Hae
My Project Is Me

Mistä aikaa liikunnalle

Jos minun pitäisi valita yksi kysymys, mitä minulle esitetään kaikista useimmiten on se ehkä että miten ihmeessä löydän aikaa liikunnalle. On totta että kolmen pienen lapsen, perheen kuuden harrastuksen sekä vuorotöiden sovittaminen on välillä melkoista palapeliä .Varsinkin kun työt voivat perheen aikuisille periaatteessa osua mihin tahansa seitsemään viikonpäivään tahansa, viitenä päivänä viikossa.

 

tee liikunnalle aikaa

Ruuhkavuosien aikana on helppo unohtaa oma hyvinvointi. Elämän tärkeysjärjestystä kun ohjailee osittain halu mutta osittain myös tietynlainen pakko huolehtia oman itsensä lisäksi myös muista. Minäkään en ole mikään poikkeus En laittaisi omaa harrastustani lapsen harrastuksen edelle mutta koska haluan päästä myös itse liikkumaan, järjestän sen tavalla tai toisella. Konkreettisesti aikaa saa yleensä järjestettyä

  • Merkitsemällä myös treenikerrat kalenteriin kuten minkä tahansa muunkin tapahtuman eli suunnittelemalla omia tekemisiään ennakkoon.
  • Olemalla itselleen armollinen. Ehkä nyt ei ole oikea aika tehdä kaikkea mahdollista ja mahdotonta vaan rytmittää treenikerrat oman, ja perheen, hyvinvoinnin kannalta optimaalisiksi tähän elämäntilanteeseen.
  • Luopumalla jostain muusta; En halua olla ilonpilaaja mutta en ole vuosiin pystynyt seuraamaan mitään tv-sarjaa säännöllisesti koska minulla ei vain yksinkertaisesti ole aikaa katsoa tv:tä. Jos valitsisin liikunnan sijaan tv:n, olisi asia toisin mutta minä olen valintani tehnyt.

Kaikki liikunta on hyödyllistä

Liian usein hyödyllinen liikkuminen mielletään todelliseksi hikitreeniksi ja valitettavan usein myös itse syyllistyn siihen. Todellisuudessa hyötyliikunta on kuitenkin nimensä mukaisesti hyödyllistä liikuntaa. Ja joissain tapauksissa sillä voi olla jopa enemmän terveyttä edistäviä vaikutuksia kuin sillä yhdellä hikisellä jumppatunnilla. Arkisella aktiivisuudella voi olla (tai on!) iso merkitys myös painonhallinnan näkökulmasta ja jo ihan blogini alkumetreillä kirjoitinkin aiheeseen liittyvän postauksen: Hoikan vartalon Salaisuus.

Hyötyliikuntaa on myös kaikki se aktiviteetti, mitä voi puuhastella lasten kanssa: Hippaleikit, Jalkapallo ja muut aktiiviset ruutuhyppelyt tai metsäretket ovat kaikki omanlaistaan liikettä, vaikkeivät aina varsinaisesti liikuntaa. Ja näin talviaikana voin muuten sanoa että pulkkailu se vasta hikistä puuhaa onkin 😉

mieti, Mikä sopii sinulle?

Koen olevani melkoinen organisoinnin mestari mutta myönnän että ilman apuja en olisi tähän pystynyt. Tässä vaiheessa siis suunnattoman suuri kiitos miehelleni, jota ilman tämä kaikki ei onnistuisi. Meillä on siis vuosien ajan ollut sellainen järjestys että mies vie lapset päiväkotiin ja minä haen. Aina. Tämä vapauttaa siis itselleni mahdollisuuden treenata ennen työpäivän alkua ja juuri tästä syystä minut löytää sieltä salilta huhkimista pääsääntöisesti arkiaamuisin klo 6.30.  (mikä on siis ihan luksusta siihen verrattuna että ennen työpaikan vaihdosta tuo sama aika oli vielä 30min aikaisemmin).  Järjestely on tosiaan toiminut meillä ja minun vinkkini muille onkin etsiä se tapa, mikä sopii juuri teille.

Tässä vastaukseni sinulle, joka olet kysynyt että miten ihmeessä minä löydän aikaa liikunnalle. Samasta aiheesta olen kirjoittanut jo vuonna 2014 . On hauska on huomata että vaikka lapsiluku on kasvanut, olen onnistunut edelleen järjestämään liikunnalle aikaa ihan samalla tavalla. Kuten ihan alussa tosiaan kirjoitin, niin useimmiten niille asioille mille haluaa aikaa järjestää, ajan järjestäminen onnistuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.