Hae
My Project Is Me

Uusi vuosi, uudet lupaukset

Kuulun siihen valtaosaan väestöstä,  joka julistaa aloittavansa terveellisemmän elämän vuonna 2019. Tai suoranaisesti en sitä aloita, vaan jatkan siitä mihin ennen joulun- ja uudenvuodenajan juhlintoja jo olin pitkän tauon jälkeen palannut. En muista antaneeni viime vuodenvaihteessa minkäänlaisia lupauksia niin edetään tällä kertaa senkin edestä.

 

Lupaus 1: Pudotan painoa 15-20%

Joulukuun alussa tapahtuneen työpaikanvaihdoksen myötä olen taas löytänyt kiinnostuksen omaa hyvinvointiani kohtaan. Hyvinvointi tarkoittaa toki paljon muutakin kuin painonpudotusta mutta kun ylipainoa on, on laihdutus yleensä merkityksellisessä roolissa kun puhutaan hyvinvoinnista.

En ole pitkään aikaan voinut kovin hyvin ja nyt on tullut aika tehdä siihen muutos. Tiedän mitä haluan ja minulla on suunnitelma sen saavuttamiseksi. Ei hampaidenkiristelyä, ei vippaskonsteja mutta varmasti myös vaikeampia hetkiä sekä niistä kertovia rehellisiä kuulumisia. Kävin myös ennen joulua kehonkoostumusmittauksessa ja sanotaanko näin että tästä 75:n kilon elopainosta on ihan kohtuullista pudottaa lupaukseni verran rasvaa.

 

Lupaus 2: Enemmän aikaa läheisille

Tämän lupauksen annoin jo ennen joulua kun näin liian pitkän tauon jälkeen hyvää ystävääni. Kerroin että aion ensi vuoden aikana aion antaa enemmän aikaa ystävilleni sillä minusta on tuntunut että tapaan ketään aivan liian harvoin. Toki kiireiset elämäntilanteet itsekullakin aiheuttavat omat haasteensa ,mutta ei niiden pitäisi tehdä asioista sentään mahdottomia. Ystävien lisäksi lisäaikaa saa myös perhe – niin omani kuin lapsuudenkin. Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa sellainen tilanne että meillä pitäisi koko perheen kesken olla enemmän yhteisiä vapaapäiviä ja ne tullaan kyllä käyttämään kaikkien eduksi.

Lupaus 3: Pidän lupauksistani kiinni

Mikään ei ole tylsempää kuin tarkoituksettomat sanat ja katteettomat lupaukset. Siispä minä en aio olla niitä tyyppejä, jotka syövät sanansa. Varsinkin ensimmäisen lupaukseni suhteen pääsette seuraamaan tarinaa vähintään viikoittain, viikkokuulumisien yhteydessä.

 

 

Tervetuloa siis vuosi 2019, tehdään tästä yhdessä hyvä!

4 kommenttia

 1. C kirjoitti:

  Super siistiä! Tsemppiä tuohon ensimmäiseen tavoitteeseen! 🙂 Mulla myös tavoitteena keventää oloa (ja kehoa). En tuijota vaakaa, mutta teen korjausliikkeitä ja uskon että se alkaa pian näkymään olotilassa, ja toivottavatsi peilissäkin! Joten innolla jään seuraamaan sun matkaa. 🙂

  • myprojectisme kirjoitti:

   Mahtavaa saada vertaistukea tähän tarinaan! Ollaan puoin ja toisin kuulolla prjektin edetessä 🙂

 2. Sari kirjoitti:

  Täällä haetaan myös vertaistukea…mulla samat pituus ja painolukemat…vielä kaksi vuotta sitten paino oli 65 johon nyt pyrin…en kyllä tiedä miten kun tuntuu että vaihdevuodet tekee siitä entistä vaikeammat.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Ikä ja iän tuomat hormonaaliset muutokset varmasti tuovat omat haasteensa mutta mahdottomaksi ne eivät matkaa onneksi tee. Tai ei ainakaan pitäisi tehdä. Ekstrapaljon tsemppiä sinulle uudenlaisessa tilanteessa ja muista ttä vertaistukea samoissa mitoissa olevalta saat täältä pitkin kevättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.