Hae
My Project Is Me

jäätelöannos (päivässä) pitää mielen virkeänä ja kropan kunnossa

Kun tätä itse tehtyä jäätelöä ensimmäisen kerran nautin, niin ellen olisi toisin tiennyt, olisin luullut syöväni ihan oikeaa jäätelöä. Itse tehtyjen jäätelöiden, niin terveellisempien kuin vähän vähemmän terveellisten, on lukuisia mutta mikään ei varmasti ole yhtä yksinkertainen valmistaa kuin Terveen Hyvää-blogista löytynyt herkkuresepti. (Blogista olen maininnut täällä aiemminkin mutta jos Pipsan herkut eivät jostain syystä ole vielä sinulle tuttuja, suosittelen kurkkaamaan).

Jäätelön perusresepti 2:lle

2kpl kypsiä, ruskeapilkkuisia banaaneja viipaleina pakastettuna

samanlainen määrä pakastemarjoja (mansikoita)

2rkl makuun sopivaa proteiinijauhetta (scitec nutrition valkosuklaa-mansikka)

(maitoa massan notkistamiseksi)

Sekoita pakastetut banaanit ja marjat tasaiseksi massaksi blenderissä ja lisää tarvittaessa maitoa notkistamaan kokonaisuutta. Seoksen ollessa suhteellisen tasaista, lisää proteiinijauhe ja pyöräytä vielä sekaisin. Annostele tarjolle ja nauti välittömästi.

P1010307

P1010309

Loppuun en voi olla toteamatta kuinka totuus tulee lapsen suusta ja tässä talossa lapset totesivat tämän olleen ”ihan lempparia”. Kaikki tykkäsivät ja tästä eteenpäin pakkasesta löytyy aina viipaleina pakastettuja banaaneja hätävaraksi. Kokeilin myös suklaista versiota sekä saman ajatusmaailman kautta syntynyttä mango-melonisorbettia, joista jälkimmäinen toiminee kuumana kesäiltana.

P1010416

suklaaversiossa korvasin marjat tuplamäärällä banaania ja lisäsin raakakaakojauhetta sekä kaakaonibsejä

P1020005

pakastemango ja pakastettu vesimeloni soseutettiin tehosekoitttimessa tilkassa mehutiivistettä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *