Hae
My Project Is Me

Miksi sun maha on noin iso?

Tänään, aivan odottamatta kuulin kysymyksen vatsaani koskien: Miksi ihmeessä se on niin iso? Helppoon kysymykseen on toki olemassa myös helppo vastaus – lähes vastasyntynyt pienokainen.  En voi kuitenkaan valehdella ja väittää etten olisi kysymystä pyöritellyt itsekin mielessäni, joskin hieman toisenlaisella tavalla kuin siellä ruudun äärellä ehkä nyt ajatellaan. En oleta tai odotakaan että minulla olisi tässä vaiheessa pyykkilautavatsa, eihän minulla ollut sellaista ennen raskauttakaan mutta se hoikka olo, joka synnytystä seuraavina päivinä oli, on täysin kadonnut.

P1170392

Vatsa kasvaa ensin yhdeksän kuukautta eikä se tietenkään hetkessä katoa. Tiedän hyvin etten ole kuitenkaan hullummassa kunnossa näin vastikään lapsen saaneeksi enkä siis valita lainkaan mutta ihmettelen vain minne se hoikka olo tosiaan on kadonnut. Ja miksi ihmeessä se on kadonnut. Joku, joka on koskaan elänyt painonvaihteluiden kanssa tietää mistä puhun kun sanon että turpea olo tuntuu kasvoissa asti (vaikkei turpea siis olisikaan).

Kysymyksen esitti esikoiseni ja ilmeisesti kysymys jäi vaivaamaan mieltä sillä siihen palattiin vielä uudestaan useita tunteja myöhemmin toteamuksella: ”Ehkä sieltä tulee vielä toinen vauva”. Sanovat että totuus tulee lasten suusta mutta eikait se nyt niin iso sentään ole…

P1170397

6 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Voi ei, ihana pikkuinen ajatuksineen! Anna itsellesi armoa, oot kuitenkin muutaman lapsen saanut jo aiemmin, joten eiköhän kropan palautumiseen mene vain pidempi aika. Kärsivällisyyttä ja ei liian pian salille 🙂 mä odotan 7 kk:lla esikoistani ja eilen kuulin kans hoitolapsen ihmettelyä vatsan koosta, hän kysyi, miten mä voin vielä syödä kun vatsa on jo niin iso 😀 mulla on todella erkaantuneet vatsalihakset ja ajattelinkin hommata synnytyksen jälkeen itselleni korsetin. Oon lukenut, että ennen vanhaankin vatsalle solmittiin liina kiristykseksi heti synnytyksen jälkeen. Tsemppiä!

  • jennie kirjoitti:

   Oi onnittelut sinulle <3 esikoisen odottaminen on niin ihmeellistä ja ihanaa aikaa kaikkine uusine asioineen. Korsettien käyttö tosiaan tuntuu nykyään(kin) melko yleiseltä tai sitten sitä vain näkee mediassa sen, mitä haluaa nähdä 😀

 2. -s- kirjoitti:

  pakko kommentoida että näin sua eräässä lastenvaatekaupassa muutama päivä ennen h-hetkeäsi ja kadehtien katsoin kuinka huippukuntoiselta näytit suuresta vatsasta huolimatta, joten älä stressaa, kyllä se vatsakin siitä kiristyy 😉 itse odotan kuopusta ja raskaus alkaa olemaan puolessa välissä ja jännityksellä odotan palautuuko vatsa enää yhtä hyvin entiselleen kuin ensimmäisen raskauden jälkeen.

  • jennie kirjoitti:

   Taidanpa tietää missä olet minut (ja lapset) bongannut. En minä varsinaisesti stressaakaan vatsani kanssa sillä tiedän että kyllä se sieltä palautuu – ennemmin tai myöhemmin.

   Onnea sinulle myös kasvavasta kumpareesta <3

 3. Raidallinenrouva kirjoitti:

  Heh, olipa kiva lukea tämä 😀 Sillä kolmannen syntymän jälkeen, on tuntunut oma ”iso mahani” olevan iso juttu myös meidän 4,5v esikoispojalle. Yritä siinä sitten selitellä, ettei se ihan heti normaaliksi palaudu 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ehkä se on tuo ikä, senverta samanikäiseltä tuota ihmettelyä täälläkin esiintyi. Mitäs me isomahaiset hoikkikset 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *