Hae
My Project Is Me

Viikon ainoa sali ja muuta mukavaa

Heippa,

Vaikken tällä viikolla tosiaan pienten aikataulusäädösten ja poikkeutilanteiden takia päässyt salille kuin eilen, on viikko ollut jotenkin ihan huippu. Ensinnäkin eilinen saklikäynti oli aivan mahtava ja harmittaa vain etten saanut yhtään kuvaa otettua. Salikäynti ei ollut mahtava siksi että se olisi ollut jotenkin erityisen onnistunut tai itsensä ylittävä (ei kait tässä vaiheessa sentään sellaista enää tapahdukaan) mutta se oli mahtava. Mahtavan siitä varmaan teki jo se että ensinnäkin salilla kävin lähes viikon tauon jälkeen. Toisekseen kokeilin erästä yksijakoista, lähinnä ylävartaloon keskittyvää päivää ja kyllä ne uudet liikkeet vain toivat varmasti omalta osaltaan lisämielekkyyttä. Täytyy yrittää viikonloppuna muokata ohjelma viikkotasolle ja muuttaa sitä tarvittaessa kokeilujen myötä. Eilen vuorossa olivat ilmoitetussa järjestyksessä: Kyykyt, Pystypunnerrus, Maastaveto, Kulmasoutu, Ojentajat ranskalaisella punnerruksella, Hauikset scotissa ja loppuun vielä peruspunnerrukset.

Jotenkin nämä FitnessRX:n facebook-sivuilla päivittäin (tai ainakin lähes päivittäin) nostamat motivaatiolauseet saavat itsenenkin ihan uutta puhtia, toivottavasti sama tunne jatkuu sitten aikanaan kun se kropan muokkaus oikeasti taas onnistuu. Molemmat kuvat siis täältä

Toinen huippuasia tälle viikolle on ollut paluu arkeen. Viime viikonloppu tosiaan meni Tampereella ystävien kanssa ja mukaan sisältyi myös, terveellisestä aamupalasta huolimatta, jossain ihan muussa kategoriassa olevaa ravintolaruokaa. Viime viikko oli muutoinkin aivan mahdottoman tuntuinen ja koko ajan vaivasi jokin  pieni makeannälkä. Toista se on ollut tällä viikolla ja eilen jopa yksi tällainen mustikkainen ruistikku oli kuin olisi mustikkapiirasta syönyt. Tai ainakin melkein – kait sitä vain sitten tottuu näinkin nopeasti maistamaan makeuden tuotteista, jossa sitä ei varsinaisesti ole.

Viikon kolmas huippu-uutinen on kirjastosta tullut ilmoitus varatun aineiston noutamisesta: Suuri Fitness-kirja on saapunut. Selailin kyseistä opusta joskus taannoin kaupassa ja totesin että ei vaikuta sellaiselta kirjalta, jonka haluaisin ostaa ja niinpä päädyin kirjaston jonoihin. Tulen kirjan luettuani tekemään varmasti tarkemman analyysin mutta tässä vaiheessa minun on jotenkin vaikea uskoa että kirja on oikeasti uusi ja moderni. En oikein teidä mikä sen tekee mutta jostain sysytä mieleeni tulee 90-luvun puolivälin mukaiset suomenkielelle käännetyt jenkkiteokset. Ennen tuomiota, annetaan kirjalle kuitenkin mahdollisuus ja käydään se loppuun saakka. Oletteko muut tätä lukeneet? Ajatuksia?

 

12 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Sulla on niin hyviä pohdintoja aina, joten uskallan kysyä typerän kysymyksen (tai monta)… Jos perusaineenvaihdunta on noin 1600 kaloria näin istumatyöläisenä ja tavoitteena on laihtuminen. Blondina tässä mietin, että kun liikkuu, onko kaikki liikkumisen aihettama kaloreiden kulutus ”hyväksi” vai pitääkö esim. syödä hiukan enemmän, että aineenvaihdunta ei nuupahda / huolehtiiko liikunta tästä että aineenvaihdunnan liekki palaa.Miten ylläpitää mielestäsi parhaiten aineenvaihdunnan tehon (liikunta/ ravinto).Mitä mieltä olet säästöliekistä, mikä aiheuttaa yms.. Kiitos 🙂 T:Heidi S.

  • jennie kirjoitti:

   Katsoinkin alla että sait jo ensihädän apuja itsellesi mutta voisin itsekin asiaan joku kerta pyrkiä palamaan ihan bloginkin puolella. Lyhykäisyydessäänhään kaikki liikunta on hyväksi ja tukee paitsi laihdustusta myös elimistön hyvinvointia. Jonkun sanonnanmukaan ihminen on luotu liikkumaan ja se pitää kyllä ihan paikkansa. Jos siis syöt vuorokaudessa sen 1600kcal, joka vastaa peruskulutustasi niin kaikessa yksinkertaisuudessaan kaikki tämän päälle menevä on ns. hyväksi laihduttamisessa, eli saat vähemmän energiaa kuin kokonaisuudessaan kääytät. Laskennallisesti laihdut. Miten jumituksen saa estettyä onkin sitten paljon monimutkaisempi asia. Tylsänä tyyppinä sanoisin että mitä pienemmästä muutoksesta kiloissa on kyse, sitä pienemmällä vajeella edettäisiin. Liikuntahan pakottaa kropan työskentelemään ja käyttämään energiaa sekä aktivoi lihaksia (joita et siis halua turhaan menettää koska lihas kuluttaa levossakin enemmän kaloreita kuin muu kudos ja tekee kropasta kiinteän). Jos aineenvaihdunta on pahasti jumissa, ei liikunta kuitenkaan välttämättä/todennäköisesti pelasta tilannetta vaan tarvitaan jo jämerämmät aseet käyttöön (pieni lihominen ennenkuin voi aloittaa taas uudestaan maltillisemmin). Mutta siis lähtökohtaisesti se että syö monipuolisesti (ja tarpeeksi sitä proteiinia, josta minäkin toitotan) ja liikkuu säännöllisesti ilman että kalorivaje on valtava, ei jumitusta tapahtune. Se mikä on itselle optimaalinen vaje, on sitten taas kerran selvitettävä itse kokeilemalla lähtö- ja tavoitetilanteesta riippuen. Keskimäärinhän suositellaan maksimissaan noin 500kcal vajetta siten että päivittäinen energiansaanti pysyisi kuitenkin 1500:n paikkeilla. Ehkä lopetan tähän tämän kilometrivastauksen ja kirjoittelen oikeasti ihan asiaa blogin puolella. Ympäripyöreitä juttuja nyt tuli ja toivottaasti ne ovat edes jokseenkin yhtä KG:n ammattimielipiteiden kanssa 🙂

  • Heidi kirjoitti:

   Kiitos ihana! Nää sun selkeät ajatukset peittoaa kyllä 100-0 ammattilaistenkin omat. Sain ihan ehdottomasti enemmän kuin paljon lisätietoa tähän asiaan. Odotan malttamattomana postausta tästä aiheesta.Tuntuu, että tietoa alkaa olemaan ihan liikaa kun haaveilee muutaman kilon tiputuksesta. Tuntuu välillä vaikealta sortata tietomäärää tavalliseen arkeen kolahtavaksi. Jotenkin ajatuksesi (kyllä, olen löytänyt blogisi tovi sitten ja kahlannut kaikki kirjoitukset läpi) on saanut tajuamaan kaiken kaikkiaan, että oma tuntemus ja tyyli ” mikä sopii toiselle” ei käy välttämättä toiselle.Osaat pukea näkökulmasi tooosi ymmärrettävään muotoon, ja osaat tuoda esiin tosi monta näkökulmaa. Mikä helpottaa ainakin minua jäsentämään myös näitä omia ajatuksia konkreettisemmaksi.

 2. Helina Fit kirjoitti:

  En ole lukenut tuota Fitness-teosta mutta näyttää aika hyvältä. Samoin nuo mustikkatikut! Paljonko niissä on energiaa? En ole nähnyt noita täällä Tampereella. Mistä löysit?

  • jennie kirjoitti:

   Tuolla alempana joku vinkkailikin niiden olevan Kuhmosta mutta omani ostin talvilomaviikolanni Heinolasta. Heinolassa on sellainen ihana lähiruokatori/Kauppa kuin Heila, joka myy kyllä kaikenmoista

 3. Heidi kirjoitti:

  Luinkin juuri uuden Kg-lehden, jossa oli kaikki vastaukset yllä oleviin kysymyksiin 🙂 Saat silti aiheesta kirjoitella. Mieluusti kuulen mielipiteesi!

 4. Minä kirjoitti:

  nuo mustikkatikut taitaa olla meikäläisen kotiseudulta kotoisin ;D

  • jennie kirjoitti:

   🙂 Tämä on aina niinn mahtavaa kun huomaa kuinka laaja-alaisesti täältä löytyy lukijoita!

 5. Anonymous kirjoitti:

  Niin munkin kotiseudulta! 😀 Kuhmolaista tuotetta 😀

  • jennie kirjoitti:

   No ei ne ihan lähiruokaa ollut kun Heinolasta ostin mutta yhtäkaikki, hienoa että olivat sen reilun 400km atkan liikkuneet sinne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.