Hae
My Project Is Me

Ketogeeninen suklaakakku

Tämä ketogeeninen suklaakakku on jokaisen suklaaholistin unelma – minun mielestäni vaikka ei ketoilisikaan. Paitsi että kakku on sokeriton, on se myös maidoton ja vegaanisen siitä saa vain pienellä muunnoksella. Kaiken hyvän lisäksi kakku on todella yksinkertainen valmistaa.

 

Suklaa ei ensimmäisenä tule mieleen kun puhutaan ketogeenisestä ruokavaliosta – suklaa kun sisältää melkoisen määrän hiilihydraatteja ja sokeria. Sitä ainoa asiaa, mitä ketogeenisella ruokavaliolla pyritään välttelemään. Tämäkään kakku ei täysin hiilariton ole, mutta paljon alemmaksi en usko että enää päästään ja ainakin ero tavalliseen suklaakakkuun on ravintoarvojen puolesta valtava.

 

Suklaaholistin ketogeeninen suklaakakku

Ainesosat kuivat aineet

200g mantelijauhoja

50g makeuttamatonta kaakaojauhetta

100g erytritolia

1tl ruokasoodaa

 

Ainesosat kosteat aineet

reilu 1dl  avokadoa (noin 1kpl)

120g makeuttamatonta soijajogurttia

125ml makeuttamatonta soijamaitoa

2kpl kananmunaa

1tl vaniljasteviaa

 

Laita uuni lämpenemään 180c. Sekoita sillä välin kuivat aineet keskenään. Sekoita myös kosteat aineet keskenään esimerkiksi blenderissä tasaiseksi. Yhdistä kosteat aineet kuivien sekaan ja kääntele tasaiseksi. Levitä voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 30min.

Suklaaholistin ketogeeninen suklaakakku on suutuntumaltaan kostea, muttei kuitenkaan mutakakkumainen. Extraherkullisen siitä saa, kun päälle lisää vielä ketogeenisen suklaakuorrutteen tai jos helpolla haluaa päästä niin esimerkiksi kinuskin makuinen proteiinipuddinggi sopii päälle myös täydellisesti.

 

Ketogeeninen suklaakuorrute

1dl avokadoa (noin puolikas avokado)

2rkl kookoskermaa

2rkl makeuttamatonta kaakojauhetta

2rkl erytritolia

2rkl sulaa kookosöljyä

ripaus suolaa

 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan sekoita kaikki aineksen blenderissä tasaiseksi ja kaada/kaavi jäähtyneen kakun päälle.  Reseptistä jäljelle jääneen kookoskerman voi vatkata vaahdoksi ja tarjoilla kakun kanssa koska nam! Alkuperäinen resepti täältä.  Kurkkaa myös nämä ketoilijalle sopivat Hanna-tädin herkulliset keksit.

 

8 kommenttia

 1. Piiz kirjoitti:

  Onnistuisikohan kookosjauhoilla?

  • myprojectisme kirjoitti:

   Niin ammattileipui en ole että uskaltaisin sanoa suoraan että onnistuu mutta en myöskään näe syytä miksi ei onnistuisi. Toki koostumus saattaa jäädä kuivakkaammaksi koska jauhojen rakenne on erilainen mutta muistelen ainakin itse että aikanaan suklaamuffineja tehdessäni ostin manetlijauhojen sijaan vahingossa kookosjauhoja ja hyviä tuli.

 2. Iiris kirjoitti:

  Voiskohan erytritolin korvata hunajalla?

  • myprojectisme kirjoitti:

   Varmasti voi, joskaan silloinhan kuseessä ei ole enää ketogeeninen kakku. Korvaavaa määrää en tosin osaa sanoa mutat uskon tosiaan että ihan hyvin onnistuu korvata sillä hunajahan on tahmasiat ja pehmeää, kuten tämä kakku 🙂

 3. Hanna kirjoitti:

  Parasta makeeta mitä olen syönyt yli puoleen vuoteen! ?? Oletko kokeillut pakastaa kakkua? Pelkään että sille käy muuten huonosti..

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiva kuulla että maistui, niin se teki meilläkin. Koko perheelle 😉 Pakastamista en suosittele, ei ainakaan itselleni maistunut enää sulatettuna samaan tapaan vaikka kosteana pysyikin vielä pakastamisen jälkeen.

 4. MH kirjoitti:

  Minkä kokoiseen vuokaan tämä ohje on?

  • myprojectisme kirjoitti:

   Moi! Varmaan se kaikista perinteisimmän kokoinen tuo irtopohjavuokani on, eli hlkaisijaltaan 24cm.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *