Hae
My Project Is Me

Uteliaisuus voitti – Ketogeeninen ruokavaliokokeilu alkoi

Ketogeeninen ruokavalio on ollut, ja on, tällä hetkellä pinnalla ja olen mielenkiinnolla seurannut esimerkiksi Jonnan ketomatkaa. Ja niinhän siinä kävi että uteliaisuus voitti ja päätin aloittaa matkani kohti ketoosia.

Ketogeeninen ruokavalio on kaukana siitä, miten normaalisti ruokaan suhtaudun: sallivasti kaikkea onkin yllättäen rajoitettua ja tarkkaa. En silti koe rajausta rajoitteina, saanhan syödä paljon kasviksia mutta nyt täytyy vain rajata että mitä kasviksia sitä syö. Koska ketogeeninen ruokavalio on kuitenkin itselle uutta ja uuden opettelua, päätin ottaa osaa FitFarmin Keto49- valmennukseen ja luottaa ammattilaisten osaamiseen ja ohjeistukseen.

Miksi ketogeeninen ruokavalio?

Ketogeenisen ruokavalion puolesta puhutaan tällä hetkellä paljon. Sen sanotaan parantavan muunmuassa unen laatua, helpottavan makeanhimoa ja lisäävän energiaa sekä vapauttavan “aivosumusta”. Kaiken tämän lisäksi sen sanotaan polttavan rasvaa tehokkaasti eli tarjoavan tehokkaan tavan pudottaa painoa.

Kuten tiedetään, on minulla tarkoitus keventää oloani ja pudottaa kertyneitä ylimääräisiä kiloja. Ajatus siitä, että tätä alkuvuoden aikana hitain askelin tapahtunutta muutosta olisi mahdollista tehostaa, houkutti. Samalla houkutti ajatus siitä miten kehoni reagoi ketogeeniseen ruokavalioon – huomaisinko että tämä on tapa, millä minun olisi pitänytkin elää ja olla jo kauan aikaa sitten? Voisiko olotilani muuttua hyvästä erinomaiseksi? Lisäksi myönnän että pettymys kehonkoostumusmittauksessa sinetöi päätökseni lähteä kokeilemaan tätä, jo ainakin kolmen kuukauden ajan mielessäni kutkuttanutta, ruokavaliomuutosta.

Fitfarm Keto49

Fitfarmin Keto49- valmennus on nimenomaan dieetti, ei elämäntaparuokavalioon ohjaava valmennus. Tämä yllätti alussa ainakin itseni mutta tässä asiaa mutusteltuani ja valmentajan videoita katsottuani ymmärrän myös miksi näin on. Sinänsä ajatus dieetistä, siis jonkinmoisesta lyhyen ajan kuurista sotii omaa ajatusmaailmaani vastaan mutta kun olen leikkiin ryhtynyt niin hyväksyn tämän seitsenviikkoisen rutistuksen. Tämän jälkeen on jo tietoa ja taitoa jatkaa omatoimisesti tai ryhmässä elämäntapaketoilijaksi, jos siltä tuntuu.

Fitfarmin Keto49 on siis tiukka ja tarkka dieetti, mitä ei ole sellaisenaan tarkoitus edes jatkaa valmennusta kauempaa. Elämäntapaan on erilliset ohjeet. Dieetti alkoi heti tuolloin 3.6 eli viikon ajan olen nyt kulkenut matkaani kohti ketoosia. Kirjoitan tästä oman erillisen postauksen mutta voin sen verta paljastaa että viikossa painoa on pudonnut 1,4kg ja päivän painolukema on 71,1kg.

9 kommenttia

 1. Michel d'Colline de Esprit kirjoitti:

  Antti Heikkilältä olisit saanut paremman valmennuspaketin. Ketogeeninen ruokavalio on erinomainen valinta!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Antti Heikkilän kirjallisuuteen olenkin aikanaan tutustunut tarkemmin mutta lähinnä VHH-asioissa, en suoraan ketogeenisessä. Perusperiaatteet ovat toki varmasti valmennuksesta holimatta samat, vaikka tämä minun alkusysäykseni vain dieetti onkin ja jatkoa ajatellen mahdollinen elämäntapaketoilu vaatii lisätutustumista. Mielenkiinnolla tosiaan odotan mitä tapahtuu ja miltä alkaa tuntua 🙂

 2. Milla-Maria Mäkiä kirjoitti:

  Kiintoisaa. Aivosumusta olisi kiva päästä eroon ja unen laatua parantaa, mutta kun olen nykyäänkin lähes alipainoinen, niin jos paino vielä putoaa, niin johan anoreksia uhkaa. Eli ohjaus tähän kiinnostaisi.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Hyvä että tiedostat tämän itse 🙂 Tällaisessa tilanteessa on varmasti parasta tosiaan antautua todellisten ammttilaisten käsiin jos ruokavaliotaan haluaa lähteä muuttamaan. Ja tämä Fitfarmin valmennus EI ole siihen oikea.

 3. Lena kirjoitti:

  Kannattaa liittyä johonkin / joihinkin FB ryhmään / ryhmiin Milla- Maaria, vaikka sitten etsisit käsiisi myös jonkun ammattilaisen. Lääkäri Andreas Eenfeldtin sivut ovat todella hyvät. Jäsenyys maksaa jonkin verran – mutta ilmeisesti ei kamalasti, kun en edes muista, vajaa 10 €/kk. Siellä on ohjeet ruotsiksi ja englanniksi; paljon hyodyllistä tietoa ja neuvoja. Vanha osoite on http://www.kostdoktorn.se. Sieltä pääsee haluamaansa versioon. Aika paljon on materiaalia myös ihan maksutta.

 4. Petu kirjoitti:

  Itse aloitin Keto49:n 29.4 eli ihan ekassa ryhmässä ja olen jatkamassa Keto365 valmennukseen. Viikko 7 menossa ja kiloja lähteny joku 10… Olo on mitä mahtavin, iho ei ole ollut pitkään aikaan näin hyvässä kunnossa ja pms-oireet ovat lähes kaikonneet.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos kokemuksista nimenomana kyseisen valmennuksen osalta! Todella mielenkiintoista kuulla ja hienoa, että olo on muuttunut viikojen aikana niin hyväksi että olet ajatellut jatkaa tuon elämäntapaan tähtäävän valmennuksne kanssa, se kertoo tosiaan positiivista sanomaa kyseisen dieetin puolesta 🙂

 5. Marko kirjoitti:

  Aloitin viime vuoden keväällä ketodieetin joka alusta alkaen toimikin loistavasti. Paino putosi kaiken kaikkiaan n.20 kg. Olo energinen eikä kyllästynyt siihen ruokavalioon.

  Tänä keväänä aloitin uudelleen ja jostain syystä en oikein päässyt siihen samaan hyvään ja energiseen oloon, päinvastoin. Asiaa tietysti hankaloittaa se, että en syö lihaa enkä kanaa. Pääruokana siis kala, tonnikala sekä mifu suikaleet. Kalakin sen verran hintavaa, että ei sitä ihan päivittäin raaski ostaa. Silti pidän ketodieettiä ihan hyvänä ja nopeana painonpudotuksena.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Mukava kuulla kokemuksia ja ikävää tietysti ettei toisella kertaa matka ollut kuitenkaan menestys. Hienoa kuitenkin kuulla että lähtökohtaisesti kokemukset ja ajatukset ovat kuitenkin positiiviset ja tutkitustihan on todistettu että nimenomaan lyhyen aikavälin tuloksissa, ketogeeninen (tai vähähiilarinen ylipäätään) on tehokas kilojen karistaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.