Hae
My Project Is Me

Täytekakkua terveellisemmin

Tämän täytekakun sijaan meinasin leipoa perinteisen vehnäsokeriunelman mutta päätin kokeilla jotain muuta – ilman vehnää,ilman valkoista sokeria ja ilman maitotuotteita. Resepti on peräisin Virpi Mikkosen Kiitos Hyvää-kirjasta.

P1150007

Pohja

2dl kookosjauhoja

0,5dl mantelijauhoja

1dl raakakaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

2dl kauramaitoa

6 kananmunaa

0,5dl hunajaa

0,5dl kookossokeria

kookosöljyä vuoan voiteluun

Sekoita kuvat aineet keskenään. Erottele valkuaiset ja keltuaiset ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaisten sekaan hunaja ja kookossokeri  ja vatkaa kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Sekoita keltuaisvaahto kuiviin aineisiin ja lisää kauramaito. Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan. Paista kookosöljyllä voidellulla irtopohjavuoalla 175c uunin keskitasolla noin 30-35min.

Täytteenä kakussa on yhtälailla kirjasta löytyvin reseptein vamistettua maapähkinävoikreemiä, soijakermaa (ohjeessa alunperin kookoskerma) sekä banaania. Päällä myös kookoskermaa sekä ananaskirsikoiden ympärille ripoteltua kookossokeria.

P1150019

Kakku olisi omaan makuuni saanut olla kosteampi vaikka liian kosteita täytekakkuja inhoankin. Omaan makuuni myös täytettä olisi saanut olla enemmän, joskin alkuperäisessä reseptissä kerroksia olisikin kuulunut olla kaksi. Täytteissä ei siis kannata säästellä! Maku on toki erilainen kuin perinteisissä versioissa ja huomasin kaipaavani ensimmäisellä maistelukerralla lisämakeutta mutta tämänkaltaisiin terveellisempiin vaihtoehtoihin tottuneelle makeus ja maku toimi (testattu on). Jäinkin maisteluiden jälkeen miettimään sitä että tällainenkö sokerihiiri ja makeusnarkomaani minä olen..

2 kommenttia

  1. Eve kirjoitti:

    NAM! Kiitos kivasta ohjeesta. 🙂

  2. Terveelliset Herkut kirjoitti:

    Voi lääh, miten herkullisen näköinen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.