Hae
My Project Is Me

Huhtikuu pikakelauksella: Olen kävellyt Helsingistä Kemiin

Olen tämän vuoden puolella palauttanut takaisin blogini alkutaipaleilta tutun tavan käydä edellinen kuukausi pikakelauksella läpi. Nyt kun kuluva kuukausi on vaihtunut toukokuuksi, on aika käydä pikakelauksella läpi edellinen eli huhtikuu.

huhtikuu_kertaus

Huhtikuu sisälsi täydet 30 lenkkiä

Vuoden vaihteessa alkanut kävelyhaasteeni, eli siis vähintään yksi 30min yhtäjaksoinen kävelylenkki päivässä, on edelleen hyvin voimissaan. Kävelyn sijaan, askeleiksi on alkanut myös valikoitua hölkkää ja huhtikuun aikana tuokin alkoi muuttua säännöllisemmäksi. Kolmesti viikossa aloin käydä hölkkää ja kävelyä yhdistävällä hybridilenkillä ja loppuina neljänä päivänä kävelemässä. Kaikkineen jonkinlaista lenkkeilyä kertyi vähintään kolmekymmentä eli yksi lenkki/päivä.

Matkan pituus on vaihdellut noin 5-6km vajaaseen kymmeneen mutta pääsääntöisesti olen kulkenut tuota ”peruslenkkiäni”, minkä matka on siis jotain 5:n ja 6:n kilometrin välillä. Yhtäkään lenkkiä ei siis jäänyt tekemättä ja vuoden alusta olenkin nyt tehnyt 124 lenkkiä mahdollisesta 126:sta. Ja jos ajatellaan että lenkin mitta olisi ollut vakiona vaikka tuo 5km niin matkana se tarkoittaa 620:a kilometriä mikä taas on lähes sama matka kuin linnuntietä pitkin Helsingistä Kemiin. WOW!!

huuhtikuu kävely

Muu liikunta

Tämän lisäksi tuli liikuttua myös lihaskuntoa ylläpitäen useamman kerran viikossa mutta niistä ei samanlaista dataa ole olemassa. Useamman kerran viikossa kuitenkin on tullut tehtyä erilaisia, usein noin 30 minuutin mittaisia, pääsääntöisesti koko kroppaa kuormittavia kehonpainolla tai kumppareilla tehtäviä treenjä. Osa kerroista on ollut myös vahvasti pelkästään keskivartaloon keskittyviä ja niitä ensimmäisiä kertoja tehneenä totesin että oma coreni ei missään nimessä kovin teräksisessä kunnossa ole. Vielä 😉

Yhden viikon osalta treenimääriä voi kurkata tämän ruokapäiväkirjan kautta.

huhtikuu_liikunta

Huhtikuu vaa’an kautta katsottuna

Jos olenkin liikuntaa lisännyt ja/tai alkanut liikkua korkeammalla intensiteetillä kuin pelkkä kävely, niin samassa noususuhdanteisessa suunnassa on olut myös painoni. Olen nyt jo pidemmän aikaa punninnut itseni viikoittain ja kirjannut tulokset ylös. Kuukauden ensimmäisessä punnituksessa painoni on ollut 69,1kg ja nyt viimeisimmässä, toukokuun kolmantena 69,7kg. Isoista muutoksista ei ole kyse mutta kuten kirjoitin jossain vaiheessa niin kyllähän se painoa pudottaessa välillä harmitttaa kun tulokset eivät ole odotuksenmukaisia. Vaikka painoni ei ehkä ole mennyt alaspäin niin oma olotilani on kuitenkin ollut jo pidemmän aikaa kevyempi ja kevenemään päin. Kaiken hyvän lisäksi myös kuntoni tuntuu kohonneen ja esimerkiksi alussa mainittujen hybridilenkkien hölkkäosuuksien matka on pitenemään päin. Siispä, vaikka vaaka on kanssani eri mieltä etenemisestä niin en koe lainkaan epäonnistuneeni, kun tavoitteena on pysyvä painonhallinta.

huhtikuu_paino

Tästä itseasiassa seuraa mielestäni looginen kysymys että miksi käyn vaa’alla, jos sen tuloksilla ei ole minulle merkitystä. Tai ainakin itse olen kysynyt tätä asiaa itseltäni muutamaankin otteeseen tietämättä siihen suoraa vastausta. Ehkä yksi syy on se, että epäilen että ellen seuraisi muutoksia lainkaan, huomaisin painoni nousseen takaisin lähtölukemiin. Näin on myös käynyt useammin kuin kerran, joten sinänsä ”pelko” on aiheellinen. Toinen syy on ehkä se, että seuraamatta jättämällä, ei minulla olisi mitään konkreettista seurattavaa tai tulosta, mihin tukeutua pohtiessani mitä olen painonpudotustavoitteideni eteen tehnyt tai jättänyt tekemättä. Konkretiaan on helppo tukeutua ja painonseuranta helppo tapa mitata sitä. Ajattelen painosta itse ehkä nykyään niin että jos vaakaa alkaa tuijottaa enemmän, kuin omaa oloa, niin se vaaka joutaa roskiin mutta suhtautumalla siihen riittävällä ymmärryksellä, voi sitä käyttää painonhallinnassa tukena. Fakta on kuitenkin se, että tekemällä omaa hyvinvointia ja terveyttä tukevia päätöksiä ja tekoja, tekee itselleen myös hyvää vaa’an lukemista huolimatta.

huhtikuu positiiviset

Huhtikuu pikakelauksella

Huhtikuu todellakin tuntuu menneen ohi pikakelauksella ihan oikeassakin elämässä. Tuntuu nimittäin siltä, että ihan vasta äskettäin olisin kirjoittanut maaliskuun kertauksen todeten että kuun vaihde yllätti pääsiäisen vuoksi. Jos toukokuu tulee kulumaan läheskään yhtä nopealla tahdilla, ollaan pikapuoliin jo kesäkuussa ja toivottavasti nautinnollisen lämpimissä keleissä. Esimakua lämmöstä päästiinkin nauttimaan jo huhtikuun aikana kun yhden viikonlopun ajan ja muutoinkin, kaikessa yksinkertaisuudessaan ja tavanomaisuudessaan huhtikuu oli kaikin puolin hyvä.

huhtikuu pikakelaus

4 kommenttia

 1. Matikka kirjoitti:

  Ai jai – näyttääpä hyvältä! Sulla näkyy niin hyvin reisilihakset!

  Matikka

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos Matikka ja anteeksi,anteeksi, anteeksi, etten ole liki kahteen viikkoon käynyt blogissani enkä siten päässyt julkaisemaan mieltä kohentavaa kommenttiasi <3

 2. Ct kirjoitti:

  Huhuuu, onko maa niellyt sinut?

  • myprojectisme kirjoitti:

   Ihanaa kun kaivataan <3 Tänään on THE DAY kun kerron että blogini (enkä minä) ole kuollut vaikka kuukauden ajan siltä tuntuikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *