Hae
My Project Is Me

Jutta ja superdieetit

Moikka,

Vaikka olenkin siis tällä hetkellä itse risteilemässä niin ajastin teille postauksen omista ajatuksistani koskien eilen Livillä alkanutta sarjaa Jutta ja superdieetit.

Olen itse odottanut innolla jo pidemmän aikaa sarjan alkamista ja olin äärettömän onnellinen kun ensimmäisen jakson pystyi katsomaan netistä ennakkoon. Lähtökohtaisesti itseäni kiinnosti että kuinka bodyfitness-kisaan tähtäävä Jutta Gustafsberg todellisuudessa syö ja treenaa – eli mitä kaikkea tällainen harrastus vaatii. Itse Jutan harjoitusten lisäksi sarjassa seurataan siis tavallisia ihmisiä ja heidän treenaamisiaan Jutan valmennuksessa.

kuva: http://www.iltalehti.fi/viihde/2012011015056921_vi.shtml
kuva: http://www.livtv.fi/ohjelmat/jutta-ja-superdieetit/etusivu

Ensimmäisestä jaksosta jäi mieleen yksittäisenä faktana että tehokkaimmillaan liikunta voi polttaa jopa puoli grammaa rasvaa minuutissa. Ei siis ole todellakaan yhden tekevää liikkuuko laihduttaessaan vai ei. Lisäksihän liikunta paitsi piristää kehoa ja mieltä niin auttaa laihduttajaa pitämään kiinni tärkeästä lihasmassastaan dieettikuurin aikana.

Jutan treenaamista oli mielestäni ihan hauska seurata ja tämä taas muistutti siitä että ei se treenaaminen ole kenellekään sen helpompaa. Lihaksiston hankkiminen vaatii aina paljon työtä. Oikeastaan tämä sai minut hamuamaan salijäsenyyttä entistä kovemmin ja odotankin innolla että pääsen itse haastamaan itseni.

Ruokavalion suhteen, sen mitä siitä ensimmäisessä jaksossa sai irti, noudatettiin hyvin samankaltaisia linjoja kuin omassani tällä hetkellä. Hiilihydraatteja vähennettiin mutta niitä ei missään nimessä jätetty kokonaan. Dieetti oletettavasti rankkenee loppua kohden mutta tässä vaiheessa ruokavalio sisälsi noin 2000kcal, joka tietysti kovaa treenaavalle lihaksikkaalle henkilölle on vähäisesti mutta kuitenkin riittävästi. Aamiainen tuntui olevan lähes identtinen kanssani; rahkaa, sokeritonta mehukeittoa ja vehnäleseitä. Tai ainakin näitä näkyi kuvissa, sekä lisäravinteita jotka itseltäni, proteiinijauhetta lukunnottamatta, siis puuttuvat.

Itse jään ainakin odottamaan innolla seuraavaa jaksoa. Mikäli siis aloitusjakso jäi näkemättä niin voit katsoa sen täältä: http://www.ruutu.fi/video?vt=video_episode&vid=361416. Olisi ihan mielenkiintoista kuulla myös teidän muiden ajatuksia.

kuva: http://www.fitfarm.fi/fitfarmlite

Tähän väliin mainitsen myös sarjassakin esiintyneen Fit farmin 16.1.2012 aloittavasta ilmaisesta Go fat go-haasteesta. En itse ole asiaan sen tarkemmin ehtinyt tutustumaan mutta lyhykäisyydessään ammattilaiset laativat sinulle kolmen viikon ruoka- ja liikuntaohjelman, jolla aikaansaa merkittäviä tuloksia. Ohjelmanmukaisen treenin voi mitä ilmeisimmin tehdä joko kotona tai salilla. Mikäli kiinnostuit, tai haluat tutstua tähän aiheeseen enemmän niin täältä löytyy lisätietoa: http://www.fitfarm.fi/

Yksi kommentti

  1. Tiia kirjoitti:

    Tykkäsin ainaki ekasta jaksosta:)motivaatio kasvoi..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.