Hae
My Project Is Me

Helppo ja Herkullinen Shakshuka

Haasteellisen nimen ei pidä antaa hämätä, sillä se on tämän reseptin ainoa vaikeahko osuus. Muutoin tämä sekoitus, mitä sana shakshuka käsittääkseni tarkoittaa, on yhtä helppo valmistettava kuin tavallinenkin munakas. Ellei jopa helpompi. Ja herkullisempi. Ainakin ehkä.

helppo shakshuka

Yksinkertaista ja yllättävän herkullista

Lähtökohtaisesti kyseessä on tosiaan yksinkertainen kananmunaruoka, missä kananmunat saavat kaverikseen tomaattikastikkeen. Se mitä siihen sitten lisäksi laittaa, on tekijän oman mielikuvituksen ja makumieltymysten varassa. Sekaan voi nimittäin laittaa ihan mitä vain ja maustaa koko komeuden juuri omaan makuun ja senhetkiseen tilanteeseen sopivaksi. Tai vaihtoehtoisesti sekaan voi heittää muutoin hävikkiuhan alla olevat jämäkasvikset ja juustonkannikat, jos niille ei muuta käyttöä ole. Kuten sanottu vain mielikuvitus on rajana.

Jaan kuitenkin reseptin yksinkertaisen helppoon ja herkullisen Shakshukaan, mistä toivottavasti inspiroidut kokeilemaan erilaisia variaatioita. Maku on oikeasti enemmän kuin vain siihen lisätyt ainesosat ja jos resepti ei ole tuttu, suosittelen antamaan sille mahdollisuuden.

shakshuka pannulla

 

Helppo shakshuka pannulla

1tlk tomaattimurskaa (voi olla myös maustettu)

4kpl kananmunaa

n.200gpaprikaa*

n.150g sipulia*

1-2 valkosipulinkynttä*

n.100g fetaa

mausteita (jeeraa, paprikajauhetta, suolaa, pippuria)

öljyä paistamiseen

 

Pilko kasvikset sopiviksi paloiksi* (tai jos olet laiska kokki kuten minä, käytä pakastevalmisteita). Lämmitä öljy pannulla ja kuullota kasviksia keskilämmöllä kunnes ovat pehmenneet. Lisää mausteet ja tomaattimurska. Anna hautua kannen alla noin 10min. Murustele fetajuusto sekaan ja tee kastikkeeseen kananunille sopivat kolot. Riko kananmunat koloihin ja jatka hauduttamista noin 15min tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet tarpeeksi.

Tarjoile Shakshuka heti ja viipaloikylkeen tuoretta rapeakuorista leipää, millä voi tarvittaessa kaapia pannunreunoilta loputkin kastikkeet. Täydellistä. Toimii oikein hyvin niin lounaalla kuin iltapalalla ja brunssilla shakshuka taitaa olla jo klassikko.

Minulla oli tässä versiossa ylläolevien perusainesten lisäksi myös jämäjuustoa sekä Rainbown grillivihanneksia. 

Kurkkaa myös vanha, mutta edelleen maistuva, ohje uunimunakkaaseen eli frittataan.

shakshuka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.