Hae
My Project Is Me

Onni onnettomuudessa

Moikka,

Olen tässä tämän viikon aikana alkanut pikkuhilja hakemaan tuosta salitreenistäni sitä todellista vastusta eli lähtenyt kokeilemaan mikä mahtaisi olla oikea painomäärä kuhunkin liikkeeseen. Alunperinhän nuo painot määriteltiin melko pikaisen koetuntuman perusteella sellaisiksi että saan tehtyä 13-15 toistoa ja hiottua tekniikan kuntoon.

Nyt kun liikeradat alkavat olla tuttuja niin olen ottanut keskittymiskohteeski tosiaan tuon oikeanlaisen vastuksen löytämisen. Melko maltillisesti olen painojen lisäämistä harrastanut ajatellen etten kuitenkaan jaksa tai pysty. Eilen aamulla kuitenkin ylitin itseni ihan tosissaan; Olen tähän saakka tehnyt rintaa 10-kilon vastuksella nuo toistot ja mielestäni tämä on ollut ihan ok. Tuo laite on sellainen vanhemman mallinen, johon ladataan kummallekin puolelle erilliset painonsa eli siis tällä hetkellä 5kg/puoli. Itselle se on ihan vain rintaprässi mutta virallisesti liike taitaa olla hammer incline press.

Tässä nyt vielä kuvaa laitteesta, jossa kyllä ihan selkeästi lukee että Chest Press.

 

Noh jokatapauksessa, mielessäni pyöri aamulla vain tuo luku kymmenen ja ihan huomaamattani tuplasin vastuksen. Latasinkin laitteeseen 2*10kg  tuo  normaalin 2*5kg sijaan, ja hyvin jaksoi! Tai no ei nyt hyvin mutta jaksoi. Se tunne joka puhinan ja pöhinän avustamalla muutamalla viimeisellä toistolla tuli, oli aivan mieletön. Rankkaa se oli mutta tältä sen treenaamisen pitäisikin tuntua.

Tämän tehokkaan alun jälkeen koko treeni sujui astetta rankemmissa merkeissä ja aikanaan kun tuli uudestaan rinnan vuoro (penkkipunnerrus vapailla painoilla) niin tuntui aivan onnettomalta kun lihakset tärisivät jo muutaman toiston jälkeen jo 7,5kg vastuksella. On siinä varmaan ollut ihmettelemistä että kun ei tyttö saa edes tuommoista määrää nostettua ilman että vaikuttaa ihan kuolleelta 🙂 Oli miten oli, niin oma fiilis oli kuin lottovoittajalla treenien jälkeen.

kuva: http://www.fit.fi/trash/voimaa-rintalihakseen/2344

Joku muuten jossain vaiheessa pyytelikin josko tekisin noista salitreeneistäni postauksen ihan liike liikkeeltä ja toivon tosiaan että tämän saisin toteutettua. Haaveilisin saada mukaan myös kuvia ihan minusta itsestäni treenaamassa ja tämä vaatii hieman sumplimista. Treeniaikani kun on niin epäinhimillinen etten ketään mukaan saa kuitenkaan ja haluaisin ehdottomasti kuvata kuitenkin tuolloin kun juurikaan muita treenajia ei ole. Katsotaan mitä keksin..

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Moi! Löysin blogisi vasta hiljattain ja täytyy sanoa, että olet tehnyt upeaa työtä. Itselläni jäi lapsesta 25 kg ylimääräistä normaaliin painooni ja saavuttamasi tulokset antaa kyllä uskoa tulevaan :). Kiitos, että teit blogista julkisen meidän kaikkien iloksi. En ole vielä koko blogia lukenut, mutta ymmärsinkö oikein, että olet liittynyt kuntosalille hiljattain ja saanut upeat tuloksesi aikaan kotijumpalla?-Sanna

  • jennie kirjoitti:

   Moikka Sanna, Ihan oikein olet ymmärtänyt 🙂 Täällä vielä kotiäityden aikana olen tosiaan omatoimisesti kotijumpalla ja ulkoilulla nuo kilot karsitanut. Jonkun aikaa tosiaan vain lenkkeilin ja tein itse vähän vatsalihaksia jne. mutta tilasin sitten jumppa dvd:itäkin syksyn aikana tuomaan vähän lisätehoa ja jotain uutta. Kiitokset vielä kannustavasta kommentistasi ja onnistumisen iloa sinulle!

