Hae
My Project Is Me

Ylös, ulos ja lenkille

Moi,

Kymmenen viikon kesähaasteesta on enää jäljellä kaksi. Jos jotain on muuttunut niin ainakin vallitsevat sääolosuhteet kun loskainen lenkkipolku on muuttunut kesäisen vihreäksi. Tälle viikollehan on luvattu erinomaisen lämmintä säätä ja omasta mielestäni suomalaiseen kansallisvelvollisuuteen kuuluu viettää ulkona aikaa jos aurinko sattuu paistamaan.

Kun joskus aikanaan päätin lisätä iltalenkin päivittäisiin liikuntatavoitteisiin, niin myönnetään, en tehnyt sitä ihan innosta puhkuen.  Pitkän päivän jälkeen olisi ollut vain ihana jäädä kodin lämpimään eikä painella kylmään räntäsateeseen. Kun itsensä muutaman kerran oli kuitenkin ”pakottanut” ulos, niin pikkuhiljaa tästä alkoi tulla paitsi totuttu tapa niin myös tarve päästä vähän ulkoilemaan.  Juuri tällä hetkellä ei ole epäilystäkään ettenkö lähtisi lenkille töitä kotiuduttuani.
Jos sinulla ei tule vielä ulkoiltua niin nyt on mitä paras hetki aloittaa. Mitään tekosyitä kun ei ole: aurinko paistaa, on valoisaa ja ilmakin on lämmin. En ole itse tainnut koskaan kirjata minkäänlaisia numeerisia lukutavoitteita viikkoliikuntamäärille. Jos joku realistinen, mutta kuitenkin tavoiteltava määrä pitäisi keksiä niin vähintään kahdeksan kertaa mutta mieluummin kymmenen. Näistä vähintään kolme harjoituskertaa tulisi tapahtua ulkona joko vaunujen kanssa tai ilman. Nythän tavoitteet ovat toteutuneet lähempänä kymmentä.  

Lämpimän viikon vuoksi haastan sinut samaan eli liikkumaan vähintään kolme kertaa ulkona. Jos muutoinkin liikut paljon mutta sisätiloissa, niin voisiko jonkun treenikerran vaihtaa ulkona tehtäväksi? Vai voisiko johonkin väliin lisätä jonkun treenikerran? Ei siis muuta kuin ylös, ulos ja lenkille!

9 kommenttia

 1. Brego kirjoitti:

  Voi, tämä on paha. 😀 Mun liikunta kun 99% koostuu ulkoliikunnasta – tällä hetkellä pyöräily ja juoksu. Myös kahvakuulatreenit ovat siirtyneet ulos. Täytyy siis kokeilla onnistuisiko treenikertojen lisäys.

 2. 2o2o kirjoitti:

  Ihanat maisemat sun lenkkipolullas! 🙂

 3. S. kirjoitti:

  Laitoin sulle sähköpostia, käy kurkkaamassa! 😛

 4. Alanenn kirjoitti:

  Kesäisten voikukkien ansiosta hyppään nyt salaisesta lokerostani ulos 🙂 Olen lukenut blogiasi elokuusta 2011 lähtien ja en ole koskaan uskaltautunut syystä tai toisesta mitään kommentoimaan. Olet saavuttanut sen, mitä harva uneksii; terveellisen elämäntavan! Myönnän että hieman kateus on noussut itselleni ajatuksiin, kun on seurannut saavutuksiasi ja huomannut että oma ”terveellinen elämä” -projekti ei ole onnistunut sunnitellusti. Ps. Sulla on aivan mahtava tyyli,joten toivottavasti tulee taas pian asupostauksia 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Onneksi tuli kesä 😉 Kuten olen jossain vaiheessa täällä bloginkin puolella maininnut niin näille terveellisille tavoille on onneksi aikaa oppia koko loppuelämä. Mieluummin hitaasti ja varmasti kuin nopeasti mutta tilapäisesti. Pienin askelin eteenpäin, mahdollisista tilapäisitä haasteista huolimatta. Ei aina kaikki suju kuten pitää, edes minulla, mutta se nyt on tainnut täällä aina aika-ajoin tulla selväksikin :DMukava myös kuulla että nuo asupostaukset kiinnostavat, eiköhän niitä siis saada myös jatkossa.

 5. Anonymous kirjoitti:

  Voi että siellä on jo kesä pitkällä! Täällä alkaa pikkuhiljaa vihertämään, koivuissa ei lehdet vielä edes hiirenkorvilla. Mutta pikkuhiljaa perässä tullaan 🙂 Itellä kans suurinosa liikunnasta tapahtuu ulkona, kiitos ajokoirasekotuksen joka tarvii vähintään sen tunnin päivässä lenkkeilyä ja poikakaverin joka vei mun auton ja saan pyöräillä töihin :DMutta jospa tästä lähdetäänkin sitten vielä toiselle lenkille, kun aurinkokin kerran paistaa!-tiina-

  • jennie kirjoitti:

   Kohta se on kesä sielläkin, vasta varmaan muutama viikko sitten uskaltauduin tosiaan luopumaan talvitakistani ja taisin olla aikalailla viimeisiä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.