Hae
My Project Is Me

Kaupparatsuna

Moi,

Kuten jokainen meistä, olen minäkin käynyt kaupassa tässä eräänä päivänä. Ostoskorini sisältö on hyvin tavanomainen. Koska kutsun kauppareissuani tavanomaiseksi, uskallan väittää että elintapani eivät ole aivan retuperällään. Ison osan ostosten sisällöstä vievät aina kasvikunnan tuotteet ja olenkin hyvää hyvyyttäni luullut että ne ovat juuri siksi kaupassa etualalla. Vasta viime viikollako se oli kun uutisoitiin että tehdyn tutkimuksen mukaan tämä kuitenkin saattaa sorruttaa roskaruoan ostamiseen helpommin. Ja minäkun ajattelin aina että tämä tukisi kansan terveyttä kun ostoskori täytetään ensin kasviksilla..

IMG_5044

Toinen osio mihin minulla menee paljon koritilaa on proteiini. Proteiinista suurin lähde (ainakin kaupasta kannettuna) on ehdottomasti maitorahka. Ellen ole vain lähikaupasta hakemassa jotain pientä niin ilman rahkaa en useinkaan kotiin lähde. Toinen mitä hamuan on (tarjous)liha. Useimmiten liha on broileria tai kalaa. Kalasta puheenollen olen ajatellut kunnostautua kalansyönnin suhteen ja lisätä sen saantia niin määrissä kuin lajeissa. Kuivakaappi kaipaa täydennystä harvemmin mutta toisinaan toki sillekin on tarvetta.

IMG_5045

Minä itse käyn kaupassa melko suunnitelmallisesti.

Olen useampaankin otteeseen tehnyt selväksi että luen kotiin tulevan mainospostin melko huolella ja saatan ajan salliessa jopa kulkea tarjousten perässä. Tulevaa viikkoa tai tulevia päiviä ajatellen olen tehnyt myös jonkinlaisen ruokalistan, jonka perustella kaupasta tarvittavat tuotteet ostan. Ylläolevista syntyi eräs uunisei (kala oli pakkasessa) sekä kanaruoka ja linssikeitto. Kvinoat olivat eräänlainen heräteostos, joista oli puhetta päivä ennen kauppaan lähtöä erään tutun kanssa. Toki, toisinaan kaupasta tulee tartuttua asioihin, joita ei ollut tarkoitus ostaa. Näin käy varsinkin silloin kun kauppaistassa lukee “jotain ruokaa” eli jotain hyvin epämääräistä. Tällä mentaliteetilla kuljin melkein koko Skotlannin matkani ja kun kaupan hyllyt näyttivät hyvin erilaiselta kuin meillä, ei houkutuksilta voinut välttyä.

Kuten ehkä kuvista saa selvää, on hintataso Suomea edullisempi. Tarjonta on runsaampaa ja samoin kilpailu kauppojen kesken, joka toki kuluttajalle mahdollistaa parempia tarjouksia. Kuvat eivät kauhean paljon anna sillä salakuvaaminen ei ole minun lajini.  Ehkä hintatasosta voi kuitenkin päätellä jotain.

kuva 1(3) kuva 1(4) kuva 2(2) kuva 3 kuva 4

Kun joku kysyi niistä irttareista..

Kun joku kysyi niistä irttareista..


Ja siis hyllyt ovat pitkiä (voin vain kuvitella jenkkilää)

Ja siis hyllyt ovat pitkiä (voin vain kuvitella jenkkilää)

Joten tällainen tietoisku kaupan seinällä on varmasti ihan tarpeen: Health, We’ll help customers to choose healthier lifestyles through clear labelling and easily accesible information.

nimetön

2 kommenttia

 1. Tetusa kirjoitti:

  Hihi, pandan lakupussikin tuolla karkkihyllyssä komeilee! Ulkomailla on mun mielestä paha ja huono karkkivalikoima, mutta sit kun katotaan leivostiskiä ni siellä kyllä valikoimaa löytyy jos jonkinmoista. Onkohan niin et suomalaiset syö paljon karkkia ja muissa maissa taas enemmän leivoksia? Oi nam mitä hedelmäsalaatteja 🙂
  En oo tullut ajatelleeks sitä, että vihannesosaston sijainti voi vaikuttaa siihen, että ihmiset sortuu roskaruokaa.. Oma ostoskärry täyttyy myös ensin ja suurimmaksi osaksi vihannesosastolta.
  Edelliseen postaukseen täytyy sen verran kommentoida, että vaikka kyseessä ei ole kuin ne pari kiloa ja ne ei näy ulospäin, mutta itse ne näkee ja tuntee ni sehän merkitsee eniten, kukaan muu kun ei voi tuntea siltä miltä ne kilot tuntuu, Ja kun kyseessä on muutama kilo niin mielestäni silloin voitaisiin puhua painonhallinnasta :)!

  • jennie kirjoitti:

   Aivan samaa mieltä kanssasi, ei ole suomen karkkihyllyn voittanutta (ehkäpä siksi nuo Pandatkin sieltä maailmalta löytyvät) – mutta ne leivokset… 😛

   Ja tuohon painoasiaan, taidan ottaa ihan asiakseni kirjoittaa aiheesta painonhallinta/laihdutus/ terveelliset elämäntavat, jotka jokseenkin tarkoittavat minun päänsisässä jo samaa asiaa. Saattaa olla että oikaisee joitain väärinkäsityksiä mutta saattaa olla että aiheuttaa vain lisää hämmennystä. Evekin (http://todayimunstoppable.fitfashion.fi/) asiaa hieman käsitteli blogissaan ja hyvin samankaltaisilla ajatuksilla kuin mitä itsellänikin on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.