Hae
My Project Is Me

6km=10km

Moikka,

Eilinen oli varmasti monelle meistä paluu arkisen aherruksen pariin ja tavallaan tämä tapahtui myös omalla kohdallani.  Vaikka tämän viikon lomalla vietänkin (ja siksi myös postausajat ovat mitä milloinkin) niin silti eilinen tuntui moneen kertaan raskaammalta päivältä kuin moni työpäivä yhteensä. Samalla tämä tosin muistutti minua siitä ihanasta kotonaoloajasta, jotka kohta ovat taas edessä eli ehkei se nyt niin paha ollutkaan.

Olin siis vakaasti päättänyt että lähden tutustumaan sisarrattaiden ihmeelliseen maailmaan jouluvapaillani ja näinhän tein. Sääolot eivät vain olleet ne kaikkein suotuisimmat sillä mieluummin olisin matkaa taittanut pikkupakasessa kuin loskassa. Olin kuitenkin päättänyt että minähän en noin 6km matkaa bussilla lähde taittamaan vaan otan ulkoilun kannalta. Niinpä siis reippailin kohti vaunukauppoja läpi loskan ja ajoittaisen vesisateen. Matkaan tuli lisäksi muutama pikkumutka kun kaikkein suorinta reittiä ei oltukaan aurattu edellisyön jälkeen.

Samalla reissulla kävin myös muutamassa muussa liikkeessä ja kun kotiin lähdön aika koitti, olin valmis paluuseen bussin kyydissä. Tätä iloa ei minulle kuitenkaan suotu sillä bussiaikataulut ja omani eivät millään osuneet yksiin. Toisekseen, en olisi varmaan bussin kyytiin edes päässyt sillä jokaisen pysäkin kohdalla oli ainakin metrinlevyinen valli, jonka toiselle puolelle bussin pitäisi jäädä. Hankalaa olisi nousta kyytiin yksinkin saati sitten rattaiden kanssa. Vai miten muka kenenkään luulisi astuvan bussin kyytiin tästä:

Niinpä päädyin taas kävelemään. Koska fiksuna ajattelin hieman oikaista, niin tosiasiassa kotimatkani venyi tavanomaista pidemmäksi. Jos tuo 6km matka oli ollut mennessä 8km niin kotiin tullessa se oli ainakin täysi kymppi. Ja jos tämä ei ollut tarpeeksi niin rattaatkin päättivät hajota kesken matkan.

Edessä olevan tukirungon ruuvi irtosi kesken matkan ja puolet energiasta kului rattaiden vaakatasossa pitämiseen

Olin oikeasti ihan varma etten pääse kotiin enää koskaan mutta kun näin viimein tapahtui, olisin ollut ihan valmis nukkumaan. Olihan kello jo suinkin ainakin kolme iltapäivällä 😀 Tänään onneksi on ollut uusi päivä ja ulkoilu maistui taas korjattujen rattaiden kanssa.

ps. Jos jollakulla on antaa hyviä, kokemuksen kautta kerättyjä vinkkejä, sisarrattaista niin otetaan vastaan. Tulisi olla sellaiset joiden kanssa
– on helppo matkustaa julkisissa (mahdollisimman pienet) kun sitä autoa ei ole
– voi ulkoilla paljon, eli kestävät käyttöä ja kulutusta muuaallakin kuin shoppailureissuilla (tulen varmasti kuluttamaan satoja kilometrejä maanpintaa niiden kanssa)
– isot renkaat plussaa, ainakin näin talviolosuhteissa

Nykyisemmehän ovat Emmaljungat mutta kokonsa puolesta haluaisin vaihtaa näppärämpään malliin kakkosen saavuttua.  Hieman ihastuin Phil&Tedsin Navigatoriin mutta kolmipyöräisyys hurjastuttaa. Edullisempi vaihtoehto, pienillä tosin etupyörillä, olisi mahdollisesti Britaxin B-dual.

Jos siis kokemusta näistä, tai muista hyväksi havaituista merkeistä/malleista löytyy, saa vinkata.

12 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Meillä on Brion Double Wavet ja todella olen tykännyt!! Ei tehnyt tiukkaakaan karistaa 20 raskauskiloa 3kk aikana kun ovat niin kevyet ja mahtuu tosiaan ihan normaalihuoneovistakin sisään kun leveys on vain 77cm.Kääntyviä etupyöriä ei ole mut enpäs ole kaivannutkaan. Heittoaisa ollu kans niissä hyvä! 🙂 Talvikamppeissa lapset istuu kyl tiiviisti mut lämmittääpähän hyvin toisiaan ü -Riikka

 2. Anonymous kirjoitti:

  Blogiasi jo jonkun aikaa taustalta seuranneena, kommentoin nyt ensimmäistä kertaa. :-)Reilu vuosi sitten pähkäilin tuon saman vaunuasian kanssa ja monen monituista tuntia meni netissä vertaillessa vaihtoehtoja.Ikäeroa meidän pojilla on 1v 2kk ja lopulta päädyimme Easywalker duo-tuplarattaisiin. Otimme vauvalle siihen myös kovan kopan, jossa hän nukkui jopa 6kk yöunia kun oltiin kyläilemässä. Rattaisiin olemme olleet todella tyytyväisiä, toki tuo leveys voi vaikeuttaa esim vanhojen talojen hissiin mahtumista ym. Ulkoiltua tulee paljon joten koetuksella ovat vaunut olleet. 🙂 Alle 10km. juoksulenkkejäkin olen poikien kanssa tehnyt, silloin kannattaa etupyörät kuitenkin lukita. ;-)Mukavaa odotuksen jatkoa ja ihanaa tulevaa uutta vuotta!-petra-

 3. Adelheidd kirjoitti:

  Meil on Emman tai Z-linen Jule Twinit, on tosi hyvät ja näppärät olleet. Tykkäsin ihan hirveesti Carenan Double Swingeistä, niihin sai vauvalle erikseen kopan työntäjään päin ja niissäkin kääntyvät etupyörät! Oli niiin ihanat, mut myytiin melkein heti pois kun ei mahtuneet meidän hissiin. Molemmat noista on vielä tosi edullisset. Noi B-dualit on kuulemma kohtuullisen leveät. Muista kiinnittää huomioo rattaiden kokoon jos asutte kerrostalossa ja täytyy hissillä kulkea.

 4. Anonymous kirjoitti:

  Meillä oli myös Carenan Double Swingit ja oli kyllä ihan hirmu hyvät! Ja kapoiset, mahduttiin sisään kaikkiin pikkuputiikkeihinkin niiden kanssa. Mä myös juoksin niillä ihan reilun kympin lenkkejäkin, juurikin niin, että etupyörät oli lukittuna. Kävellessä kääntyvät etupyörät oli kätevät. Ainoa miinus oli meillä se, että ilmakumipyörä puhkesi pari kertaa. Toisaalta taas ne ilmakumirenkaat oli käytössä muuten tosi miellyttävät. Muista vaunuista en oikein osaa sanoa juuta tai jaata, kun meillä oli heti nuo carenat ja toimi loistavasti 🙂

 5. Anonymous kirjoitti:

  En suosittele ainakaan emmaljungan twin city crossia enkä brion tuplia. Itellä kaksoset ja totesin surkeiksi ja huonoiksi kun lapset kasvoivat ja piti loskassa työntää. ahtaat ja raskaat… kaveri osti love-n-care yhdistelmät ja on pitänyt. kulkee hyvin ja eikä tarvi miettiä että mahtuuko ovista tai kaupan kassojen välistä(lapset 2.5 ja 5kk…kannattaa katsoa myös käytettynä,säästää pitkän pennin 🙂 hyviä uusiavuosia!!!

 6. Anonymous kirjoitti:

  edelliseen vielä korjaus 🙂 malli on siis Phil & Tedsin Sport-mallin sisarusrattaat.

 7. Anuliina kirjoitti:

  Heipä hei,meillä on lapsilla ikäeroa 2v4kk ja käytössä ovat Phil&Teds Sportit. Ollaan tykätty kovasti ja juurikin tuosta kolmipyöräisyydestä. Ja isoista renkaista ja kääntyvästä eturenkaasta. Näiden takia ovat todella kevyet työntää ja me myös kuljetaan kaikki matkat kävellen tai julkisissa. Bussia käyttäessä olen todennut, että normilevyiset tuplat on ehdottomat. Muuten jää pysäkille jos bussissa on yhdetkin rattaat. Miinuksena näissä on se, että istujat ovat kasvot menosuuntaan mutta ihan vauvaikäisenä pienempi killitti minua aukostaan aisan kohdalta. Onnea odotukseen ja mukavaa talvea!

 8. Anonymous kirjoitti:

  City celectit, baby joggerilta! Kevyet, ketterät, menee pieneen tilaan, matkustajan kasvot saa molempiin suuntiin, itse olen tarponut jo 2 talvea näillä, välillä umpihangessa 🙂

 9. Marija kirjoitti:

  Hei, en tiedä oletko kuinka fb-kirppisten ystävä, mutta sieltä bongasin äsken tällaiset; https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151277920632512&set=o.425466054158402&type=1&theater 🙂

 10. jennie kirjoitti:

  Kiitos kaikille kommentoijille ja jos jollakulla on vielä lisäätävää niin saa kertoa. Tuntuu olevan yhtämonta mielipidettä kuin on käyttäjääkin 🙂 On hienoa kuitenkin kuulla aitoja, oikeita kokemuksia. Käytetyt ostan mielelläni, jos vain löydän 🙂 Ja Marija, jostain syystä en saanut linkkiä toimimaan mutta kokeilen myöhemmin uudestaan. Kiitos.

 11. Anonymous kirjoitti:

  Moikka!Pakko oli itsekin tulla kertomaan omat kokemukset tuohon sisarratas asiaan. Meillä on ollu käytössä Phil & Teds Explorer sisarusrattaat. Omasta mielestä on ollut maailman paras ostos enkä vaihtaisi niitä mistään hinnasta! On ihan mielettömän kevyet ja ketterät vaikka on molemmat lapset kyydissä. Rattaissa on tosiaan kolme isoa ilmakumirengasta, 2 takana ja 1 edessä. Etummainen kääntyy 360 astetta tai sen saa myös lukittua. Ja niinkuin joku jo mainitsikin, niin ovat kapeammat kun ”normaalit” tuplarattaat. JA meillä lojuu täällä tarpeettomana kyseisiin rattaisiin pehmeä kantokassi sekä vihreä makuu/lämpöpussi. Jos tarvetta löytyy saa ottaa yhteyttä! (:On muuten ihan mahtava blogi! Itsekin saanut kirjoituksistasi tosi paljon tsemppiä ja motivaatiota omaan treenaukseen ja toivoa siihen että kyllä tää vartalo voi noiden 2 lapsen jälkeenkin palata jonkinlaiseen kuosiin! Hyvää odotusta ja uutta vuotta 2013Terv, Teatea-ojajarvi@live.fi

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, tällä hetkellä tuntuu hurjalta pitää elämäntapa/painonpudotus/kiinteytys-blogia vaikka sama tarinahan se taas alkaa ”alusta” sitten ensi kesänä :)Jos noihin P&T:n rattaisiin päädyn, niin ehdottomasti olen yhteydessä mikäli kantokassi ja lämpöpussi edelleen ylimääräisinä löytyvät. Jokatapauksessahan ne hankintalistalla siinä vaiheessa ovat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *