Hae
My Project Is Me

Maaliskuun mitat

Moikka,

Taas on yksi kuukausi kulunut ja aivan äärettömän nopeaa onkin. Jos tulevakin kuukausi kulkee yhtä nopeaa tahtia niin kevät on ihan oikeasti täällä jo ihan pian, onneksi.

Helmikuun alussa aloitin vihdoin salilla kännin ja olen ollut päätökseeni tyytyväinen. Käyn neljänä päivänä viikossa salinpuolella lihaskuntotreeneissä ja kerran viikossa treenini on aerobinen intervalliharjoite. Tällä hetkellä treenaan pitkiä, 12-15 toiston sarjoja lähinnä koska saleilu on itselle vielä hieman uutta. Olen nyt kuitenkin alkanut miettimään sarjojen lyhentämistä mutta vastusten nostamista. Vaihtelu tekee varmasti hyvää. Pitkän tähtäimen tavoitteenanihan on kasvattaa hieman lihasmassaa.

Olen itseasiassa käynyt päivittämässä hieman tuota strategiset mitat– osiota ja jakanut sen painonpudotusosioon sekä nyt tähän vallitsevaan tilanteeseen eli massan kasvatukseen. Päädyin tekemään tämän jaon ihan vain sen vuoksi että väistämättä kun lihasta haluaa kasvattaa niin kasvaa myös rasvan määrä. Varsinaiselle massakaudelle ei kaltaiseni amatööriurheilijan kuitenkaan tarvitse ryhtyä mutta jotta lihas saa energiaa kasvaa, tarvitaan ravintoa enemmän kuin kuluttaa. Tämä johtaa eittämättä painonnousuun ja siinä missä alussa ehkä painon putoamisella oli merkitystä ei siis ole enää, enkä siis halua että nämä kaksi tavoitetta sekoittuvat toisiinsa.

Kuukausi sitten jäin innolla odottamaan tulevia mittauksia, sekä sitä, mitä salitreeni kaltaiselleni tapaukselle saa aikaan. Vaikkei ero vielä tässä vaiheessa ulkoisesti ole kovinkaan radikaalisti muuttunut niin se mitä on tapahtunut kehityksessä on ihan huimaa. En varmaan ihan huonossa kunnossa ollut alunperinkään mutta kyllä sitä on saanut kiitettävästi lisätä vastuksia salilla sitten ensipäivien. Mutta parasta on kuitenkin ehdottomasti ollut se, että on päässyt haastamaan itsensä ihan tosissaan; On päässyt treenaamaan täysillä ja treenin jälkeen on voinut ylpeänä sanoa että harrastaa liikuntaa.

Ja tähän tämä siis on johtanut:

Paino:                         52,6kg        +0,6kg
Vyötärö:                     66,3cm       +0,3cm
Navanympärys:            75cm           -1cm
Lantio:                        79cm          +/- 0cm
Rasva:                        18,6%          +0,1%-yksikköä
 

Hienoista nousua siis, kuten asiaan kuuluukin. En tosiaan tässä vaiheessa kuitenkaan ole huolissani luvuistani. Vaatekokoni on pysynyt samassa ja ruokavalioni on lähtökohtaisesti pysynyt kunnossa. Muutamia satunnaisia herkkuhetkiä ja hölläämisiä on ollut, mutta se kuuluu elämään. Lihashan painaa enemmän kuin läski ja se että saan kerättyä  lisää lihasta vaatii väliaikaisesti myös pientä lisäystä rasvaan.

16 kommenttia

 1. Trina kirjoitti:

  Muutoksesi on mahtava:)!! Olet kyllä motivoinut omankin elämäntaparemontin uuteen nousuun, kiitos siitä! Itsellä on käynyt usein myös niin, että kehittyvät lihakset ovat keränneet nestettä treenin jälkeen ja on tuntunut löysemmältä päiviä, mutta muutaman päivän treenitauko ja aerobinenliikunta ovat muuttaneet tilannetta selvästi, kun lihas on alkanut parantumaan.Aurinkoista viikkoa!Ps: Toivottavasti sinua ei haittaa, että linkitin blogisi omiin lemppareihin?:http://trinanlaivassamukana.blogspot.com/

  • jennie kirjoitti:

   No linkitys ei todellakaan haittaa vaan päinvastoin. Olen jokaisesta linkityksestä, lukijasta ja kommentista niin hurjan ylpeä ja onnellinen että et uskokaan:)Kiitos myös muutoinkin piristävästä kommentistasi ja tsempistäsi:)

 2. Anonymous kirjoitti:

  Vau mikä perse! 😀 Tuosta olisi Jutta Gustafsberg kateellinen, sanoi jossain jaksossa että peppu on useimmille naisille tosi haastava kohta vaikka muuten olisi huippukunnossa.-Linda

 3. Tomppa kirjoitti:

  miten sä ton rasvaprosentin oot mitannu? semmosilla läskipihdeillä vai millä 😀

  • jennie kirjoitti:

   Omistan sellaisen Omronin perusmittarin BF306. Eihän se ihan absoluuttista totuutta kerro ja joskus kun kävin pihtimittauksessa niin himpan vähemmän tuo mittari näytii (olisiko ollut n. 1%-yksikkö). Mittari toimii siis ihan hyvin, siinä ei sinänsä ole valittamista – vika on minussa kun luku menee noin alas. En sitä tähän enää selittänyt mutta kohdallanihan tuo laitemittaus menee jostain syystä alakanttiin. Kehonkoostumusmittauksessa oli sama ongelma että rasvat ovat todella alhaiset vaikka nyt ehkä kuvasta kuitenkin näkee etten missään fitness-kunnossa ole. Jotain tekemistä hormonaalisen toiminnan kanssa..

 4. Anonymous kirjoitti:

  Heippa! Upeeta edistymistä! 🙂 Mistä kohtaa oot ton lantio mitan mitannu?lonkkaluiden kohdaltako?Kuvan perusteella sun navalla ja lantiolla ois enemmä ku 4 cm eroo..Ihan vaan uteliaisuutta kysyn ku ite mittaan lantion(perseen) pakaroiden leveimmästä kohtaa.. Mut hienosti etenee,tsemppiä puntti reeneihi! 😀

  • Anonymous kirjoitti:

   Heips ! mikä on reitesi paksuus ?

  • jennie kirjoitti:

   Mittaan sen tosiaan tuosta luun kohdalta, eli käytännössä otan lantiomitan ”housumitalla”. Peppua en ole koskaan mitannutkaan. Navan mittaan navan alapuolelta, eli leveimmästä kohdasta. Kuvasta itsessään sen verta että toki jos jalat olisivat yhdessä niin varmaan näyttäisi lantio-osuuskin saattaisi näyttää kapeammalta.. (seliseli :D)Ja tosta äkkiseltään mitattuna reisi oli paksuimmasta kohasta himpan vajaa 49cm

 5. Anonymous kirjoitti:

  Yhdyn Trinan sanoihin. Muutos on mahtava! Kuvat nähtyäni tein itselleni ruokaremontin ja kaivoin puntit komeron perältä.. Kiitos vinkeistä ja motivaatiosta. 🙂

 6. Kati kirjoitti:

  Olen itsekkin päättänyt aloittaa elämäntapa remontin ja nämä sinun kuvat motivoivat suuresti. olet saanut paljon aikaan puolessa vuodessa! Tsemppiä!

 7. jennie kirjoitti:

  Kati; En jostain syystä saanut vastattua sinulle suoraan mutta kiitos sinulle ja hurjasti tsemppiä itsellesi. Niin, ja mukavia hetkiä bloggailun parissa 🙂

 8. Haihattelija kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 9. Haihattelija kirjoitti:

  Moikka!Aivan mahtava tsemppi iskee päälle sun blogia pläräillessä! Mielettömät ennen ja jälkeen -kuvat! Perässä tullaan!Terveisin nytloppusesitkuttelu.blogspot.com 🙂 Oon vasta alussa, niin blogissa kuin läskinkarkotuksessakin..

  • jennie kirjoitti:

   Ihan mahtavaa että olet päättänyt ottaa nyt itseäsi niskasta kiinni ja aloittaa toden teolla! Tsemppiä mysö blogin pitämiseen, itse ainakin koen että siitä on ollut suunnattomasti hyötyä matkan varrella. Täytyy käydä kurkkimassa että miten siellä homma etenee kevään mittaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *