Hae
My Project Is Me

Nälkä ja näläntunne

Moikka,

Jos jokin virhe kannattaa välttää niin nälkä, siitä ei koskaan seuraa mitään hyvää. Liian kovaksi yltyessään tuntuu siltä ettei mikään määrä riitä: Syöt normaalin annoksesi ja toisen samanlaisen. Et ehkä enää kehtaa ottaa kolmatta annosta niin ajattelet syöväsi kylkeen vielä jotain pientä, kuten leivän tai kaksi.. kolme, neljä jne. Toteat että nyt saa riittää mutta huomaat että puolentunnin päästä koluat taas kaappeja ja etsit jotain syötävää. Tai näin ainakin minulle käy silloin jos nälkä on päässyt aivan mahdottomaksi. Näin käy minulle myös silloin jos olen muka yrittänyt syödä vähän kevyemmin jonkun juhlapäivän jälkeen. Liian vähäinen syöminen kostautuu omalla kohdallani siis aina järjettömällä ylensyönnillä ja on polku ikuisuuskierteeseen.

image

Turhaan ei siis opeteta palaamaan repsahdusten jäljiltä takaisin tavanomaisen pariin, kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Sitä paitsi kerta silloin tällöin ei oikeasti romuta koko matkaa vaan saattaa jopa vauhdittaa tekemistä. Jos jotain olen omalla kohdallani oppinut niin yleensä kun alkaa ajatukset hieman kääntyä ruokaan, ja nimenomaan oikeaan ruokaan eikä vain johonkin pullaan, niin on aika syödä sillä kyse on orastavasta nälästä. Jos taas kyse on vain mieliteosta niin sitä vastaan voi vähän taistella. Eron oikean nälän ja herkkuhimon välillä voi testata helposti: Voisitko kuvitella syöväsi jotain muuta himotuksen? Jos vastaus on kyllä, syö sillä olet nälkäinen mutta muussa tapauksessa harkitse hetki antaudutko herkkuhimojen vietäväksi.

Kaksi tällaista?

Kaksi tällaista?

Vai tämä annos? Energiamäärä on sama mutta koostumus aikalailla eri

Vai tämä annos? Energiamäärä on sama mutta koostumus aikalailla eri

4 kommenttia

  1. Linda kirjoitti:

    Tuttua, niin tuttua! Noin ne repsahduskierteet juuri alkavat, että yhden huonon päivän vahinko yritetään korjata kituuttamalla seuraavana päivänä, ja viimeistään iltapäivällä sekin menee mässäilyksi.
    Muutenkin nälän kanssa saa olla tosi varovainen, pitää olla tarkka että syön tarpeeksi paljon ja usein, koska muuten mikään määrä terveellistäkään ruokaa ei riitä. Tämäkin tuntuu olevan meidän naisten ongelma… Miehet kestää paremmin pitkiä ruokailuvälejä ja liian vähäistä syömistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *