Hae
My Project Is Me

Yhä ylös yrittää

Maanantaihuomenta,

Tuttuun tapaan tutkitaan viime viikkoa hieman tarkemmin, ennenkuin tarkastellaan päivän lukua. Viimeviikkoiseen tapaan sunnuntai oli säiden puolesta ihan mahtava ja minähän luonnollisesti nautin siitä paitsi ulkoillen niin myös ulkona syöden, eli siis parvekkeella 🙂 ”Terassikausi” on siis virallisesti avattu.  Suoraan auringossa ollut mittari näytti +20 astetta ja kyllä olo olikin kesäinen. Säiden vuoksi myös sunnuntainen ulkoilu muuttui tavanomaista pidemmäksi ja vaikken varsinaisesti olisi sisäliikkumisia halunnutkaan lähteä harrastamaan, niin kokeilun vuoksi lähdin jo aiemmin mainitsemalleni Sh’Bam-tunnille.

Odotin mukavaa ja tanssillista tuntia ja sellaisen sain. Tunti koostui siis useasta erityylisestä kappaleesta ja niihin tehdyistä helpoista lyhyistä koreografioista. Ideana oli pysyä liikkeessä koko tunti ja antaa mennä! Se että menikö liikkeet ihan sinnepäin oli täysin sivuseikka. Tunnin kesto oli 45min ja sain kyllä hien pintaan mutta jotain jäi silti puuttumaan. Jos tunnilla kävisi useammin , ja oppisi liikkeet oikeasti, eikä vain tekisi jotain sinne päin, niin kulutus varmasti kasvaisi ainakin kolmanneksen.  Vaikka liikkeet helppoja ovatkin niin silti ”tanssillisuus” vaatii aina jonkinasteista osaamista ja itseäni häiritsi hirveästi se omalaatuinen räpeltely liikkeissä, jotka ovat sinne päin.

Kävin aikanaan Motivuksella ja siellä oli sellainen tunti kuin Groove, jolla tehtiin siis yhtä koreografiaa koko tunti ja tästä minä tykkäsin. Siinä pääsi oikeasti tanssimaan ja liikkeetkin olivat ehkä hivenen tanssillisempia kuin tässä lyhyistä sarjoista koostuvassa. Motivuksella oli muuten Sh’bamin tapainen tunti, Motivus Fiesta.

Turha tunti tämä ei kuitenkaan ollut, sillä kuten sanottu niin kyllä siellä hiki tuli ja perusjumppiin tuo varmasti tervetullutta vaihtelua. Oma sykevyöni oli unohtunut työpaikalle, niinpä lainasin poikaystävältäni ja luvutkin sen todistavat että jotain tuli tehtyä:

kesto                   45min
kcal                     300
ka                       132
max                    160

Muutoinkin pääsin liikkumaan yhden ylimääräisen kerran kun tiistaina oli työpaikalla poikkeusaikataulu. Kävin aamusta salilla juoksumatolla 30minuutin lenkin seuraavan kaavan mukaisesti:

3min                   kävely 7,5km/h
2min                   hölkkä 10km/h
2min                   hölkkä 12km/h
1min                   juoksu 16km/h
2min                   kävely tiputtaen 7km/h

Tuolla tiputtamisella tarkoitan että pikkuhiljaa tuosta spurtista lasketaan alaspäin kunnes vauhti on 7km/h. Tällä vauhdilla tulee kuljettua noin 30sek ennen uuden kierroksen aloittamista. Samaa tekniikkaahan käytän alkulämmittelyssä, tosin silloin  tuo jää vain tuohon yhteen kierrokseen.


Tässä siis vielä kuitenkin liikkumiset

MA                 Sali (käsipv) +vaunulenkki illalla
TI                  30min juoksumatto +vatsat
KE                  Sali (jalkpv) +vaunulenkki illalla
TO                 Sali (käsipv) +vaunulenkki illalla
PE                 Sali (jalkapv) +vaunulenkki illalla
LA                 Vaunulenkki aamulla
SU                 Vaunulenkki 45min+90min +Sh’Bam

Ruokailuista tuolla tulikin jo aiemmin mainintaa ja tiistai oli tosiaan aikamoinen poikkeuspäivä. Tiistaita lukuun ottamatta kerrottakoon että selvisin herkuttelematta (karkkia, suklaata, leivoksia tms.) mutta muutaman leivän myönnän syöneeni viikonloppuna.  Tässä vielä jotain ennenjulkaisematonta ruokamateriaalia:

Kalkkunaa, Parmesania, Pestoa sekä salaattia
Savulohta, salaattia sekä kasviksia (kyllä, myös perunaa!)
Grillikasviksia, salaattia sekä possua

Takana siis mahtava viikko kaikenkaikkineen ja ihan yhtä hyvältä vaikuttaa tulevakin. Viikon luku on kuitenkin 55,3kg elikkäs edelleen mennään ylöspäin tällä kertaa +900g. Paino on kyllä outo juttu sillä vielä eilen vaaka näytti 54,4kg:ta illansuussa (samaa lukua siis kuin viime viikolla) ja nyt aamupainona enemmän. Mielenkiintoista.  Tein kuitenkin pientä vertailua kuvien ja kilojen suhteen mutta niistä enemmän saatuani vielä kehonkoostumusmittauksen tulokset, eli keskiviikkona.

Kaikesta huolimatta, mahtavaa maanantaita kaikille!

2 kommenttia

  1. scorpia kirjoitti:

    Voi kun sun ruokas näyttää herkuilta! 🙂 Ittellä kanssa ruokavaliot suunnitellaan ja massaa keräillään ja treenaillaan kovaa, mut mä oon kai vaan niin laiska (kokki ammatilta), et nyt kun teen välist muuta hommia niin ei kotona jaksa nähdä noiden ruokien eteen vaivaa. Siis lähinnä sen ulkoasun suhteen. Eli vihannekset on pakasteesta ja lihat paketista ja yksinkertaisimmalla ja tylsimmällä mahdolliselta ulosannilla. : D Tosin aikaakin se vie paljon. On kyllä hurjasti tullu muutoksia sun elämääs, eikun tsemppiä jatkoonkin! Kiva blogi muutoinkin lueskella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.