Hae
My Project Is Me

Maistuisiko Mustapapufudge

Maistuisiko täyteläisen suklainen herkku, mistä ei ikinä arvaisi että sen pääraaka-ainesosaa näyttelevät mustapavut. Tämä mustapapufudge suorastaan sulaa suussa eikä alkuperää todellakaan ikinä arvaisi. Joku ehkä muistaakin että muutama viikko takaperin kokeilin myös erästä toista mustapapureseptiä leivonnassa, pettynein tuloksin. Sensijaan tämä mustapapufudge on tuon epäonnistuneen kokeilukerran vastakohta; Täydellisesti onnistunut herkku.

mustapapufudge, fudge, terveellinen herkku

Hyvin valmistettu fudge on ehkä parasta mitä minä tiedän. Tai jos ei parasta niin ainakin se kipuaa herkkuna kärkisijoille, joidenkin muiden makeiden makujen kanssa. Fudge on tyypillisesti sokerista ja kermasta valmistettu makea ja pehmeä toffeentapainen herkku. Parasta fudgea, mitä olen syönyt olen ostanut suoraan valmistajalta Edinburghissa, Skotlannissa. Tämä pienehkö, The Fudge House -niminen tehdas/myymälä kuuluu jokaisen Skotlannin matkani vakiovierailukohteeksi ja jo ajatus näistä herkuista saa veden herahtamaan kielelle.

 

Mustapapufudge

Mustapapufudgeen palatakseni, saat tällä reseptillä nautittavaksi vahvasti alkuperäistä muistuttavan, pehmeän ja ei-tahmaavan pikkumakean.  Ravintoarvoiltaan mustapapufudge on kerma-sokeriseosta huomattavasti ravintorikkaampi ja suutuntumaltaan tosiaan yllättävän paljon esikuvaansa muistuttava. Respeti on alunperin bongattu Pirkan sivuilta ja tämä minun versioni sisältää pieniä maltillisia muokkauksia alkuperäiseen nähden.

 

1tlk huuhdeltuja mustapapuja

6rkl sulaa kookosöljyä

4rkl tummaa kaakaojauhetta

4rkl juoksevaa hunajaa

1tl vaniljaa

ripaus suolaa

Mittaa kaikki fudgen ainekset tehosekoittimen, sauvasekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Aja massa tasaiseksi. Tässä kannattaa antaa tehosekoittimen todellakin jauhaa, jotta mustapapufudgeen ei jää kuorenpaloja. Vuoraa pieni astia (noin 13 cm x 13 cm) leivinpaperilla. Kaada massa vuokaan ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi pähkinöillä. Siirrä fudge pakastimeen ja anna jähmettyä 1-2 tuntia. Poista leivinpaperi ja leikkaa fudge pieniksi neliöiksi. Säilytä fudgea jääkaapissa tai pakastimessa. Valmiista ohjeesta tulee noin 18 palaa.

Mikäli mustapavut tuntuvat kaiken kehumisen jälkeen liian eksoottisilta leivonnaisessa niin kokeile tätä suklaaholistin suklaakakkua. Kakku on peruja ketogeeniseltä ruokavaliokokeilukaudeltani mutta kelpaa varsin hyvin myös ei-ketogeniseen ruokavalioon. Ja maku on mahtava, lupaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *