Hae
My Project Is Me

Yrittänyttä ei laiteta

Moi,Tässä on nyt viimeaikoina ollut mahtavia, enemmän tai vähemmän liikkumisiin liittyviä onnistumisia. Ensinnäkin täytyy toistaa sunnuntaista juoksulenkkiäni, joka nyt on oikeasti liikuntaan liittyvä suorite. Olen ihan rehellisesti ollut hieman huolissani peruskestävyydestäni koska aerobinen liikkuminen on jäänyt melko vähälle. Kävelen kyllä aina iltaisin mutta mitään rankempaa ei ennen viime viikkoa ole pahemmin ollut kuin kerran viikossa ohjatulla tunnilla, jos sitäkään.  Ilo oli siis huomata että 10km hölkkälenkki sujui ilman sen suurempia ponnisteluja. 


Alussa, kun ensimmäistä kertaa olisi tehnyt mieli vaihtaa kävelyyn, jatkoin ”tämän kappaleen loppuun”. Sittenpä huomasinkin että eihän tämä niin paha olekaan ja jäin miettimään että miksi muka lopettaisin? Siksikö että on kuuma? Siksikö että hengästyttää? Kumpikaan ei tuntunut tarpeeksi hyvältä syyltä ja niinpä päätin jatkaa matkaa kunnes tuntuu että on antanut kaikkensa. Tätä totaaliväsähdystä ei kuitenkaan koskaan tullut ja niinpä aina aika-ajoin juostessani käytin mielessäni näitä ajatuksia. Jossain vaiheessa jopa mietin että jos kyseessä olisi ollut kilpailu, niin vielä olisi ollut varaa kiihdyttää loppukiriin. Kun aikaa oli kulunut tarpeeksi niin sen juostun ajan tajuaminen, toi lisää voimia jatkaa loppuun saakka.

Toinen onnistumisen ilo liittyi itse asiassa peilikuvaan, joka sekin toki on liikkumisten ansiota. Viattomasti istuin sohvalla ja kiinnitin huomiota käsivarsiini, joista oli sitten otettava oikein kuva.  Kyllä se treenaaminen vain kannattaa 🙂


Näiden onnistumisten siivittämänä ajattelin haastaa kaikki pitkästä aikaa mukaan liikkumaan hieman yli sen oman mukavuusalueen. Jos kaipaa jotain vaihtelua niin kokeilkaapa vaikkapa seuraavaa pikkupatteria johon tarvitaan käsipainot, jumppapallo (sekä haluttaessa steppilauta tai muu vastaava taso). Tämä alla oleva ei (valitettavasti) ole mikään omakeksimä ohjelma vaan lähes suora kopio aiemmin esittelemistäni Jillian Michaelsin treenikortistoista poimitusta ohjelmasta.
Itse patteriosuus kestää yhteensä noin 25-30min. Tämän jälkeen suositellaan tehtäväksi vielä 15-20minuuttia aerobista treeniä. Alussa on hyvä lämmitellä hieman. Jokaisen patterin jälkeen pidetään pieni (30sek) juomatauko. Muutoin taukoja ei pidetä.
Linkkasin jokaisen liikkeen taakse kuvan googlesta helpottamaan sukkulointia jos liike ei itsessään sano mitään. Joihinkin kirjasin myös muutaman esittelyrivin liikkeestä.

Patteri 1

Pystypunnerrus jumppapallolla 20kpl

Vatsarutistus jumppapallolla 15kpl

Peruskyykky ilman lisäpainoa 50kpl

1 minuutin sykkeenkohotus (juoksua, haarahyppyjä, mitätahansa hyppyjä..)

Patteri 2
Lankku 10sek
(Tästä eteenpäin lankkuasennosta poistutaan vasta kun vaihdetaan kyykkyihin)

Ojentajapunnerrus 5kpl

Sivulankku dipein10kpl

Ojentajapunnerrus 5kpl

Sivulankku dipein 10kpl (toinen puoli)

Burbee suoraan lankusta 10kpl

Sumokyykky 50kpl
(todella leveässä haara-asennossa kyykky, polvet ja varpaat ulospäin)

1 minuutin sykkeenkohotus

Patteri kolme

Punnerrus 20kpl

Kyykkyhypyt 20kpl
(puolikas burbee)

Pystypunnerrus yhdellä jalalla

10+10kpl
(kuvassa aloitusasento, eli kun nostat kädet suoristat jalan. Jalka ei käy välillä maassa. 10 toiston jälkeen jalan vaihto)

1 minuutin sykkeenkohotus

Patteri neljä

Ojentajadipit 20kpl

Ojentajaliike käsipainolla maximimäärä

yhdenjalan kyykky+olkanostot 10+10kpl
(Kuvassa loppuasento)

Vuorikiipeilijä 1min

Boat Pose” 30sek

Patteri viisi

1 minuutin sykkeenkohotus

Pyöräilyvatsat 50kpl

Lankku 30sek

Onnittelut, suoritit juuri yhden viikon treeneistäsi!

12 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  hienoa, juoksu on mahtava harrastus, siihen kantsii rakastua ! 🙂 Itse olen muutaman vuoden ajan paljon aerobista treeniä (juoksua, sisäpyöräilyä, jumppia) harrastaneena huomannut, että todellinen kiinteytyminen ja lihasten esiintulo saadaan aikaan liittämällä lihaskuntotreeni aerobiseen treeniin. Vajaan vuoden olen käynyt pari kertaa viikossa salilla ja jo alkaa tulokset minullakin näkyä. Tsemppiä ja onnea paljon valtavasta elämäntapamuutoksesta ! ylläolevassa kuvassa näytät todellakin urheilijalta.

  • jennie kirjoitti:

   Kiitokset mielettömästi kommentista sekä siitä seuraanneesta tsempistä ja halusta jatkaa eteenpäin!

 2. Susa kirjoitti:

  Upeet kädet! Et viitsis jossain vaiheessa laittaa tämänhetkistä ohjelmaa käsille? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos 🙂 Ehdottomasti laitan jakoon kunhan saan jotain tolkkua siihen mitä teen.. Nythän olen mennyt pitkälti vanhalla ohjelmalla, johon olen lisäillyt/kokeillut kaikenmoista joka kerta. Sävelet alkaa onneksi olla selvät niin saadaan tämä(kin) julkaistua täällä.

 3. Janette kirjoitti:

  GoGo, hyvältä näyttää!! 🙂

 4. Amanda kirjoitti:

  Upea nainen ja kroppa ja ah mikä hauis! Pitäis itsekin käydä useammin ihan puntilla hikijumppien sijaan, mutta kun ei vaan ”malta”. Josko otan sen kesän tavoitteeksi. Sanoinko mä jo että upea kroppa? 😀 Olen kade!

 5. Jenni.S kirjoitti:

  Onpas kivan oloinen treeni. Täytyy kokeilla! Kaipaan itse kovasti vaihtelua salille ja huomaan kyllästyväni kun olen ”liian pitkään” hinkannut samalla ohjelmalla. Mietinkin että jos tekisin tämän tyylisiä juttuja esim. kerran viikossa niin pysyisi into sitten perusohjelmassakin. Kiitti kun jaksat nähdä vaivaa ja laitella näitä tänne!

 6. Anonymous kirjoitti:

  hei! aivan mahtava tää sun blogis! tää tulee toimii mun projekstis selvänä apuna, KIITOS! mut kysyisin et mistä oot ton jillian michaelsin ohjelman/DVD:n saanut? itse fanitan jillian michaelsia:)! oot muuten aivan älyttömän kaunis!

 7. jennie kirjoitti:

  Tilasin ne aikanaan Amazon uk:lta. Olisiko ollut niin että myös cdon.com myy niitä jossei tuolta uskalla/halua tilata. Sekä viimeisenä loppuun, kiitos paljon niin blogin kuin itsenikin puolesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.