Hae
My Project Is Me

Tarvitaan uusi puhelin

Moi,

Vaikka olen yrittänyt pitää blogiani viimeaikoina enemmän kauneutta, hyvinvointia, terveyttä, liikkumista ja laihtumista käsittelevänä niin tänään, ihan täysin itsekkäistä syistä, se on jotain muuta. Kuten tiedätte kesällä hankkimani puhelinkin hajosi ja tässä pian 48h puhelittomana eläneenä on aika alkaa miettiä tulevaa. Edellinen puhelimenihan oli Nokian halpismalli Lumia 520, jonka hankin lähtökohtaisesti hintatsonsa vuoksi. Tällä kertaa ajattelin nyt sitten investoida kunnon kapulaan muutamastakin seikasta johtuen.

Haluan puhelimeeni hyvän kameran. Luulin edellistä hankkiessani ettei tämä ole minulle niin tärkeä asia mutta kyllä se vain taitaa olla. Vaikka kameroita löytyy talosta senkin edestä ja kotikuvaaminen varmaan hoituu jollakin niistä edelleen niin tuolla ulkona ollessa sitä kameraa ei vain tule kannettua mukana. Sataan otteeseen olisin kameraa tarvinnut koska puhelimesta ei ainakaan hämärissä olosuhteista ollut iloa. Siispä kunnon kamera on ehdoton ja tämä on saanut minut miettimään Samsungin Galaxy S4 Zoomia

Malli on mitä ilmeisimmin melko uusi ja jostain syystä hieman aina ”pelkään” näitä uusimpia uutuuksia. Ihan alunperinhän minulla oli ajatuksena hankkia Samsungin perinteinen S4, jota olen ymmärtänyt kehuttavan monessakin paikassa. Tässäkin kamera on kännykkämarkkinoilla ilmeisen hyvä ja ainakin kaupassa pikaiseen aikanaan hipelöitynä vaikutti mukavalta, joskin kookkaalta. Värimaailma näytti myös hyvältä, ellei jopa liian terävältä. Mitätodennäköisimmin tuossa Zoomissakin on etukamera, jollaisen siis haluan puhelimeeni mutta tiedän että perinteisessä S4:ssä ainakin on.

 

Mutta saitten olen kolmantena miettinyt että pitäisikö minun sittenkin viimein ”alistua” Iphonen hankintaan. Taannoin uhosin että nyt ehdottomasti hankin sellaisen seuraavana mutta sitten alkoivat nuo Samsungit houkuttamaan paremman kameran sekä tutun käyttöjärjestelmän vuoksi. Mitä olen ystävieni iPhone-elämää kuitenkin seurannut niin tuntuvat he enemmän kuin tyytyväisiltä valintoihinsa. Kamera vaikuttaa niissäkin riitttävän hyvältä, etukamera löytyy ja kuvien muokkaaminen (rajaaminen) jo puhelimella on helppoa. Mutta olisiko se sitten 5c vai 5s, kas siinä kysymys.

 

Melko kamerapainotteisella ajatusmaailmalla mennään mutta se johtuu ihan vain siitä että kamerattomuus (tai sen laadun heikkous) edellisessä puhelimessa ärsytti suunnattomasti. Toki haluan että puhelin on myös toimiva puhelimena (kaikki kait ovat) ja näppärä käyttää myös nettinä. Minullahan on se haaste että kotona ei niinkään aina koneelle pääse, joten puhelimen nettiliittymä on kovassa käytössä. Ja jostain syystä minä elän siinä uskossa että iPhone olisi nettikäytöltään ehkä se kaikkein näppärin..

Nyt siis kyselenkin teiltä, joilta puhelimia varmasti löytyy niin minkälaisia kokemuksia teiltä löytyy. Mikä omassa puhelimessa on hyvää, mikä huonoa? Onko kokemuksia sekä Samsungista että Applesta? Plussia? Miinuksia? Onko jotain muuta mitä tulisi ottaa erityisesti huomioon? Onko joku puhelin bloggaajan unelma? Aion kyllä painella myös liikkeeseen tutkimaan, utelemaan ja kokeilemaan mutta erilaisten käyttäjien todelliset arviot ja kokemukset ovat ennemmän kuin tervetulleita.

Kaikki kuvat Saunalahden verkkokaupasta.

19 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Itse olen käyttänyt 3 vuotta Samsungin Galaxy S 2 ja olen edelleen todella tyytyväinen sen hankintaan! 🙂 Suosittelen Samsungin puhelimia muutenkin, kaikilta kuullut niistä vain kehuja.

