Hae
My Project Is Me

Tehoa treeneihin painoliivillä

Harrastuksiini kuuluu kävely, ja uskallan puhua puhtaasti harrastamisesta koska säännöllisesti sitä viikoittain teen. Pyrin kävellessäni sellaiseen nopeuteen joka hieman hengästyttää mutta että pystyn kuitenkin puhumaan puuskuttamatta lenkkiseurani kanssa.  Enkä puhu nyt vaunuissa olevasta vauvasta, vaan kahdesti viikossa minulla on ihan aikuista seuraa, jonka kanssa jutella. Olemme lenkkiseuralaiseni kanssa kuitenkin kuntotasoltamme erilaisia ja se vauhti mikä on hänelle hyvä, on itselleni hieman liian kepeä. Ja koska omat treenikertani viikkotasolla ovat  aina pienoinen järjestelykysymys, haluan näiden kävelylenkkienkin tuovan minulle sopivalla tavalla haastetta. Kun vauhtia ei voi lisätä, täytyy lisätehoa hakea muutoin ja niinpä olen viime aikoina pukenut päälleni kymmenen extrakiloa painoliivillä.

painoliivi

painoliivi_1

Ja uskokaa pois, kymmenen kiloa tuntuu! Päälle puettuna painoliivi on tukeva ja sen kanssa on helppo ja hyvä liikkua ja kerran olen itseasiassa käynyt testaamassa mäkitreeniä (tosin kävellen) tämän kanssa. Liivi muistuttaa minua Suurin Pudottaja-ohjelman haasteesta, jossa kisailijoille puetaan päälle liivit jo pudotetuilla kiloilla muistuttamaan, millaista oli liikkua silloin ennen. Ehkäpä joskus, kun olen oman urakkani loppumetreillä, käyn verestämässä muistoja siitä, millaista oli kymmenen kiloa sitten kun yritän juosta mäkeä ylös (kuten teen siis satunnaisesti tällä hetkellä ilman liiviä). Viikoittaiseen kävelyyn palatakseni niin kyllä se hitaampi kävelyvauhti tämän kanssa riittää hengästyttämään sopivasti. Ja jos vain kuntoa riittää, niin kuka estää käyttämästä painoliiviä tehostamaan treeniä vaikka leuanvedoissa, kehonpainokyykyissä tai hypyissä.

painoliivi_3

Omani on Gymstickin mallistoa ja lisätietoa siitä löytyy esimerkiksi täältä.

Yksi kommentti

  1. LauraJ kirjoitti:

    Moikka!
    Itsekin olen harkinnut painoliivin tai nilkkapainojen tai vastaavien hankkimista. En ole vain osannut päättää, mikä olisi hyvä vaihtoehto.:) Itse tulee myös käveltyä tosi paljon, joten tuo painoliivi voisi olla hyvä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.