Hae
My Project Is Me

Vaihtoehtoliikuntaa salilla

Moi,


 

Olen tällä viikolla ollut erilainen liikkumisieni suhteen ja harjoittanut perussalitreenin sijaan hieman korkeampisykkeistä harjoittelua.  Oikeastaan tämä vaihdos tuli puolivahingossa kun satuin löytämään kaapin perukoilta jo dvd-treenailuissa hyväksi havaitun Jillian Michaelsin treenikortiston.  
Treenikortisto, Hot bod in a box,  on siis pakka erilaisia, näissä dvd:issäkin, tutuksi tulleita perusaerobisia sekä lihaksistoa kuormittavia liikkeitä. Jokaisessa kortissa on yksi liike ja yhteensä näitä kortteja on yli 70! Kortissa on melko usein kuva liikkeestä ja aina yksityiskohtainen selostus suoritustekniikasta toisella puolella.Jokainen voi joko yhdistellä korteista itselleen sopivan harjoitteen tai käyttää valmiita kiertoharjoittelukortteja. Valmiit kiertoiharjoittelut ovat kestoltaan noin puolituntisia.

Itse kokeilin eilen aamulla seuraavantyyppistä harjoittelua:

10min lämmittelyjuoksumatolla (3+2+2+1+2-kaavallani)
25min JM kiertoharjoittelu numero 1 (kuvassa)
(vatsoja, punnerruksia, kyykkyjä, käsitreeniä sekä sykkeenkohotuksia ja staattisia pitoja)
10min juoksumatto 10-12km/h
05min extravatsat
10min venyttely

Tuossa jälkimmäisessä juoksutreenissä aloitin suoraan 10km/h vauhdilla ja noin 3min jälkeen vaihdoin 12km/h. Tarkoitus oli ottaa sykkeenkohotus 16km/h vauhdilla mutta totesin, ettei minusta enää ole siihen.  Niinpä päätin juosta kuuntelemani kappaleen loppuun saakka tuolla olemassa olevalla vauhdillani. Tässä vaiheessa muuten jouduin toteamaan että Slipknotin Psychosocial on järjettömän pitkä kappale, tai siltä se ainakin tuntui! Pakko ehkä vielä todeta että tuon kappaleen tahti vain osui juoksuvauhtiini paremmin kuin hyvin ja ehkä sitä tuossa vaiheessa kaipasi jo hieman kiukkuenergiaa 😀 Musiikilla voi olla ihmeellinen vaikutus treeniin sen olen huomannut ja ihan fiiliksen mukaan kuuntelen milloin mitäkin.

Takaisin ehkä aiheeseen palatakseni, niin ajattelin ainakin tämän viikon pitää tätä vaihtoehtotreeniä yllä. Samalla saan hieman lisäaikaa uuden saliohjelman muodostamiseksi, jota olenkin jo miettinyt jonkin aikaa. Tässä vielä sykkeitä eiliseltä treeniltä:

Kcal 394
Max 174
Ka 143


Melko tehokkaalta vaikuttaa lukujen varjossa ja siltä se myös tuntui.  Ja tuntuu muuten edelleen. Näin seuraavan päivänä jo ajattlen että onkohan minusta tekemään samanlainen spurttaus mutta katsotaan. Tällainen shokkihoito tekee varmasti ihan hyvää. Keho tottuu yllättävän helposti tietyntyyppiseen rasitteeseen, jonka vuoksi monipuolisuus ja vaihtelevaisuus ovat aina hyvästä.

Jos jotakuta kiinnostaa niin omani taisin tilata aikanaan Jillian Michalesin kirjojen kanssa cdon.comilta mutta varmasti saa muualtakin.

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Olisi kiva kuulla enemmän musiikista mitä kuuntelet, tai lähinnä biisiehdotukset ovat aina tervetulleita! 🙂

 2. Anonymous kirjoitti:

  Tämä ei nyt suoranaisesti juuri tähän postaukseen liity, mutta laitan kommenttini nyt tähän kuitenkin :). Löysin nimittäin juuri blogisi ja innostuin valtavasti! Mahtavaa, kun olet laittanut paljon kuvia edistymisestäsi. Itselläni alkoi juuri toden teolla tämä projekti ”normaalipainon sisällä timmiksi”. Painan tällä hetkellä kahden raskauden jälkeen 63 kg (pituus 166) ja vakaa aikomus saada paino alas ja tämä pömppis kuriin. Mulla myös paino jojoillut, mutta nyt saa luvan riittää. Jollain keinolla on päästävä takaisin sinne kymmenen kilon takaisiin mittoihin ja pysyä siellä.Onpas tosi kiva nähdä, miten upeasti sinä olet onnistunut, VAU miten hyvältä näytät, onneksi olkoon! Tuli heti motivaatiota omaankin projektiin :).

  • jennie kirjoitti:

   No ei tarvitsekaan liittyä, kaikki viestittely on aina tervetullutta 🙂 Onnittelut sinulle omasta pikkuisestasi <3 Kyllä se vatsa siitä ajan kanssa katoaa varsinkin jos on yhtään valmis tekemään sen eteen töitä! Toivottavasti löydät täältä tsemppiä myös jatkossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.