  • nepo kirjoitti:

   Voin myös suositella Samsungin Galaxy S2-puhelinta. Erittäin hyvä kamera ja muutenkin oikein näppärä kapine. EI mennyt rikki vaikka tippui wc-pönttöön 😉

 2. PikkuMy kirjoitti:

  Mulla on ollut iPhone 1,5v ja en vaihda pois! Hoidan tällä (nytkin iPhonella) 99% kaikki tarvittavan; työasiat, s-postit, pankkiasiat, blogin, nettisurffailun, FBn jne. Kamera on hyvä ja mulla blogissa 99% tällä otetut kuvat. Suosittelen!
  Miehellä Samsung känny & tabletti ja eron huomaa, on tää iPhone laadukkaampi 😉 jopa mies sen myöntää mutta hänellä hintalappu ratkaisee 😀

 3. Nimetön kirjoitti:

  Noista kahdesta mielummin Samsung, monesta iPhonesta kuullut miten lyhyen käytön jälkeen alkaa reistailemaan mm. sovelluksien kanssa, akkukin kestää uusissa Samsungeissa tuplasti pidempään. Uudet windows puhelimet, ns hieman kalliimmat (920 jne) myös käyttikseltään todella nopeita ja helppokäyttöisiä, kamera myös erinomainen. Aika pitkälti makuasia mitä merkkiä kukin käyttää!

 4. -E- kirjoitti:

  Parhaillaan surffailen iPhonella. Sain tämän mieheltäni lahjaksi reilu puolivuotta sitten ha olen kyllä tykännyt. En osas äkkiseltään valittaa mistään. Akkunkesto riippui hirveästi käytöstä, jos surffailee paljon, käyttää kameraa ja kuuntelee musiikkia saa kulumaan päivässä. Normikäytössä kestää mulla 2päivää, mutta säästeliäällä käytöllää saa kestämään pitempäänkin.

  Kamera on täälläkin kovassa käytössä ha tämän puhelimen myötä normi kamera on ynohtunut täysin laatikkoon. Itse kuvailen usein koirantouhuja, jolloin kamera pitää olla nopeasti käsillä ja toimia nopeasti, ja tämä toimii.

  Samsungiin (työpuhelin ja oma vanha) verrattuna näppäimistö on omille sormilleni sopivampi. Samsungilla saa aikaan vain virhelyöntejä 😀

  En ole asiantuntija, mutta tykkään tästä puhelimesta, joka muuten on malliltaan 4s (jos en ihan väärin muista :D)

 5. Kati kirjoitti:

  Mulla on iphone 4 ollu nyt vajaa 2 vuotta ja olen ollu tosi tyytyväinen. Kuten edellä PikkuMy:kin totesi niin minäkin teen tällä kaiken mahdollisen paitsi katon salkkareita, siihen tarvitsen vielä normi läppäriä. Meillä kyllä mieheni kanssa molemmilla iphonet ja ollaan oltu super tyytyväisiä. Miehelläni on musta ja minulla valkoinen 🙂 Tyttäremme seuraava puhelin tulee myös olemaan iphone.

 6. lyssie kirjoitti:

  Itse en suosittele iPhonen hankintaa. Minulla oli puhelin käytössä ja kahden vuoden aikana se vaihdettiin huollossa kokonaan uuteen sillä sen korjaaminen on todella vaikeaa. On myös tunnettu tosiasia että Applen tuotteet kestävät pakkasia kaikkein heikoimmin eli niitä ei juurikaan voi talvella ulkona käyttää. Toki kaikissa älypuhelimissa näytön käyttönopeus laskee kun mennään pakkaskeliin, mutta iPhonella pakkanen vaikuttaa ihan sisuskaluihin asti.

  Jos oikeasti haluaa kunnon kameran, niin suosittelen panostamaan Nokian Lumia 1020:n hankintaan. Onhan se vähän hintava, mutta kamera on jotain aivan omaa luokkaansa 41 megapixelillään. Siinä jäävät jo pokkaritkin kakkoseksi. Lisäksi Windows Phonen käyttis on todella simppeli ja sillekin tulee joka päivä laajempi sovellusvalikoima.

 7. iGirl kirjoitti:

  Suositus iPhonen hankintaan! Hinta on tietty monelle kynnys, mutta tässä kohtaa en itse pihistellyt. En tunne montakaan (tällä hetkellä muista oikeasti ketään..) Apple-tuotteiden hankintaa katunutta 🙂 Tuotteet kun on suunniteltu kuluttajalähtöisesti (vs. insinöörilähtöinen tuotekehittely – tarviiko edes ihmetellä, jos ei tavikset huomais tuotteiden kaikkia ´nerokkuuksia´) ja arjessa helppo käytettävyys ratkaisee.

 8. Ellu kirjoitti:

  Jos kamera ja kuvien laatu on pääasia niin suosittelen Nokia lumiaa. Kuvat on ihan omaa luokkaa verrattu iphoneen. Itellä iphone neljättä vuotta, tyytyväinen olen ollut. Miehellä+tyttärellä lumiat ja niiden kuvat on paljon parempi laatuisi kuin omalla puhelimellani.

 9. User kirjoitti:

  Lumia 2010 kamera pesee iphonet ja samsungit kevyesti. Se on järjestelmäkamera. Ainoa miinus, että ekosusteemi on vähän heikko ja sovellukset käljessä, esim instagram on vasta tuloillaan windows phoneen. Ailti mielestäni WP on paras ja modernein mobiili käyttöjärjestelmä.

 10. Nimetön kirjoitti:

  Ja jos ei raaski 1020 ostaa niin 925 maksaa n 400€ ja siinä myös erinomainen kamera 🙂 muutenkin windows phone helppo ja näppärä käyttää!

 11. Eli kirjoitti:

  Itselläni oli ensin Samsung galaxy S2, ja nyt Note 2. Miehellänikin on Note 2. Se on tosin aika kookas, mutta ehdottomasti suosittelen Samgungia 🙂 Kamera on hyvä jo ihan ilman tuota ”zoomia”…

 12. jennie kirjoitti:

  Mielipiteitä on varmaan ihan yhtämonta kuin käyttäjiäkin 🙂 Kiitokset tässä vaiheessa jo kaikille kommentoijille yhteisesti. Näin sitä saa taas uusia ideoita ja ajatuksen arvoisia kokemuksia kun kamera, eikun kännykkäkaupoille, suuntaan 😀

 13. Roxy=) kirjoitti:

  Myös mä suosittelen tuota Lumia 1020:aa jos hyvän kameran haluat puhelimeen. Mä taas oon kuullu jonkin verran huonoa iphonesta. Kaveri joka on muuten tosi apple fani totes, että laitteena iphone on huono ja saa jatkuvasti kiikuttaa huollossa ja samaa olen kuullut muualtakin. Käyttöjärjestelmä siinä kyllä ihan ok, mutta siis varsinainen laite huono.

 14. Terhi kirjoitti:

  Minäkin suosittelen iPhonea. Ostin omani kaksi vuotta sitten ja se on ollut tähän asti paras puhelimeni. Akkukestävyys on ollut hyvä siihen nähden kuinka paljon puhelinta käytän. Olen ladannut puhelimeen myös Netflixin ja elokuvien kuvanlaatu on huikea. Toisaalta Apple-myöntyneisyyttä lisää myös iPodin omistaminen sekä tulevaisuudessa myös MacBookin… Tykkään näiden ”nivoutumisesta yhteen” ilman ongelmia.

  Omassa iPhonessani ei ole ollut mitään vikoja tähän asti. Miinusta se saa näytöstä, joka rikkoutuu helposti tippuessa. Onneksi on vakuutus, joka korvaa ainakin osan korjauskuluista. Tämäkin on kerran kokeiltu.

  On varmaan sanomattakin selvää, että seuraava puhelin on myös iPhone, kun tuosta nykyisestä aika jättää.

 15. jennie kirjoitti:

  Täällä edellen ilman puhelinta, tai no, lainassa on ”uusinta uutta ja kuuminta hottia” oleva nokialainen, jolla en meinannut ees ensin osata tekstaria kirjoittaa 😀 Apua, tähänkö on tultu. Vieläkin saa siis kommentoida ja kiitteleen jälleen teitä uusimpia vinkkajia.

 16. Sinisilma kirjoitti:

  Oletko Sonya harkinnut? Niissä on hintaansa nähden hyvät kamerat. Omasta Xperia V:stä ei vielä käyttökokemuksia ole, kun odottelen liittymän avautumista, mutta itse päädyi tuohon, kun vaakakupissa painoi hyvä kamera ja hinta.

 17. Irkku kirjoitti:

  Itse lisäisin mietintä yhtälöön oman koneesi käyttiksen. Jos esim käytät Windows kasin sisältävää konetta (tai aiot sellaisen hankkia) suosittelen suosimaan puhelimen valinnassakin samaa käyttistä. Itselläni esimerkiksi kalenterin synkkaus ja valokuvien käsittely on huomattavasti helpottanut elämää kun läppärinä ja puhelimena on Windows kasi.

  Kamerat on Lumioissa erittäin hyviä, kuten tuolla jo sanottu. Erityisesti se 1020 on järkyttävän hyvä mutta itse olen ainakin hyvin tyytis jo tuohon 720sen kameraan joskin en osaa verrata sitä muiden puhelimien kameroihin.

  Käyttiksen suhteenhan kyse on pääasiassa makuasioista.

 18. jennie kirjoitti:

  Viikonloppuna varmaan painelen kauppaan kyselemään ja hypistelemään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.