Hae
My Project Is Me

Synnitön suklaamousse

Moi,

Herkuttelun (eli läskistelyn) lomassa on ehtinyt hyvin harrastaa vaihtoehtoherkuttelua eli sitä terveellisempää vaihtoehtoa mitä herkutteluun tulee. Paitsi että tämä ihanuus näyttää ja maistuu hyvältä niin se on myös sitä ravinnollisesti.

IMG_8603

Alkuperäisen ohjeen kiitos menee Hanna Skytälle ja Fuel Food-kirjalle, josta reseptin löysin. Ensimmäisellä kerralla etenin täysin kirjan ohjeen mukaan mutta seuraavalla vähän sinnepäin ja omaan makuuni jälkimmäinen oli onnistuneempi kokeilu. Valitettavasti en ollut kovin tarkkana siitä missä suhteessa kaikkea laitoin eli ehdotan teitäkin poimimaan tästä itsellenne enemmän ideaa kuin ehdotonta ohjetta. Alla oleva ohje siis oma mukaelmani.

Synnitön Suklaamousse (2 isoa annosta tai 4 pienempää)

2 kypsää banaania

2 kypsää avokadoa

vanilijasteviaa

1 mitallinen suklaanmakuista proteeinijauhetta (tai vaikka 50/50 vanilijaa ja suklaata)

(1rkl raakakakaakao-jauhetta/ tummaa kaakaojauhetta)

Muussaa banaanit ja avokado tasaiseksi sauvasekoittimella ja sotke sekaan muut ainekset. Annostele tarjoiluastiohin ja laita jääkaappiin hetkeksi (ainakin 30min). Koristele halutessasi vaikka kookoshiutaleilla ja/tai suklaarouheella.

Tämä kuva ensimmäiseltä kokeilukerralta

Tämä kuva ensimmäiseltä kokeilukerralta mutta banaani siis saa (ja kannattaa) olla vähintään näin kypsä

IMG_8601

IMG_8604

Omaan makuuni tämä ainakin toimi; makeus oli kohdillaan eikä banaani tai avokado maistunut liian vahvasti läpi. Ihan päivittäiseksi herkuksi tästä ei siltikään välttämättä ole sen rasvapitoisuutensa vuoksi vaikka avokadon rasvat hyviä olisivatkin.

4 kommenttia

  1. Seidi kirjoitti:

    Nam! Tuo menee todella pian mulla kokeiluun<3

    http://seidiwashere.blogspot.fi

  2. Miisa kirjoitti:

    Niin siis minkä kokoinen mitallinen protskujauhetta? xd

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.