 2. Nynny kirjoitti:

  No siis toistojen määrä+kilojen määrä riippuu vähän tavoitteista… Jos hakee selkeää lihasmassan kasvua niin ymmärtääkseni liikkeet pitäisi vetää sellaisilla painoilla että hädin tuskin jaksaa 8 toistoa tehdä, niin että viimeiset toistot saa tehdä naama irvessä ja vaikka vähän ääneenkin rääkyen. Mutta vois olla hyvä yhdistellä: Välillä tekee jonain viikkoina pienemmillä painoilla niitä pitempiä (10-15 toiston) sarjoja ja välillä sitten näitä lyhyitä sarjoja puoliväkisin. Pidemmät sarjat lisää lihaksen peruskestävyyttä ja lyhyet stimuloi lihasta kasvamaan kokonsa ja ”nopean voimansa” puolesta. Tuossa kahdeksan toiston sarjassa kuudes toisto on jo se ensimmäinen vaikea, väkisin tehty toisto. Ne 3 viimeistä toistoa (6-7-8) on ne tärkeimmät, niillä pitää pakottaa lihas mukavuusalueen ulkopuolelle: aiheuttaa siihen mikrovaurioita jotka sitten seuraavina päivinä korjaavat ja siten kasvattavat lihasta. Sit taas 10-15 toiston sarjassa viimeisen toiston jälkeen pitäisi pystyä tekemään vielä 1-3 ylimääräistä toistoa. Sit kun tuntuu että pystyy tekemään enemmänkuin 3 toistoa yli niin on aika lisätä painoa. Kun aloittaa lihaskuntoharjoittelun niin pitäis vetää 2-3 kuukautta tuolla 10-15 toiston systeemillä ja sitkun lihaksilla on tarpeeksi peruskestävyyttä niin siirtyä tekemään välillä noita lyhyempiä massaa lisääviä sarjoja. Luulen että olet kotitreenillä jo kyllä tuon peruskestävyyden löytänyt joten varmaan voit tehdä noita lyhyitä sarjojakin kovilla painoilla. (Mäkin teen niitä, vaikka mun ei ehkä vielä pitäiskään.) No nää on semmosia mitä oon lueskellut netistä, kuullut asiasta innostuneelta ukkeliltani ja katsellut Arskan Pumping Iron -dokkarista. 😀

  • jennie kirjoitti:

   Voi, luulin olevani maailmankaikkeuden ainoa ihminen, joka on tuon Pumping ironin katsonut mutta selvästikään en ole :DNoita salimahdollisuuksia ja tekniikoitahan on sen miljoona erilaista (tai jossei nyt ihan miljoonaa niin monta kuitenkin). Uskonkin tosiaan että vaihtelu toimii myös siellä mutta kuten itsekin kirjoittelit niin alkuun olisi hyvä jonkin aikaa tehdä sinnikkäästi tuota 10-15 toiston sarjaa. Samaa mainitsivat silloin kun ohjelma minulle tehtiin. Vaihtelu on kuitenkin varmasti hyvästä ja katsotaan miten tässä käy :)Kiitos sinulle kun jaoit tämän täällä! Tuossa jokin päivä sitten mainistinkin jollekulle muullekkin että nyt kun teitä lukijoita on niin on ihan huippua että on olemassa kanava, jossa myös te voitte jakaa tietoanne ja ajatuksianne minulle (ja muille lukijoille) päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.