Hae
My Project Is Me

Juoksemisen ja salitreenin yhdisteleminen

Juoksemisen ja salitreenin yhdisteleminen ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin itse aikoinani ajattelin.

Käyn tosiaan sekä juoksemassa että kuntosalilla ja yksi mitä muistan ainakin itse alkuun miettineeni, oli että miten yhdistää nämä kaksi lajia. Sinänsä ajatus voi tuntua hassulta, sillä isossa kuvassa varmasti kaikki liikkuminen tukee toista tavalla tai toisella. Ja voihan kuntosaliharjoitus olla nimenomaan juoksemista tukevakin treeni.

Niin tai näin, niin tätä minä kuitenkin aikoinani juoksemisen aloittaessani pohdin ja tässä minun vinkkini näiden kahden lajin yhdistelemiseen.

juokseminen

Suunnittele

Suunnittelen treeniviikkoni aina etukäteen sillä tämä auttaa hahmottamaan kokonaisuutta. Näin pystyn välttämään helposti sen, että juoksutreenit eivät osu peräkkäisille päiville tai että juoksemaan ei tarvitse lähteä salilla tehdyn jalkatreenin jälkeisenä päivänä.

Ole armollinen

Olen kuitenkin aina armollinen enkä seuraa suunnitelmani orjallisesti vaan kuuntelen myös kehoani. Jos esimerkiksi jostain syystä jalat vaikuttavat olevan aivan tukossa salitreenin jälkeen useammankin päivän ajan, en lähde väkisin juoksemaan vaan sensijaan reippaalle kävelylle. Tai sama toki toisinkin päin, eli jos tehty lenkki on väsyttänyt minut totaalisesti niin en lähde salille jalkoja enempää treenaamaan ennen kuin olen palautunut riittävästi.

Höllää hieman

Aina ei tarvitse tehdä täysillä vaan on ok myös höllätä. Juoksemisen suhteen minulla oli esimerkiksi itselleni liian kovat vauhti- ja matkatavoitteet, mikä aiheutti sen että jokaisen juoksutreenin jälkeen olo oli aivan loppu. Ja myös palautumiseen meni oma aikansa eikä seuraaviin treeneihin lähteminen, tai edes sen ajattelu, oikeastaan innostanut yhtään. Aloitin tekemään kevyemmin; Lyhyempiä matkoja tai pienemmällä intensiteetillä. Ja sama toimii myös toisinpäin – eli jos juoksukunnossa haluaa hieman kokeilla enemmän niin tarvittaessa voi hieman höllätä salilla hieman salilla. Ei molemmissa lajeissa tarvitse rikkoa ennätyksiä yhtä aikaa.

Tässä minun vinkkini, mitkä tulevat siitä vinkkelistä että ensin on harrastettu kuntosalia ja juokseminen on tullut vasta perässä – jos sillä jotain merkitystä on.

Ja nyt, kerro ihmeessä sinun vinkkisi tai havaintosi juoksemisen ja salitreenin yhdistelemiseksi.

Kurkkaa myös aiheeseen sopivat postaukset miten aloittaa kuntosaliharrastus // uusi harrastus aikuisiällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *