Hae
My Project Is Me

Harkinnassa Keto49 -valmennus? Lue kenelle suosittelen vai suosittelenko

Fitfarmin Keto49 on seitsemän viikkoa kestävä dieetti, minkä ruokavalion pohjana toimivat ketogeeniset valinnat. Samalla kun ruokavalio muutetaan tavallisesta ketogeeniseksi, lasketaan energiansaantia melko alhaiseksi ja sitä myöten maksimoidaan rasvanpoltto. Dieetti on rankka muttei mahdoton ja sopii mielestäni parhaiten niille, joilla pudotettavaa oikeasti on enemmän kuin vain muutama kilo. Myönnän etten itse ollut aloittaessani ehkä ihan täysin tietoinen mihin olin ryhtymässä. Luettuasi tämän, sinä ehkä olet. 

Ketogeeninen ruokavalio koostetaan pääsääntöisesti hyvistä (kasvipohjaisista) rasvanlähteistä, tarpeellisesta määrästä proteiinia sekä runsaasta määrästä mahdollisimman vähähiilihydraattisia kasviksia. Koska kyseessä on dieetti, ja melko lyhyt sellainen, ollaan valmennuksen osalta todella tiukkoja sallittavien vaihtoehtojen kanssa. Jos haaveilit aamiaisesta voissa paistetuilla munilla pekonilla, ei tämä ole sinua varten. Jos ymmärrät että edellämainitut valinnat voivat sopia satunnaiseen herkutteluun elämäntavalla muttei dieetillä, selviät myös valmennuksesta.

Kenelle valmennus sopii ja miksi

Mainitsinkin jo alussa että valmennus sopii mielestäni parhaiten niille, joilla on ylipainoa. Tämä johtuu siitä että kun valmennuksen tarkoituksena on nimenomaan opettaa keho käyttämään energian lähteenä sen omia rasvavarastoja, tarvitaan niitä varastoja sen energian tuottamiseksi. Jos sinulla ei siis ole rasvaa mitä käyttää niin mistä luulet että saat energiaa toimia dieetillä. Toki tällä saa myös ne viimeiset häiritsevät kilot katoamaan mutta diettaaminen on mukavampaa energisenä. Tämä on vain toki minun mielipiteeni ja asiasta saa olla eri mieltä.

Jos ketogeeninen elämäntapa kiinnostaa, mutta ylipainoa ei ole niin löytyy varmasti soveltuvampia, suoraan ketogeeniseen elämäntapaan soveltuvampia valmennuksia kuten Keto Kickstart. Tästä minulla ei henkilökohtaista kokemusta ole mutta  koska kyseessä ei ole dieetti niin ohjeistus on jo suoraan siksi sallivampi. Jos kuitenkin kaipaat tehokasta rasvanpolttoa ja olet valmis laittamaan ruokailuottumuksesi uusiksi, voi Keto49 olla sinua varten.

Tulokset, tuntemukset?

Itse olen todella tyytyväinen tuloksiin (-7,2 kiloa pelkkää rasvaa!) ja koko dieettimatka oli yllättävän helppo taittaa (lue ihmeessä kaikki viikkokertaukseni jos jaksat: viikko 1, viikko 2, viikko 3, viikko 4, viikko 5, viikko 6 ja viikko 7). Ison kiitoksen haluan antaa valmennusta luotsaavalle Saila Hilvolalle, joka sai valmennuksen tuntumaan toisinaan jopa niin henkilökohtaiselta että unohdin olevani vain yksi ihminen monesta tuhannesta. Valmennus oli asiantuntevaa, mukanaolevaa sekä sopivalla tavalla tiukkaa mutta kuitenkin tsemppaavaa. Saila on suureksi osaksi myös se syy, miksi ketogeeniseen elämäntapaan ohjaavaan jatkovalmennuksen ostin vaikka olisin uskoakseni pärjännyt myös omillani.

Minä itse jaksoin valmennuksen läpi ilman erityisiä mielitekoja tai ruokahimotuksia. Nälkä ei alun jälkeen pahemmin vaivannut vaikka en olisi koskaan uskonut että kourallinen pähkinöitä riittää ruoaksi minun pohjattomalle vatsalleni. Jaksoin myös treenata hyvin läpi ohjelman ja jossain vaiheessa olin jo huolissani kun tehoja tuntui riittävän jopa aiempaa enemmän. Kaikilla näin ei ole mutta näistä tuntemuksista uskallan päätellä että ketogeenin ruokvalio sopii minulle ja siksi sillä tiellä päätin jatkaakin.

Mitään negatiivista?

Melkein harmittaa etten keksi oikein mitään negatiivista sanottavaa, ainakaan näin jälkikäteen. Tulokset puhuvat minun mielestäni puolestaan (ja voin muuten sanoa etten suinkaan ollut muutoksellani ns. parhaasta päästä eli tulokset voivat olla vieläkin huikeammat) sekä se että haluan jatkaa valitsemallani tiellä myös dieetin jälkeen.

Aivan alussa keholta meni jokunen päivä tottuessa hiilarittomaan elämään ja noina päivinä elämä oli kuin eläisi hidastetussa elokuvassa. Sen jälkeen kuitenkin tuntui että moottorie tie aukesi ja tämä kulkupeli pääsi ajamaan vapaata kaistaa.

Jotain jäi varmasti sanomatta mutta sitä varten on kommenttiosio, missä vastaan enemmän kuin mieluusti mieltä askarruttaviin kysymyksiin omakohtaisten kokemusteni kautta.

 

2 kommenttia

 1. Miia kirjoitti:

  Hei, onko tuo ketodieetti suomenkielinen kun valmentajat ja asiakkaat jotka kommentoineet ovat ulkomaalaisia. Itse haluaisin ketogeeniseen valmennukseen mutta epäilin tuota valmennusta jonka tosta yläpuolelta avasin.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Moi Miia, Ja anteeksi että vastaukseni on viivästynyt näin pahasti.

   Tuo itse läpikäymäni Keto49-valmennus on suomenkielinen. Sensijaan epääilen että tekstissä olevan linkin olet klikannut bannerimainosta mikä ei siis liity läpikäymääni valmennukseen lainkaan. Bannerimainos ei ole itse valitsemani enkä osaa sen mainoksessa olevan valmennuksen sisällöstä sanoa mitään.

   Minäkään en kovin tarkkaan ymmärrä miten näillä ja vastaavilla mainospaikoilla olevat mainokset määräytyvät mutta hakusanat ja muut niihin kuitenkin vaikuttavat. Samankaltaisia mainospaikkoja näkee esimerkiksi joitain digilehtiä selaillessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.