Hae
My Project Is Me

Vesi vanhin voitehista

Moi,

Vedenjuonnista muistutetaan vähän jokapuolella ja joka asiaan liittyen. Joskus nälkä tai napostelun tarve saattaa viitata janoon, jolloin lasillinen vettä auttaa kummasti. Joskus on vain rehellisesti jano. Vesi pitää yllä nestetasapainoa ja kosteuttaa sisältä päin. Vesi saattaa kiiihdyttää hieman aineenvaihduntaa jne. Onhan tässä näitä syitä juoda vettä.

Itsellä meinasi käydä jossain välissä niin että vedenjuonti ei ollut työpäivän aikana tasaista ja päätin ryhdistäytyä asian kanssa. Nyt minulla on työpöydällä aina 1,5l vesipullo. Alussa tuntui etten saanut sitä kahdeksan tunnin kuluessa juotua mutta nyttemmin käyn täydentämässä sitä. Tämän lisäksi tietysti kotona ja urheillessa tulee juotua vettä ja kyllä se yhteismäärä nousee ainakin jonnekin 4l hujakoille – kesäisin ehkä vielä vähän korkeammalle.

Kotona olen innostunut säilyttämään maustettua vettä jääkaapissa. Mistään sen eksoottisemmasta tavasta ei ole kyse kuin että pilkon veden sekaan milloin mitäkin hedelmää tai vaikkapa kurkkua ja valmista tuli. Ikean euron(?) kannu toimii tässä paremmin kuin hyvin kätevän ja tiiviin kantensa ansiosta.

Aamuisin kait saattaisi olla aineenvaihdunnallisesti hyvä juoda yön yli seisonutta, huoneenlämpöistä vettä ennen aamupalan nauttimista tyhjään vatsaan. Tiedä sitten tästä sen enempää. Oma kotivesilasinihan tosiaan on vanha tuttu shakeri – ei tuollainen tavallinen lasi enää sen jälkeen vain tunnu riittävältä.

 

2 kommenttia

  1. Katarina kirjoitti:

    Sitruunalla se on myös hyvä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.