Hae
My Project Is Me

Oma elämä haltuun

Moikka,

Ostikko voisi enteillä jotain huomattavasti suurieleisempää ja syvällisempää kuin mitä on oikeasti luvassa. Mutta, minä kävin eilen salilla – ensimmäinen kerta lähes kahteen viikkoon! Siinä crossarilla lämitellessäni vain mietin että kylläpä olenkin tätä kaivannut.  Ja hymyssä suin (tai ainakin melkein) pakersin menemään koko tunnin.

Illalla kävin vielä kävelyllä, joka kirjatun 30min lenkin sijaan oli kestoltaan reilu 3h ulkoilu. Ulkona on tullut nyt toukokuun alettua ja flunssasta parannuttua, vietettyä aikaa melkoisesti. Ja tämän kyllä huomaa iltaisin nukkumaan mennessä – uni tulee ennenkuin edes olisi tarve. Varmaan menee taas oma aikansa että tähän raittiin ulkoilman yliannostukseen tottuu.

Salin lisäksi eiliseen liittyi jotain muutakin oman elämän haltuunottoa, tai oikeastaan muistusta ”vanhasta minästä” vuoden takaa. Kaivoin esiin shakerini, jolle ei olekaan ollut tarvetta sitten hetkeen sekä jokin aika sitten ostamani Leaderin Suklaavanukasmixin.

Ohjeen mukaan jauhe sekoitetaan 2-3dl maitoa (joko shakerissa tai vispilällä kulhossa) ja laitetaan vetäytymään vähintään kymmeneksi minuutiksi. Minä siis valitsin shakerin. Kovin vanukasmaista (kiinteää) tästä ei tullut mutta koostumus erosi kuitenkin selkeästi tavallisesta proteiinijuomasta, eli oli siihen nähden kiinteämpää. Olin kuitenkin itse tyytyväinen valitessani shakerin lusikoinnin sijaan (toki maidon määrä varmaan vaikuttaa). Maku oli minusta hyvä, joskin jokin häivähtävä sivumaku esiintyikin ihan oikeaan vanukkaaseen verrattuna. Voisin ostaa ihan hyvin myös toiste ja tämän takia jäin nyt oikeastaan jopa odottamaan aikaa kun taas proteiinijauheet kuuluvat ruokavalioon.

Annoksessa on 22g proteiinia ja 110kcal. Kaloreissa ei siis kilpaile tavallisten kauppatuotteiden rinnalla mutta proteiinin määrässä sitten senkin edessä. Lisäksi sikäli kuin oikein tulkitsen annoslaskuri ei huomioi maidon tuomia kaloreita tai ravintoaineita, jotka tietysti täytyy lisätä kokonaisarvoon (ja taas saa korjata jos olen väärässä).

Se mihin muuhun tällaiset vanukkaat voisivat toki sopia, ja aionkin ehdottomasti kokeilla, olisi vaikka vaahdotettuun kevytvanilijavaahtoon. Florallahan kaiketi on edelleen olemassa se 12% vaahtoutuva vanilijakastike niin jos sotkisi koko hässäkän siihen ja vaahdottaisi – saisi ehkä hivenen terveellisemmän (tai ainakin proteiinipitoisemman) version perinteisestä suklaamoussesta..

4 kommenttia

 1. memmi kirjoitti:

  Moikka!Tuli vaan terkkarina mieleen, että kannattaa tarkastaa mitä makeutusaineita tossa vanukkaassa on käytetty, kun olet raskaana (tietty olet voinut sen jo tehdäkin. :))Kaikkia makeutusaineita ei nimittäin suositella raskaana oleville: http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/tietopaketit/ravitsemustietoa/suomalaiset/raskausaika/valtettavat_elintarvikkeetOli pakko sanoa. ;)Sulla on tosi hyvä blogi, toivottavasti et loukkaannu mun kommentista, en arvostele tai mitään, tuli vaan mieleen tää asia. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Turhaan huolehdit, minusta on ihana että täällä pidetään toisista huolta 🙂 Tarkastin tosiaan makeutusaineen joka on (tai oli) sukraloosi.

 2. Merita H kirjoitti:

  Tuo proteiinivanukas on ihan sika hyvää ! 🙂 itse laitan n.2dl maitoa,tulee silloin lusikoitavaa namia !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.