Hae
My Project Is Me

Lempeämpi lihaskuntotreeni

Lomalla ollessani liikuntani on koostunut pitkälti arkisesta puuhastelusta, perheen kanssa touhuamisesta, huomaamatta kertyneistä askeleista (joita parhaimmillaan on tullut lähes 40 000!) sekä erillisistä kävely- ja hölkkälenkeistä. Lihaskunto on jäänyt selkeästi taka-alalle, vaikka satunnaisesti olenkin Jillian Michaelsin ohjeilla vanhojen aikojen mukaisesti hikoillut.

Toisinaan sitä kaipaa kuitenkin lenkin lomaan jotain muuta ja jaankin teille nyt treenini eräältä illalta. Koska liikuntani oli useamman päivän ajan koostunut pelkästä touhuamisesta, en halunnut tehdä mitään räjähtävää tai hapottavan rankkaa harjoitusta. Syntyi lempeämpi lihaskuntotreeni, mikä nimestään huolimatta on kuitenkin tehokas ja laittaa koko kropan töihin. Treeniohjelma ei sisällä lainkaan hyppyjä, sykkeenkohotuksia tai mitään muutakaan hengästyttävää ja sopii siten siis myös aloittelevammallekin treenaajalle.

 

Lempeämpi lihaskuntotreeni

Liikkeet suoritetaan kaikki peräkkäin, minkä jälkeen pidetään muutaman minuutin kestoinen tauko. Kierroksia voi tehdä oman kunnon mukaan 3-4 ja yhteen kierrokseen menee aikaa noin 5min kun liikkeet tekee rauhallisen hallitusti eikä taistele aikaa vastaan. Itse suoritin treenin puiston penkkiä vasten mutta  yhtähyvin lempeämmän lihaskuntotreenin voi suorittaa tasaisella maalla. Liikkeitä treenissä on yhteensä viisi.

 

Liike 1: Prinsessakyykyt 10xpuoli

Vie toinen jalkasi ristiin taakse ja kyykkää. Toista ensin toinen puoli ja siirrry sitten toiselle  puolelle. Tee kummallekin puolelle yhteensä 10 toistoa.

lempeämpi ulkotreeni, prinsessakyykky lempeämpi ulkotreeni, prinsessakyykky

 

Liike 2: Lantionnostot x20

Voit suorittaa liikkeen joko molemmat jalat maassa, jolloi teet 20 toistoa. Vaihtoehtoisesti voit tehdä liikkeen toinen jalka ilmassa (rankempi versio) ja tällöin teet 10 toistoa/ puoli.

lempeämpi lihaskuntotreeni, lantionnosto

Liike 3: Tasapainoilu 10xpuoli

Hae ensin tukeva lankkuasento. Tämän jälkeen nosta hallitusto vastakkainen käsi ja vastakkainen jalka ilmaan mutta muista pitää keskivartalon tuki koko ajan. Palauta liike ja toista. Tee toistoja ensin 10 toiselle puolelle ja vaihda tämän jälkeen puolia.

lempeämpi lihaskuntotreeni, tasapainoilu

Liike 4: Punnerrukset x20

Punnerrukset eivät esitteyä kaipaa. Tostoja tehdään 20.

lempeämpi lihaskuntotreeni, punnerrus

Liike 5: Kylkikierrot 10xpuoli

Aloita lankusta ja käänny sivuttain ja kurkota toinen käsi kohti taivasta. Kierrä tämän jälkeen kätesi hallitusto kohti kainaloa ja nosta takaisin ilmaan. Tee toistoja ensin kymmenen toisella puolella ennenkuin vaihdat lankun kautta toiselle.

 

Liikkeet löydät viedoituna instagramistani. Hyvää, tehokasta, treeniä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.