Hae
My Project Is Me

Pieniä ilon aiheita

Moi,

Juuri nyt on pakko hehkuttaa jokaista pientäkin onnistumista – tänään käsitellään niitä. Kuten tosiaan todettu, olen omaksi realistiseksi tavoitteeksi asettanut vähintään 30min kävelylenkin päivittäin. Vielä tässä vaiheessa minusta ei erityisemmin juoksemaan taida olla mutta kaikki hiljalleen. Myös käytetyn ajan on tarkoitus kasvaa mutta tosiaan, kaikki ajallaan ja mahdollisuuksien mukaan. Tämä 30min tavoite on nyt ainakin toteutettu ja mikä tärkeintä, todettu toteutettavaksi. Täytyy vielä mainita että päivittäin on suinkin tullut käytettyä selkeästi enemmän aikaa ulkona kuin tuo 30min mutta ei aina suinkaan erityisen urheillen.

IMG_2366

Toinen mistä olen äärimmäisen tyytyväinen, on viime lauantaina tekemäni yhtäkkinen päätös alkaa noudattaa herkkupäivää. Tämä päätös tapahtui tietysti välittömästi karkinsyönnin maailmanennätyksen jälkeen mutta yhtäkaikki, se tuli tehtyä. Vielä ei eletä kuin keskiviikkoa mutta muutamille houkutuksille on jo päästy sanomaan ei. Esimerkiksi toissapäivänä makenahimoissani tyydyin banaaniin.

Snapshot_20130604_2

Varsinaisia ”sääntöjä” herkkupäivälleni ei ole olemassa mutta ainakin nyt karkit, keksit yms. kuuluu vain tälle yhdelle päivälle viikossa. Sensijaan, hieman sillä häilyvällä rajalla on varmaan eilen välipalaksi ostettu Profeelin proteiinijuoma. Koskaan aiemmin en näitä ole ostanut mutta nytpä tuli sekin tehtyä. Pieni nälkä, jano ja ajatus 20g proteiinista sai minut viimein tätäkin testaamaan. Lähtökohtaisesti olen jättänyt nämä kaupan hyllylle koska tiedän niissä olevan melkoisesti sokeria – itseasiassa ainakin tässä maitokahvin maussa samat 20g. Täytyy kyllä myös sanoa että olihan se hyvääkin, ainakin sillä hetkellä. Ja toki tämä on varmaan parempi vaihtoehto kuin valita vaikkapa Frezza Mocha (vieläkö niitä myydään) tai joku muu kylmä kahvijuoma. Mitä mieltä muuten te olette; Onko tällaisten tuotteiden käyttö sallittua ei-herkkupäivinä?

2013-06-04 11.15.24Snapshot_20130604_1

 

 

14 kommenttia

 1. Mimmu kirjoitti:

  Mä oon vetässy tommosen joskus salin jälkeen jos on ihan kauhee nälkä. Kun noissa kuitenkin sitä proteiinia on. Oishan tietty semmonen perinteinen palautusjuoma varmasti parempi, mutta kyllä tommonen mun mielestä aina välillä on ihan sallittua (ei vain herkkupäivänä) 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ja ainakin tosiaan parempi vaihtoehto kuin ne ”oikeat” kylmät kahvijuomat jos niihin vertaa.

 2. -E- kirjoitti:

  Kyllä mäkin oon noita tai vastaavia käyttänyt treenin yhteydessä tai kiirevälipalana samoin kuin proteiinipatukoita. Oon aatellu että ehkä kaloreiden kannalta yhtä huono kun esim suklaapatukka, mutta suklaapatukasta ei saa mitään hyvää (paitsi tietty maku) kun proteiinipatukoissa on sentään sitä proteiinia ja joskus myös kuituja yms. Toki niissäkin on eroja. Myös mielestäni on parempi tuommoinen hörpätä nälkään ja janoon, kuin antaa nälän yltyä ja sitten päätyä ahmimaan.

  Itselleni kesän ja etenkin näiden arunkoisten hellepäivien kiusaus on jäätelö. Jotenkin se niin kuuluu siihen päivään ja kesään. Tämä jutu herätti ajattelemaan http://www.makuja.fi/artikkelit/1764973/ajankohtaista/kesan-suosikkijaatelot-vertailussa-tassa-pahimmat-kaloripommit/ Tosiaan on aika iso ero valitseeko Eskimon tms (100kcal) Jättiksen (n.400kcal) sijaan. Kun yleensä se pienempikin jäätelö tuo saman tyydytyksen. Nyt olen onnistunut oleman kaksi kaunista päivää syömättä jäätelöä 😉

  • Manna Masu kirjoitti:

   Hei!
   Mitä jos kokeilisit itse tehdä mehujäätä, sorbettia tai maitorahkasta & marjoista/kaakaojauheesta/mehukeitosta omaa ”jädeä” ? Toimisikohan noista yksikään jätskihimoon? 🙂 Tai pakasteessa käyneet hedelmät/marjat? Omatekemä mustikkarahka maistuu myös mielestäni ihan jätskiltä kun siihen laittaa hieman creme vanillaa 🙂 Onnea projektiisi ja onnittelut myös jo saavutetusta, hienosti menee!

   • -E- kirjoitti:

    Luulen että kaikki variaatiot ajais jätskin himon jos se iskisi kotona. Mutta kesäisin tekee juurikin mieli lähteä ulos, rannalle, satamaan jätskille etenkin kun omassa kodissa ei ole pihaa tai parveketta, joten tekee mieli aina lähteä jonnekin. Eli himo ei edes johdu siitä jäätelöstä vaan enemmän siitä tavasta ja mielikuvasta istua auringossa ja syödä jäätelöä 😛 Toisaaltaan tämmöinen mielitekohan pitäisi olla helppo korvata esim. mehujäällä tms.

    • jennie kirjoitti:

     Kesä ja jäätelö vain kuuluvat yhteen. Ja sitäpaitsi, JOS jäätelönautintoa seuraa kunnon kävelylenkki niin miksei se sillointällöin olisi ihan sallittua. Suomen kesä on lyhyt ja aina voi valita kuitenkin sen paremman vaihtoehdon, kuten itsekin totesit. Rajansa toki kaikella 😉

   • jennie kirjoitti:

    Hitsit, täytyykin muuten taas valmistaa näitä ”jätskejä” pakkaseen. Juuri menin itsekin kehuskelemaan sotbettityyppisestä herkusta viimekesältä, jossa oli survottua mansikkaa ja sokeritonta mehukeittoa.

 3. Marja kirjoitti:

  Minäkin tunnustan juovani noita Profeel -proteiinijuomia aina välillä, nimenomaan pahimman nälän tai muuten vaan naposteluhimon taltuttamiseksi. Nyt uusi Fastin Prode vie kyllä voiton – proteiinijuomaksi aivan taivaallisen hyvää! Olen kokeillut sekä suklaata että vaniljaa, ja molemmat ovat kyllä nameja. Vaikka sokeria näistä löytyykin, niin kuten edellisetkin kommentoijat, en koe sitä yhtä suureksi pahaksi kuin vaikka suklaapatukkaa.

  • jennie kirjoitti:

   Täytynee testata joku kerta tuota mainittua Prode-juomaa. Varmistewlen vain täällä että tarkoitat nimenomaan Fastia etkä Leaderin kevään aikana tullutta Prode+-valmisjuomaa?

 4. Salla kirjoitti:

  Sokeri on sokeria tuli se mistä tahansa. Mun mielestä olisi vain itsepetosta syödä tuollaisia juttuja ei-herkkupäivänä. Jos proteiinia kaipaa, niin yhtä hyvin voi ostaa vaikka maitorahkan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.