Hae
My Project Is Me

Porkkana ja sen paras ystävä

Moi,

Tuossa jokin aika sitten sain viestiä että olisi mukava jos jakaisin jotain hyviä ruokaohjeita kasviproteiinin lähteistä (linssit, pavut, soijarouhe). Hyvä aikomukseni on ollut jo valehtelematta ainakin kaksi vuotta yrittää alkaa käyttämään myös tätä ravintopuolta enemmän, asiassa juurikaan etenemättä. Siinä kuitenkin välittömästi päädyin valmistamaan pirteää linssikeittoa, joka ei ehkä eksoottisuudeellaan huumaa.

1,2l vettä

4-5 porkkanaa

2 perunaa

1 kasvisliemikuutio

1-2dl punaisia linssejä

2tl kuivattua rakuunaa

Kuori ja paloittele kasvikset. Kiehauta vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Lisää kasvikset ja keitä noin viisi minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja rakuuna. Keitä noin 10-15 minuuttia. Soseuta.

01516dcb9631f304be7eefe5b2a9791bea913401b0

Jos ei niinkään välitä linssin mausta ja haluaa makeamman lopputuloksen niin kannattaa laittaa vain desi noita linssejä. Jokin pieni suolainen potku tähän päälle niin keitto olisi ollut täydellinen – minä tyydyin raejuustoon ja lisärakuunaan (siihen porkkanan parhaaseen ystävään).

IMG_2105 IMG_2106

6 kommenttia

 1. Eikku kirjoitti:

  Aika lailla samanlainen ohje on Chocochilissä, mutta siinä on käytetty lipstikkaa (http://chocochili.net/2009/01/linssi-porkkanakeitto/ ). Itsekin tein samantyyppistä, mutta käytin inkivääriä (enkä laittanut kaurakermaa ollenkaan). Pitääkin kokeilla tuota rakuunaa, että mimmoinen sävy siitä tulee. Ja sopisikohan se inkiväärin kanssa yhteen? Tykkään käyttää inkivääriä, kun uskon sen terveysvaikutuksiin :).

  • jennie kirjoitti:

   Oi, lipstikkakin on hyvää joten täytynee sitten vuorostaan koittaa itse lipstikan kanssa eli kiitos linkistä ja vinkistä – myös inkiväärin suhteen. Haluaisin nimittäin tehdä sellaisen pakkaspäiviin (joita ei kyllä näy) sopivan mausteisen polttelevan keiton ja sinne voisi laittaakin inkivääriä ja kanelia… Nyt kun tässä on vauhtiin päästy 😀

 2. Kaisa kirjoitti:

  Näyttääpä hyvältä. Mä olen ihan onneton (=laiska) tekemään keittoja, vaikka ne on useimmiten aika simppeleitä tehdä ja herkullisia! Kiitos inspiroinnista – jospa mä ensi viikolla tekisin tätä 😉

 3. Kati kirjoitti:

  Minä teen paljon linssikeittoja ja tässä on minun suosikki:

  2 dl punaisia linssejä
  1 kpl kasvisliemikuutio
  2 pientä sipulia
  1-2 valkosipulin kynttä
  1 tlk tomaattimurskaa
  0,5 dl vettä
  3 tl punaista currytahnaa
  1 tlk kookosmaitoa
  tuoretta korianteria

  Liota linssejä vedessä noin 10-15 minuttia. Samaan aikaan kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla. Lisää joukkoon linssit, tomaattimurska, currytahna, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä kunnes linssit ovat täysin kypsiä. Lisää kookosmaito ja sekoita hyvin. Ripottele hienonnettua korianteria keiton pinnalle.
  Olen tehnyt tätä keittoa myös ilman kookosmaitoa, mutta silloin lisään enemmän vettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.