Hae
My Project Is Me

Tammikuu 2014

Moi,

Nyt on se aika kuusta kun jälleen kaivellaan noita mittanauhoja ja muita vempaimia esiin. Tästä tammikuusta aloitan uuden seurantajakson mittoineni, eli en ainakaan laajassa mitttakaavassa tule vertaamaan tulevia tuloksia synnytyksen jälkeisiin mittoihin. Aamuni siis alkoi näissä merkeissä:

väsyttää...

väsyttää…

Ennen näitä uuden, viimesimmän viimeisen, alun mittoja todetaan että Marraskuun lopulla hyvin startannut superdieetti-kokeiluni koki takapakkia Joulukuussa. Jotenkin se vain levähti käsiin loppua kohden ja kaikki alkoi viattomasti pienestä hölläämisestä. Vaikka alkuperäinen ajatukseni olikin startata tuo hyvin toiminut dieettimetodi uudestaan niin en näillä näkymimn usko että sitä kuitenkaan teen. Ehkä kuitenkin hiilareiden rankka rajoittaminen ja muutoinkin tarkka ohjeiden mukaan syöminen ajoi päin houkutuksia. Tätä tulevaa ruokavaliota ja projektia ajatellen mikään ei varsinaisesti kuitenkaan ole muuttunut superdieettiaikoihin mutten ole yhtä ehdoton (vaikka silloinkin joustin muutamissa asioissa). Se mitä tuosta jäi kuitenkin käteen omien olemassa olevien käytäntöjen lisäksi niin rasvaa voi syödä enemmän ja silti pudottaa painoa (tosin suhteeessa taas hiilarit jäivät niin pienelle määrälle etten sitten tiedä miten toimii kun niiden kanssa ei ole ihan yhtä rajoittunut) ja että salaattia syödään ruoan kanssa paljon. Siis oikeasti paljon, melkeinpä yhden salaatti-aterian verran. Jos siis ennen luulinkin syöväni reilusti salaattia, niin nyt sen määrä on vielä korkeampi. 

IMG_1662

No, joulukuu siis meni sitten loppupeleissä miten meni ja liikkuminenkin jäi melkolailla minimiin. Nyt kuitenkin kuvioissa on mukana myös tuo sali, joka toki aktivoi myös minua liikkumaan enemmän. Ajattelin myös jälleen aktivoitua treenien kirjaamisessa, joten niitä on varmasti jatkossa viikkokertauksiin luvassa. Arkiliikkumista, sitä kävellen paikasta toiseen siirtymistä ja pojan pyörälenkkejä (joissa pysähtelyä tulee tuon tuosta) en kirjaa ylös. Vain ja ainoastaan faktiset treenit, kestoltaan vähintään sen 30min (jonka vuoksi myös venyttelyt jäävät tämän ulkopuolelle). Yhtäjaksoinen, 30min kärrykävely on kuitenkin edelleen suorituksissa mukana.

Aikomusteni mukaisesti tänään on jo käyty salilla ja aikaanaan Hanki lihasta, polta rasvaa -kirjan oppien mukaan yritän jokaisella treenikerralla parantaa tulosta. Alussa kehittyminen kun on vielä varsin nopeaa ja lihasmuisti tuolta horroksesta heräilee niin ilokseni sainkin huomata jo tällä toisella jalkapäivällä pystyväni hivenen parempiin suorituksiin. Nyt kuitenkin niihin uusiin mittoihin, jotka joko lähentelevät joulukuun alun mittoja (jos tarkastellaan niiitä parempia tuloksia) tai ovat parantuneet (jos tarkastellaan niitä huonompia tuloksia). Tämä on hyvä alku ja odotan ensimmäistä kertaa todellakin innolla, mitä yksikin tehokuukausi tuo tullessaan.

Paino:                   56,6kg

Vyötärö:               71cm 
Navanympärys:  80,0cm 
Peppu:                  91cm (korkeimmalta kohdalta)

Rasvaprosentti:   23,8%

tammikuun mitat

19 kommenttia

 1. Kaisu kirjoitti:

  Mitathan näyttää hyviltä! Kuinka pitkä olet? Itse olen vaan 155cm ja tänään vaaka näytti 51,5kg. Siihen olen oikein tyytyväinen koska n. 48-49kg saan kokoajan kommentteja että olen ihan liian laiha 😀 Ja nyt kun tiedän myös että lihaksia on tullut 😉 Mua niin haluttais tehdä InBody mittaus mutta kun en oikein tiedä missä täällä meillä päin sen vois tehdä. Pitää tutkia asiaa.
  Tsemppiä nyt kovasti treeneihin!

  • jennie kirjoitti:

   Niin, ne on ihan hyvät mitat – keskiverto sanoisin eli tästä on hyvä aloittaa tämä uusi aikakausi 🙂 Pituutta on noin 162cm eli senkin puolesta olen nimenomaan ihan keskiverto.

   Sinä olet varmaan tosiaan saanut sitä lihasta kun olet ahkerasti harjoitellut eli hienoa edistystä! Ja tuosta mittauksesta, suosittelen kyllä. jotenkin se vain antaa lisämotivaatiota vielä vähän enemmän kun ihan oikeasti näkee mitä on tapahtunut. Ja hei, eikös sinullakin nyt ”viimein” alkanut se sokeriton? eli tsemppiä tähän!

 2. Eikku kirjoitti:

  Sulla on kyllä kadehdittavan tasapainoinen ylä- ja alakroppa. Tsemppiä liikkumisiin ja syömisiin!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, nyt on edelleen niin hyvä draivi päällä että sen voimin saa hyvän startin koko touhuun.

   • jennie kirjoitti:

    ja piti vielä sitä sanoa että olet ehkä ihan oikeassa, tämän tasapainoasian suhteen. Tässä on siis kaikenkaikkineen ihan hyvä puhdas pohja katsoa mitä saadaan aikaiseksi 😀

 3. marjut kirjoitti:

  Kroppasi on kadehdittavassa kunnossa ja vieläpä todella nopeasti raskauden jälkeen! Toivoisin postauksia kevyistä kastikkeista, joita voisi käyttää esim kanan/ jauhelihan kanssa tuomaan makua terveelliseen ruokaan. Tsemppiä kevääseen!:)

  • jennie kirjoitti:

   Kastikkeita tulee itsellä tehtyä melko harvoin mutta lisäämällä ksviksia muuttuu annos kevyemmäksi, riittoisammaksi ja vieläpä edullisemmaksi. Erilaisin maustetuin tuorejuustoin saa myös vaihtelua sekä tietysti tuoreilla yrteillä.

   Ja kiitokset myös kehuista projektin suhteen, joka on tuntunut junnaavan paikoillaan. Vaikka todellisuudessahan sitä muutosta tapahtuu ihan koko ajan vain turhan hidasta tahtia (tällainen hätähousu kun olen :D)

 4. Asta kirjoitti:

  Nainen, sulla on upeat vatsalihakset! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Hiljalleen ainakin 🙂 Eli siis suuri kiitos tästä tsempistä, kyllä ne koulitaan sieltä vielä kunnolla esiin!

 5. iinuli kirjoitti:

  Wau! Ihan mahtavassa kunnossa olet jo nyt, turvotuksesta tms. ei ole jälkeäkään – ihanan litteä masu. 🙂 Ja anteeksi kun kysyn (tietämättömyyttäni), mutta mikä sulla on tossa toisessa polvessa/ jalassa? On mietityttänyt jo pitempään, mutten ole kehdannut kysyä.. :S

  • jennie kirjoitti:

   Siitä saa kysyä (etkä suinkaan ole ensimmäinen). Minulla on siinä suonikohju ollut jo ties kuinka monta vuotta (ei siis raskauksista aiheutunut). Niin niitä vain voi olla myös alle eläkeiän 🙁

 6. Linda kirjoitti:

  Sä se vaan näytät niin hyvältä ja timmiltä! Vaikka kamera lihottaa 5kg (ainakin minua, uskottelen itselleni)!

 7. Susanna kirjoitti:

  Kuinka kauan olet ollut dieetillä ja mitä syöt päivisin, lähinnä kalorimäärä kiinnostaa? Entä mitä liikuntaa harrastat salin lisäksi? Juoksua tms? Itse laihdutin kesän (3kk:n) aikana 8 kg pois ja nyt ne tulivat repsahduksen (liikunnan lopettamisen ja herkkujen syömisen) myötä takaisin joten taas olen lähtöpisteessä.Laihdutin ruokavaliolla ja juoksemisella kesällä ja nyt en saa mistään motivaatiota juoksemiseen kun se jäi syyskuun jälkeen…

  • jennie kirjoitti:

   Voisin sanoa varmaan koko ikäni mutta tätä viimeisintä on-off-muutosta on ollut kesäkuusta, eli kuopukseni syntymästä. Sitä edeltävä painonpudotusprojekti oli esikoisen synnyttyä ja otti aikaa 3-6kk riippuen laskentatavasta. Yhtäkaikki,täällä hetkellä luotan että ruokavalion siistiminen, sali +reipas kävely/rauhallinen hölkkä tuovat toivotun tuloksen. saliohjelman muututtua taas tutummaksi pyrin lsiäämään pienimuotoisen intervallitreenin muutamalle päivälle tehostamaan rasvanpolttoa.

   Mitä tuohon puoleen vuoteen kesäkuusta joulukuuhun mahtui niin kotijumppaa, kävelyä, satunnaista juoksua sekä ruokavaliota liian löysin ottein. Olen itse huomannut että liikkuminen ja fiksu ruokavalio kulkevat minulla käsikädessä ja jos liikkuminen jää niin usein myös ruokavalio alkaa lipsua – vaikka kaikella järjellä ajateltuna sen pitäisi toki olla silloin vieläkin ”tiukempaa”.

   Onko joku laji (muu kuin juoksu) josta tykkäät? Kaikki liikuntahan on hyvästä, kunhan sitä tapahtuu tarpeeksi usein. Jossain lukikin vähän aikaa sitten että alihtuminen on ruokavalion tulos mutta kiinteä kroppa rakennetaan liikkuen ja tämä on ehkä ihan totta. Nyt vain molemmille meille tsemppi päälle ja katse kohti ensi kesää ja aurinkoa 🙂

 8. mmmm kirjoitti:

  upeassa kunnossa olet.. ite olen kanssa 162 cm ja lihoin 54 -> 60 kg VUODEN AIKANA, sillä lisäsin ruokaa(ennen kiduin ihan kauhean minimaalisilla annoksilla ja jumppailin päivät pitkät) :/ lisäksi mulla on kilpirauh. vajaatoiminta joten sekin voi turvottaa. Pitäisi varmaan kysyä lääkäriltä seuraavalla käynnillä. Miten saisin painoni takaisin 54 kiloon? Aloin kesällä käymään ihan salillakin kunnolla ja treenitkin ihan kovia, mutta en usko että 6 kg voi olla pelkkää lihasta.

  • jennie kirjoitti:

   Varmasti osa on sitä lihastakin mutta toki mukaan on saattanut tarttua jotain muutakin 🙁 jos vain lisätsemppiä kaipaat niin kanssasi ainakin hyvin maltillista tahtia pudottaa painoa allekirjoittanut!

   • mmmm kirjoitti:

    🙂 pyritään että des kesään mennessä olisi parisen kiloa lähtenyt/edes kiinteynyt 🙂 enhän ole ylipainoinen tai mitään, mutta pelottaa jos näin käykin että joka vuosi ”Lihon” 7kg lisää ilman syytä! mutta onneksi minulla on asiantunteva lääkäri 🙂 tsemppiä sulle ! miten vauvanne voi?

    • jennie kirjoitti:

     Kiitos kysymästä vauva on jo iso neiti, joka kovaasti puuhailee ja seuraa muun perheen touhuja vaikka omaa tahtoa löytyy roimasti. On ne pienet vain ihania <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.