Hae
My Project Is Me

Sunnuntain kahvinautinto sarjasuosituksen kera

Viime keväänä ja kesällä nautin silloin tällöin kupillisen hittiherkku dalgonakahvia. Kyseessä on tosiaan pikakahvijauheesta vispattu kahvivaahto, mikä sekoitetaan maitoon tai muuhun maidonkaltaiseen valmisteeseen. Tuolloinkin käytin kahvijuomanvalmistuksessa toisinaan samaa jippoa, kuin mihin palaan tässäkin postauksessa.

 

Kahvinautinto ja lempisarja pyörimään

Hyvä kupillinen kahvia ja tv:stä lempisarja pyörimään. Mikäs sen parempi tapa viettää rentouttavaa sunnuntaita. Kuin sattumalta, löysin aiemmin tänä vuonna Netflixin syövereistä skotlantilaissarjan nimeltä Retribution. Etsiskelin sopivan lyhytkestoista (vain vähän jaksoja) ja mielellään hieman jännitystäkin tarjoavaa sarjaa. Kauhuelokuvia en enää vuosiin ole voinut katsoa, vaikka ne minua ajatuksena houkuttavatkin. Olen nimittäin sellaisen jälkeen ihan lapsellisen säikky ja pelkään mennä aamuaikaisin vessaankin yksin 😀 Pidän kuitenkin jännityksestä ja jostain syystä päädyin tutkimaan ei-amerikkalaisia vaihtoehtoja. Sarjan juonen lisäksi minut vei mennessään skottiaksentti ja tutut Edinburghin maisemat. Edinburgh on minulle tosiaan tuttu lukuisista vierailuistani Skotlannin- mummolaan ja sarja saikin minut ikävöimään paikkaa valtavasti. Vaikka sarja ei toki kovin mairittelevaa mainoskuvaa alueesta antanutkaan.  Seuraavaksi silmiini osuikin Ylellä pyörinyt skottisarja Traces, millä jatkoin skottiaksentin kuunteluharjoituksia.

kahvinautinto

Kahviherkun salainen ainesosa

Ja kuten sanottu, hyvän rentouttavan tv-hetken seurana maistuu herkullinen kahvikupillinen. Hyvän ja hyvälaatuisen kahvin sanotaan olevan kaikkien kahvinautintojen lähtökohta ja näin varmasti onkin. En ole kovin nirso kahvittelija mutta olen kyllä maistanut niinkin pahaa kahvia, että se on jäänyt juomatta. Jos kahvi nyt ei ihan kamalaa ole, niin vähän-vähemmänkin-hyvästä kahvista saa herkullista maustamalla sitä esimerkiksi kanelilla tai kardemummalla. Toinen hyvä vaihtoehto on pehmentää makua maidolla tai maidonkaltaisella valmisteella. Omat suosikkini ovat makeuttamaton soijamaito, kauramaito tai sitten (ja nyt seuraa se suuri paljastus!) valmis vaniljanmakuinen proteiinijuoma. Kyllä, nämä kaikki kolme esimerkkiä vaahtoutuvat ravistettaessa senverta että tarjoavat kahvin päälle herkullisen valkoisen vaahtokerroksen. Lisäksi vaniljaproteiinijuoma tuo mukanaan makua ja makeutta ja sen kanssa nautittuna kahvinautinto on kuin paremassakin kahvilassa.

Mikä tahansa valmis proteiinijuoma varmasti käy. Olen aiemmin käyttänyt Barebellsin juomia mutta tällä kertaa minulla oli Pulsin vastaavaa, jota sattui ainakin vielä jokinaika sitten saamaan hyvällä tarjouksella MatSmartista. Kannataakin aina toisinaan tsekata sekä heidän että Fiksuruoan tarjonta, sillä molemmista olen tehnyt hyvään hintaan erilaisia proteiinipatukka ja -juomalöytöjä.

 

2 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Täytyy pistää nämä sarjat mieleen!

  Tänä vuonna itse on tullut katsestettua Virgin river hyvänä draamana, kohusarja Bridgerton ja tälle iso suositus ja tällä hetkellä miehen kanssa katsotaan Alienist nimistä eräänlaista etsivä sarjaa joka sijottuu 1800 luvun lopun New Yorkiin, tämä myös hyvä!

  Outi Karita
  https://outikarita.vaikuttajamedia.fi

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos Outi useasta mielenkiintoisenkuuloisesta sarjasuosituksesta. Täytynee tutustua tarkemmin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.