Hae
My Project Is Me

Väärä aika, väärä paikka

Moikka,

Jotenkin viimeaikoina laihduttaminen/painonpudottaminen/kiinteytyminen (kutsukoon kukin miksi haluaa) on alkanut vallata omaa ajatusmaailmaani enemmän ja enemmän. Laihduttamisellekin on kuitenkin olemassa oikeita ajankohtia ja ei niin oikeita ajankohtia. En kuitenkaan haluaisi sanoa että on ajankohtia jotka eivät mitenkään sovi laihdutuksen aloittamiselle koska aina on jotain tekosyitä aloittamisen siirtämiselle kuten juhlat tai lomakausi, mutta haasteellisempia aikoja nämä ovat – se on varma.

Kuva

Yksi haastava tekijä voi olla niinkin yksinkertainen kuin arkirytmin muutos. Tämä on itselle juuri nyt erityisen ajankohtainen kun jäin työelämästä hetkellisesti sivuun ja päivärytmi hakee muotoaan. Sitä kuvittelisi että lähes kellontarkkuudella toimivat nälkäsignaalini toimisivat myös ”uudessa” toimintaympäristössä mutta ihan näin helppoa se ei ole ollut. Se että yhtäkkisesti ei herääkään auringonnousun aikaan ja pinkaise ensimmäisenä salille ja sieltä töiden kautta kotiin on ollut yllättävän haastavaa. Vaikka valveillaoloaikani osuukin suunnilleen samoille tunneille on sisältö jotain aivan muuta ja tämä hakee tosiaan vielä muotoaan niin ruokailurytmien kuin muidenkin suhteen. Ja omalla osallani kun tähän tulen tottumaan muttuvat kaikki taas uusiksi kun mukaan liitetään yövalvomisia pienen ihmeen kanssa.

Jos siis on mahdollista, niin laihdutuksen aloitusvaiheessa elämänlaadun olisi hyvä olla mahdollisimman tasaista ja vakiintunutta. Näin on huomattavan paljon helpompi ja parempi keskittyä laihdutuksen mukana tuomiin muutoksiin joita väistämättä tulee vaikka kuinka pienin askelin etenesikin. Ja jotta kehitystä suuntaan tai toiseen tapahtuu, tarvitaan aina muutos. Ja muutos on aina pois omalta mukavuusalueelta, jolloin se kannattaa tehdä itselle mahdollisimman helpoksi.

Kuva
Kuva

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.