Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Askelkyykky kolmella tavalla

Kaupallinen yhteistyö: Fit-lehti
*Sisältää mainoslinkkejä

Olen itse aika vastikää palauttanut askelkyykyt treeniohjelmaani ja siitä innostuneena aattelin jakaa kanssanne kolme eri variaatiota tehdä askelkyykky. Liikkeenä askelkyykkyä voi tehdä niin osana raskaampaa saliharjoittelua kuin myös pelkällä kehonpainolla. Myös askelkyykkyhyppy on tehokas ja takuuvarma tapa saada pakaralihaksiin poltetta ja syke nousemaan mutta nyt ei mennä ollenkaan siihen. Perinteisen askelkyykyn lisäksi tarjoan kaksi aivan toisenlaista variaatiota testattavaksi.

Perinteinen askelkyykky

Perinteisen askelkyykyn voi suorittaa ilman painoa tai lisäpainolla. Selkään voi heittää levytangon painoineen, voi kyykätä smithissä tai ottaa käsiin käsipainot. Tyyli on vapaa, tekniikka kaikissa sama. Liike on varmasti tuttu eikä kaipaa sen suurempia esittelyjä.

Prinsessakyykky

Prinsessakyykyllä on joku ihan oikea suomalainen termi mutta minä pidän huomattavasti enemmän tästä Princess Lunge:n käännösversiosta. Kyseessä tosiaan on prinsessamaista niiausta muistuttava askelkyykkyvariaatio, missä takajalka viedään tukijalan taakse ristiin ja kyykätään. Paino pysyy vahvasti edessä olevan tukijalan päällä ja takana oleva jalka vain auttaa tasapainottamisessa. Liike tuntuu hyvin voimakkaasti edessä olevan tukijalan pakaralihaksessa.

Luistelukyykky

Luistelukyykyssä toinen jalka suoristetaan pitkälle sivulle, jolloin paino jää automaattisesti tukijalan puolelle. Tästä kyykätään alaspäin pitkälti pelkän tukijalan varassa, toisen jalan tukiessa tasapainoa suorana sivulla. Tärkeää on huomioida että kantapää pysyy tukevasti kiinni lattiassa koko liikkeen ajan.

Askelkyykyt eivät ole helppoja liikkeitä sillä ne vaativat jonkinverran tasapainoa, koordinaatiokykyä ja myös vahvaa keskivaratlonhallintaa. Vaikka vasta luistelukyykyn kohdalla mainitsin kantapäästä, on sen lattiaan painaminen  oikeastaan kaikkien kyykkyliikkeiden ja askelkyykkyvariaatioiden tärkeä muistisääntö. Näin liikerata pysyy useimmiten puhtaampana sekä siten myös selkä- ja polvisytävällisempänä. Ja se on varmasti myös se meistä jokaisen tavoite; saavittaa parempaa oloa ja terveyttä treeneillä – ei suinkaan rikkoa ja pilata sitä.

 

Ja jos vielä kaipaat treenivinkkejä tai inspiraatiota niin voin tarjota sinulle Fit-lehden yhden lehden näytenumeron hintaan 1€*. Tämä euron tarjouskampanja on voimassa vain 16.2 saakka. Jos taas pidempiaikainen tilaus kiinnostaa niin saan tarjota teille helmikuun ajan myös viisi numeroa hintaan 24,90€*. Minulle itselleni Fit-lehti tulee taas kotiin kannettuna monen vuoden tauon jälkeen ja aivan kuten ennenkin, kahmin sen heti kättelyssä läpi.  Hyviin treenivinkkeihin olen kuitenkin palannut vielä vuosien jälkeenkin, sillä parhaimmat numerot olen säilönyt tähän päivään asti ja aina aika-ajoin inspiraatiota etsitessäni olen ne tosiaan esiin kaivanut. Ja aika vastikään löysinkin ihan uuden vatsalihasliikvinkin erästä vuosien takaisesta lehdestä.

Kurkkaa ihmeessä myös muutama aiempi treeniliikevinkkini kolmen liikkeen postaussarjassa:

Hauiskääntö taljassa kolmella tavalla

Kolme eri lankkuvariaatiota

Kolme eri vatsalihasliikettä jumppapallolle

 

Kaupallinen yhteistyö: Fit-lehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *