Hae
My Project Is Me

Liikunta kuuluu kaikille – Uudet liikuntasuositukset julkaistu

Uudet liikuntasuositukset julkaistiin tänään ja niistä päällimmäisenä jäi mieleen kaksi asiaa;  nykyään huomioidaan riittävän unen merkitys ja korostetaan että kannattaa mieluummin liikkua vaikka tosi vähän kuin ei ollenkaan.

uudet liikuntasuositukset

Koska liikuntasuositukset keskittyvät vahvasti hyvinvointiin, on minusta tärkeää että riittävän unen määrää on korostettu. Vaikka monella tapaa nykyelämä on varmasti helpompaa, ainakin fyysiseltä rasittavuudeltaan, entisaikoihin verrattuna, on meidänkin aikakaudessa omat rasitteensa. Siinä missä fyysinen kuormitus on ehkä laskenut niin väitän että henkinen on kasvanut ja pelkän unen sijaan nostaisin itse esiin riittävän levon. Uni on kuitenkin monelle meistä se hetki kun keho ja mieli pääsevät totaaliseen lepotilaan ja palautuminen päivän rasituksesta tapahtuu.

Nykyään, yhä harvempi meistä rasittuu fyysisestä työstä, täytyy liike keholle hakea jotenkin muutoin. Kirjoitin aiemmin että muistan lukeneeni aikanaan tutkimuksen, missä sanottiin että edes yksi tunti liikuntaa ei riitä korvaamaan istumatyön haittoja. Tämä on nostettu esiin myös uusissa liikuntasuosituksissa, missä suositellaan nousemaan työpisteeltä ylös edes silloin tällöin työpäivän aikana. Pienilläkin teoilla voi olla kokonaisuuden kannalta iso merkitys ja terveyden kannalta on hyvä jos liikkuu vaikka vain minuutinkin kerrallaan kuin se, että sen minuutin jättää käyttämättä hyväkseen.

Itse ajattelen sen niin että hyötyliikuntaa kannattaa suosia; Kun jokainen kävelty minuutti on merkityksellinen voi askeleita kerryttää helposti tutut 10 000 eikä liikunta tunnu edes liikunnalta vaikka se sitä terveysmielessä olisikin. Liikunnan ei siis tarvitse olla liikuntaa sellaisessa merkityksessä kuin se on yleensä totuttu ymmärtämään, ollakseen merkityksellistä ja hyödyllistä.

 

liikuntasuositukset

Olitko jo ehtinyt tutustua uusiin liikuntasuosituksiin? Millaisia ajatuksia ne sinussa herättävät? Itse koen tosiaan erityisen hienoksi sen, kuinka kokonaisvaltaisesti niissä pyritään liikunnan ja levon kombinaatio käsittelemään. Lisäksi arvostan sitä, miten helposti lähestyttäväksi ajatus liikunnasta tuodaan. Liikunta kun kuuluu kaikille sellaiseksi osaksi arkea, mikä kúllekin siinä elämäntilanteessa sopii.

Täällä muutama vinkki siihen, miten järjestää aikaa liikunnalle elämäntilanteessa, missä sitä ei tunnu olevan tarpeeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.