Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Terveet hiukset hyvinvoinnin mittarina

Kaupallinen yhteistyö: Hankintatukku

Kaupallinen yhteistyö: hankintatukku

Kukapa nainen (tai miksei mieskin) ei haaveilisi täydellisen tuuheasta ja ilmavasta kuontalosta. Miksi osalla tällainen on ja osalla taas ei? Voisinko minäkin saada sellaisen ja miten? Näihin kysymyksiin toivoin saavani vastauksen Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Hiusakatemian kautta, jonka kautta sain kunnian osallistua hiusjuuritutkimukseen. Koska ystäväpiiristäni löytyy joku, joka on vielä minuakin kiinnostuneempi omista hiuksistaan ja niiden hyvinvoinnista, tyydyin minä kuvaamaan ja tarjosin mahdollisuuden hänelle.

Kaikki alkoi laajahkon taustakyselylomakkeen täyttämisellä, jossa kysyttiin myös ruokailu- ja liikuntatottumuksista. Tämän jälkeen siirryimme itse tutkimushuoneeseen, jossa kyselylomake käytiin yhdessä tutkijan kanssa läpi ennen varsinaisen tutkimuksen aloittamista. Tutkijana toimi asiantunteva Kirsi Pekola, jolta löytyi laajaa koulutusta sekä osaamista myös ravitsemuksen puolelta.

P1120052

P1120054

P1120070

Tutkittavalta otettiin hiusnäytteitä juurineen eri päänosista ja nämä näytteet vietiin mikroskoopin alle. Näkymä käytiin kattavasti sekä selkokielisesti läpi ja kysymyksiä sai esittää kaikenaikaa (ja minähän käytin tämän hyväkseni). On lähestulkoon uskomatonta kuinka tutkimuksesta voi käydä selväksi esimerkiksi niska-hartiaseudun jäykkyydet, stressi tai vääränlainen ruokavalio. Vai olisiko sinulla tullut mieleen että esimerkiksi maitoallergia voidaan todeta hiusjuuresta. Tutkimuksen päätteeksi käytiin läpi hoito-ohjeet, jotka sisälsivät paitsi suosituksia käytettävistä puhdistus- ja hoitotuotteista myös suositeltavista lisäravinteista ja ravinnosta ihan niinkin yksinkertaisesta kuin magnesiumista lähtien – keratiinia unohtamatta.

P1120110

P1120094

P1120095

P1120104

P1120003

Vaikka toki aina onkin tiennyt että myös hiukset kertovat jotain kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, en koskaan ollut ajatellut että niistä voisi saada näin paljon irti. Upea tukka on siis todellakin paljon muutakin kuin vain esteettinen ilo. Onko teillä lukijoilla kokemuksia tällaisesta terveydentilan mittauksesta?

Kaupallinen yhteistyö: Hankintatukku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *