Hae
My Project Is Me

Sairaala-asua ja treenisuunnitelmia

Moi,

Tänään on vuorossa ihan vain kuulumia ja ajatuksia niin eilistä blogipoissaoloa koskien kuin osittain siitä johtuvaa tulevaakin. Eilinen oli hieno päivä vaikka se kuluikin osittain näissä vetimissä:

013d2453a70baa3a159928fae90cc63d172be61aae

Pääsin siis kauan odottamaani toimenpiteeseen vasemmassa jalassa jo vuosikausia vihoitellutta suonikohjua koskien. Koska tästä kokemuksesta saattaa olla jollekulle arvaamatonta hyötyä niin käyn sen täsäs lyhyykäisyydessään läpi. Omani operoitiin kunnallisella puolella laserleikkauksessa, pakallispuudutuksessa. Operaatio itsessään oli nopea ja kivuton ja tämän jälkeen päälle puettiin tukisukka. Mustelmia ja turvotusta voi esiintyä pitkäänkin  ja minulla näin näyttää ja tuntuu olevan juuri nyt. Sairaslomasta en tiedä koska näin kotona ollessa minulle ei sellaista tullut. Seuraavan kahden viikon aikana on hikoilukielto mutta kävely on suositeltavaa.

016e4dcd1025b9549d1de05a67dec697a251419ebf

Kesäksi tässä on sileät sääret!

Kesäksi tässä on sileät sääret!

Hikoilukiellon vuoksi en siis tule erityisemmin urheilemaan ja painoarvo annetaankin ruokavaliolle. Olen päättänyt opetella uudenlaista suhtautumista erityisesti hiilareihin ennemminkin energianlähteenä treeneihin ja niistä palautumiseen kuin minään muuna. Hiilarithan ovat myös se makroravinne, joka aikaan saa minussa enemmän tunneperäistä syömistä kuin järkiperäistä (tai en ainakaan ihan heti muista vetäneeni hallitsemattomasti maitorahkaa vain koska se on niin hyvää..). Niinpä siis kun treeni vähenee yritän fiksuissa määrin rajoittaa hiilarien käyttöä (lähinnä siis karsimalla ne perunat/viljatuotteet lähes poissaoleviksi).

IMG_2552

Ja koska en pääse salille niin mikä olisikaan parempi hetki suunnittella uutta ohjelmaa. Olen vaivihkaa muutellut vatsalihastreeniä saadakseni erilaisia ärsykkeitä ja nyt jonkin aikaa myös leuanvedot (avustetusti) ovat olleet kuvioissa mukana. Periaatteiltaan ohjelma on kuitenkin ollut sama tammikuun alusta saakka ja vain näitä pieniä muutoksia/lisäyksiä on tullut.

0178272c0ab3852e2bc5abff7b1ea5db35cddd7184

Ohjelmanmuutosta koskien olen vähän kahden vaiheilla mitä haluaisin tehdä. Vaihtoehtoisesti olen ajatellut jakaa harjoitteluni kaksijakoisen sijaan kolmijakoiseksi, jolloin saisin keskityttyä enemmän tiettyihin osa-alueisiin harjoittelun aikana. Erityisesti olat ovat alue, joka kaipaisi kuritusta. Niin ja selkä. Ja oikeastaan takapuoli ja….. 😉 Ei se työ siis tekemällä lopu. Ja koska kuitenkin havittelen painonpuodtusta niin se neljäs päivä viikossa olisi jokin aerobinen joko tasasykkein tai intervallein tai peräti plyometrisesti (hyppyjä).

IMG_2556 IMG_2557

Se toinen vaihtoehto, joka houkuttaa olisi lihaskunnon ja sykettä kohottavien harjoitteluiden yhdistäminen yhdeksi treeniksi. Koskaan en ole tällaista salilla tehnyt ja erityisesti käsipäivinä olen miettinyt että hiki voisi virrata muulloinkin kuin vain loppuintervalleissa. Tähän itseasiassa löysin valmiin ohjelman vanhasta Fit-lehdestä, jonka noudattaminen ei varmaan tuottaisi edes ongelmia. Lisänä ohjelmaan kuului muutama muu treeni sillä salilla ei käyty kuin kahdesti viikossa.

IMG_2553 IMG_2554

Ehkä se mitä tulen jatkossa tekemään on kuitenkin eniten sidoksissa siihen mitä minä tavoittelen. Loppupeleissä haluan enemmän muotoja, siis lihaskudoksena. Haluan sen pyöreän pystypepun, haluan sen lihaksikkaan selän ja vahvat olat jne. Tämä vaatii kuitenkin työtä, massiivista lihaskavua sekä satavarmasti niitä plussakaloreita. Toinen mitä haluan on kiinteä kroppa, vähän vähemmän rasvaa ja hyvän olon. Näistä jälkimmäinen ei välttämättä tarvitse sitä massiivista lihaskasvua vaan vähintään nykyisen määrän säilyttämistä sekä miiinuskaloreita.

Onko täällä jollakulla kokemusta tuosta Fitin (1-2/2012) esittelemästä ohjelmasta? Tai muusta vastaavasta? Tai jos tavoitteena on ensisijaisesti ”kesäkunto” niin onko oikeastaan se ja sama miten liikkuu, kunhan liikkuu.. (olettaen että ruokavalio on kunnossa). Varsinainen lihasten kasvatus on sitten asia erikseen ja siinä kysytäänkin jo enemmän sitä suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja raakaa työtä.

12 kommenttia

 1. Monna kirjoitti:

  Huii minkä näköinen sun jalka oli ennen leikkausta! Tsemppiä sinne paranteluun! <3

  Mä oon sitä mieltä, että kyllä "kesäkuntoon" pääsee, jos tosiaan se ruokapuoli on kunnossa ja sitten vaan kunnolla monipuolista treeniä. Sekä lihaskuntoa, että aerobista. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Joo, ei ole tehnyt mieli erikseen esitellä 😀 Ehkä sitten ensikesänä, sen kesäkunnon kanssa jonka hankintametodit ovat vielä harkinnassa..

 2. ennisofia kirjoitti:

  Hei! Itse treenailen tällä hetkellä pt:n ohjeilla ja tavoitteenani on rasvamassan karistus ja ennenkaikkea lihakasvu. Saliohjelmani on 3-jakoinen, jonka lisäksi 1-2 aerobista ja 1 kovatehoinen intervalli. Tuolla rytmityksellä olen itse saanut hyviä tuloksia 😉 kesää kohti kovasti mennään. Loppupeleissä salihan se on mikä sitä kroppaa ruokavalion kanssa muokkailee!

  • jennie kirjoitti:

   Niinhän se on ja lihasten kasvatukseen JA siihen muokkaukseen tarvitsee nimenomaan salin ja ne kovemmat treenit (ja sinänsä täällä mietinkin että miksi aloittaa myöhemmin kun voi aloittaa nyt heti).

 3. Salla kirjoitti:

  Pari vuotta sitten tein 9 viikon ohjelman, joka oli aika samanlainen kuin tuo Fitin ohjlma: 2x lihaskunto + 2x kovatehoinen aerobinen + petuskestävyys. Sillä sain todella hyviä tuloksia; paino ei juurikaan pudonnut mutta senttejä kyllä lähti. Ruokavalio toki oli myös tukemassa treeniohjelmaa.

  • jennie kirjoitti:

   Sentteihin minäkin uskon sen tepsivän, samoin kuin yleiskuntoon ja mhapenottokykyyn sillä lihastenkasvatukseen siitä ei varmasti ole. Kiitos kokemusten jakamisesta 🙂

 4. Ansku kirjoitti:

  Kerro sitten jalan parantumisesta 😀 Mulla on kans ihan samassa kohdassa samannäkönen suonikohju. Voikun mäkin pääsisin kunnallisen puolelta hoitoon ku ei oo varaa yksityisellä hoidattaa. Tsempit!

  • jennie kirjoitti:

   Kerron kyllä. Ainakaan vielä ei ole pahemmin särkyjä tai kipuja mutta sellainen ärsyttävä tunne koko ajan.

 5. kaisa kirjoitti:

  Mulla kans suonikohju ongelmia. Odotus aikana sanoivat neuvolasta, että synnytyksen jälkeen varata lääkäriaikaa. En ole vaan vuoden aikana saanut soitettua. Kuinka helposti ne rupes kunnalliselta puolelta poistamaan, riittikö syyksi vaan ulkonäkö seikat? Maksoiko se sinulle mitään?

  • jennie kirjoitti:

   Anteeksi, en huomannut sinulle vastata ennen tätä 🙁

   Kunnalliselta puolelta lasku seuraa perässä mutta on satavarmasti murto-osa yksityisen puolen hinnoista. Ihan tarkkaan en enää muista minkälaisen ruljanssin tuo vaati ennen hoitoon pääsyä sillä asiasta oli konsultaatio jo esikoisen äitiysloman aikana. Jonkinlainen haastattelu ja tutkimus siitä tehtiin, jonka tulosten perusteella sain lähetteen eteenpäin ja jalka ultrattiin todellisen laajuuden selvittämiseksi. täytti joitain määritettyjä kriteereitä ja tässä olllaan.

 6. J.J kirjoitti:

  Tehtiinkö sinulle laserin lisäksi pieniin kohjuihin täydentävää hoitoa kuten vaahdotusta tai koukulla poistoa? Tuliko jalasta täysin sileä? Itse olen menossa hoidattamaan kohjuja piakkoin ja jännittää aika lailla.

  • jennie kirjoitti:

   Moi, Ei tehty eli pelkästään laserilla ja kyllä jalka on täysin sileä ollut siitä lähtien. Itsellä tosiaan toimenpide oli täysin kivuton eivätkä säryt jälkikäteenkään olleet kovia vaikka muusta varoiteltiin. Tsemppiä siis sinulle, hyvin se menee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.