Hae
My Project Is Me

Luonnontieteellinen museo

Vierailin eilen lasteni kanssa Helsingin luonnontieteellisessä museossa. Omat viimeisimmät muistikuvani ovat ala-asteiästä ja mieleeni on vahvasti jäänyt näyttelyssä ollut kaksipäinen vasikka. Ja vaikka vasikka on edelleen siellä, niin ei missään nimessä yhtä merkityksellisessä roolissa kuin tuolloin parikymmentä vuotta sitten.  Nyt mieleen jäi paljon muuta ja jos vain olisin pystynyt, olisin halunnut tutustua Muuttuvaan Ilmastoomme enemmän; Siihen mitä on tapahtunut kauan sitten, mitä tapahtuu nyt ja mitä ehkä tulevaisuudessa; Mitä on tapahtunut kaikille kauan sitten eläneille lajeille ja ketkä todella ovat voittajia ja ketkä häviäjiä. luomus_7luomus_3luomus

Katsottavan lisäksi tarjolla oli myös paljon koskettavaa, joka pikkuväkeä riemastutti. Jos lapset olisivat isompia, olisi tarjolla ollut myös tehtäviä ratkottavaksi (mikä oiva tapa aktivoida vähän vanhemmatkin tutkimaan museon antia). Jokaisesta kerroksesta löytyi lisäksi wc-tilat ja liikkuminen kerrosten välillä oli rappujen lisäksi mahdollista myös hissillä.

luomus_2luomus_8luomus6

Nyt seuraa vinkki lapsiperheille, tai miksei toki kelle tahansa muullekin: Jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina, on sisäänpääsy veloitukseton. Kyllä – klo 13-16 välillä museon näyttelyistä pääsee nauttimaan aivan ilmaiseksi ja vaikka porukkaa paikallavarmasti on, ei väkeä ainakaan eilen ollut ruuhkaksi asti.

Loppuun vielä katkelma yhdestä Luonnontiteellisen museon ajatuksia herättelevästä kysymyksestä Muuttuvan Ilmastomme – näyttelystä:

”Ihmisen menestyksen salaisuus on kyky muuttaa maailmaa ja hyödyntää luontoa. Ovatko seuraukset karanneet käsistämme? Mitä voimme tehdä? Onko meillä vaihtoehtoja? Pystymmekö muuttamaan myös omaa käyttäytymistämme, ennen kuin vene karahtaa karille?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.