Kausiherkku: Sokeriton raparperikeitto
Raparperikausi on kuumimmillaan ja yksi kesän vakiovalmistettavista on perinteinen raparperikeitto. Tässä versiossa ei ole lainkaan sokeria ja makeutus on peräisin erytritolista. Mukavan makean vivahteen tuo myös aito vanilja. Tällä ohjeella keitto ei muutu liian makeaksi vaan jää vielä hieman kirpsakkaaksi ja raikkaaksi.
Sokeriton Raparperi-Vaniljakeitto
7dl vettä
suunilleen samanverran tuoretta raparperia (2 pitkää vartta)
~ 1dl makeutusta (erytritoli)
1tl vaniljaa
2,5rkl perunajauhoja
0,5dl vettä
Leikkaa raparperin varret muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja kuori tarvittaessa. Lisää leikatut raparperinpalat makeutettuun ja maustettuun veteen. Keitä kunnes raparperien rakenne hajoaa. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada ohuena nauhana raparperikeiton sekaan koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä ja nauti maitorahkan sekä tuoreiden mansikoiden kanssa.