Hae
My Project Is Me

Raskausajan kaksijakoinen treeniohjelma

Kun sali-innostukseni teki paluun, vaihdoin pitkään käyttämäni yksijakoisen saliohjelman kaksijakoiseen.  Yksijakoisessa ohjelmassa koko kroppa treenataan siis kerralla läpi ja kaksijakoisessa tyypillinen jako tapahtuu ylä- ja alavartalon välillä.  Jonkinverran ohjelma oli jo kokenut muutoksia kun kaikkia liikkeitä ei alati kasvavan vatsan kanssa voinut tehdä. Muutoksia on tullut myös treenitehojen laskemisen myötä kun käytetyt vastukset (=painot) olivat pienentyneet ja vastaavasti sarjat pidentyneet.

P1150806

Kaikki tekemäni liikkeet ovat siis sellaisia, jotka tuntuvat itsestä tehdessä hyvältä eivätkä aiheuta kipua tai painetta. Ja se onkin ollut kaiken lähtökohtana kuten toki myös se, että valtava vatsa ei haittaa suoritustekniikkaa. Kaikkia liikkeitä pyritään tekemään 3×15.

Alakroppa

Sumokyykky kahvakuulalla

Hyvää huomenta -liike kahvakuulalla

Reiden ojennus istuen

Reiden koukistus istuen

Pohkeet seisten

IMG_8124

P1150751

Yläkroppa

Ylätalja taakse

Rintaprässi

Alatalja köydellä

Pystypunnerrus istuen

Hauiskääntö istuen

Ojentajat taljassa

P1150742

P1150746

Ihannetilanteessa treenaisin neljästi viikossa tällä ohjelmalla mutta harvoin niin hyvin on kuitenkaan ollut. Teen kuitenkin niin, että vaihtelen tehtävää treeniä jokaiselle kerralle, jolloin rasitusta syntyy suunnilleen yhtäpaljon molemmille alueille. Käytettävien painojen suhteen kuuntelen kehoani enkä pyri parantamaan vaan tekemään vain parhaani sillä kerralla.

3 kommenttia

 1. E kirjoitti:

  Heippa,

  Kysymys noista salijako ohjelmista.
  Eli jos treenaa vaan 2 kertaa viikkossa esim. ( minulle sekin saavutus raahautua salille, motivaatio hieman hiipuu) niin silloi varmaan yksijakoinen ohjelma on paras?

  Kiva blogi sinulla! Tsemppiä jatkossakin.

  • jennie kirjoitti:

   Riippuu tietysti paljolti siitä mitä saliohjelmaltaan haluaa mutta lähtökohtaisesti sanoisin että jos treenikertoja tulee viikkoon vain kaksi, niin yleensä yksijakoinen vaihtoehto on paras. Toki jos on muita lajeja, jotka keskittyvät selkeästi enemmän ylä/alakroppaan niin silloin voi olla ihan hyvä keskittyä salilla siihen heikompaan rooliin jäävään vaihtoehtoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.