Hae
My Project Is Me

Kauppakassiin eksynyttä..

Moikka, 

Ja taas kerran on kaupasta eksynyt ostoskoriin jotain muuta kuin mitä kauppalistassa luki. Kovin pahasti ei tällä kertaa ole onneksi metsään menty ja löydöistä ei varsinaisesti ole pahaa sanottavaa joten jaanpa nämä teidänkin kanssanne.

IMG_0549

Ihan ensimmäisenä on liikenteessä ollut jälleen mainonnan uhri. Kun tarpeeksi kauan oli nähnyt katukuvassa ja tv:ssä karkkimaisen herkullisen oloisen Jenkki-purkkapussin, lähti sellainen minunkin mukaani. Maku on purkassa makea, ja tosiaan kuin karkki, mutta katoaa nopeasti. Jos herkkulakossa eläisi niin tämä saattaisi toimia oikein hyvänä ja sallituna karkin korvikkeena.

IMG_0547 IMG_0548

Toinen löytö on Ryvitan myslinäkkileipä. Ryvitan näkkäreissä on mielestäni kaikissa jokin tietty yhteinen ominaismaku, joka hienoisesti puskee tästäkin läpi mutta ei liian voimakkaasti. Vastoin kuin näkkärit ehkä yleensä, ei tätä kuulu minusta voidella margariinilla ja päällystää juustoin ja leikkelein – tämä on parasta sellaisenaan! Näkkäri on maultaan melko makea ja minusta ennemmin keksi kuin leipä. Makeutta syntyy käytetyistä rusinoista sekä sokerista ja hunajasta. Ravintosisältöä tutkittaessa sokerien kokonaispitoisuudeksi tulee lähes 20%, jota nyt en yhtään osaa tosin verrata oikeaan keksiin. Kuitupitoisuus, täysjyväjauhoisuus sekä tällaiselle suursyömärille sopiva koko (siis suurempi kuin keksi) ovat kuitenkin pelkkää plussaa. Toimii tosiaan minusta vaikkapa kahvin kanssa nautittuna jos jotain makeaa seuraksi kaipaa.

IMG_0539 IMG_0540 IMG_0546

 

9 kommenttia

 1. milla kirjoitti:

  mulla on tota uutta purkkaa (tosin salmiakin makuisena) nyt dieetti-pt-projektin aikana karki n k

  • milla kirjoitti:

   korvikkeena ja hyvin toimii 🙂 vaikka maku sais tosiaan kestää pidempää. sekos puhelin jolla aamulla kirjoitin nii tässä nyt toinen puolikas mun kommentista 😀

 2. -E- kirjoitti:

  Molemmat kuulostaa hyviltä vaihtoehdoilta 🙂 Tuon purkkamainoksen minäkin TV:stä bongasin ja ajattelin kokeilla. Huvikseni googlettelin eri keksien ravintosisältöjä
  Esim JyväsHyvän Luonnonhyvät karpalo keksit sisältää sokeria 29 % ja LU:n Julia leivoskeksi jo 47 %. Kaloreita tuossa näkkileivässä näytti olevan 1548 kJ ja esim ensin mainituissa kekseissä 2082 kJ (498kcal)/100g. Kekseissä sokeri oli myös lisättyä sokeria, kun taas tuossa näkileivässä lähinnä marjoista ja hunajasta, jonka itse näen parempana vaihtoehtona. Osa on tietysti sitä mieltä että sokeria kuin sokeria. Mutta mielestäni ehdottomasti kokeilun arvoinen ja taas hieman parempi vaihtoehto herkutteluun (pitää testata vielä toimiiko siihen).

 3. Sannukka kirjoitti:

  Puhuit pari postausta sitten idoleista, niin haluan sanoa että SÄ olet mun idolini ja kuntoilujumalani! Kiitos tästä blogista. Mä lähden nyt jumppaa Jillianin kanssa!

  • jennie kirjoitti:

   <3 <3 Voi mikä ISO hymy kasvoilleni levisi sinun ansiostasi, kiitos. Nyt täytyy vain todistaa olevansa kommentin arvoinen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.