Hae
My Project Is Me

Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

Niin kauan kuin muistan, on minulta työpaikan kehityskeskusteluissa (ja joskus työhaastatteluissa) kysytty kysymys: Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua. Ennen vastausta kysymykseen niin kelataanpa taaksepäin viisi vuotta eli lokakuuhun 2011, jolloin minä

  • Olin kotona äitiyslomalla (tai virallisesti vanhempainvapaalla)
  • Pudotin raskauskilojani
  • Pidin yllä laihdutusmatkastani kertovaa blogia

Kuulostaa kumman tutulta 😀 En tuolloin olisi voinut uneksiakaan, että viiden vuoden päästä minä olisin jälleen äitiyslomalla, jo kolmatta kertaa. Toiset kehuvat tienneensä aina, että haluavat joko pienen tai suuren perheen mutta minä olen tiennyt vain, että haluan olla äiti. Ja nyt olen niin onnekas, että saan olla sitä kolminkertaisesti. Olen itsekin kasvanut kolmilapsisessa perheessä ja olen sisarusparvestamme vanhin. Myöhemmin, kepeät 22 vuotta, joukkoomme liittyi vielä neljäs.

Vuonna 2016

Vuonna 2016

Ja silloin 2011

Ja silloin 2011

En myöskään olisi voinut viisi vuotta sitten kuvitella, että olen taas laihduttamassa. En nyt tarkalleen muista paljonko painoni nousi toisen raskauden myötä mutta sanotaanko että viiden viimeisen vuoden aikana olen lihonut ainakin 15-20 kiloa, laihduttanut niistä 10-15 ja ottanut taas takaisin sen pudotetun määrän. Eikä kaikkea voi laittaa edes raskauksien piikkiin. Olen näiden vuosien aikana kuitenkin myös tehnyt paljon muutoksia, jotka ovat pysyneet ja muuttuneet toimintatavoiksi: liikkumisesta on tullut minulle osa arkea enkä voisi enää kuvitellakaan elämää ilman sitä. Myös ruokailutottumuksissa on tapahtunut paljon ja teen paljon ”oikeita” asioita automaattisesti; Syön esimerkiksi kaksi lämmintä ateriaa päivässä ja syön päivän aikana paljon kasviksia. Opittavaa on kuitenkin aina, enkait muutoin olisi edelleen dieettaamassa.

hauis-2011

silloin

hauis-2016

nyt

Ja tämä blogi. Mietin itseasiassa eräänä päivänä sitä aikaa, kun perustin blogini. Lukijoita ei luonnollisesti aluksi ollut yhtäkään mutta jostain te lukijat tämän löysitte. Ajatella, kaikkien niiden satojen (vai jopa tuhansien) blogien joukosta, minun omani oli noussut esiin. Olin, ja olen, otettu. Kiitos!

Jos siis ajatellaan aikaa viisivuotisjaksona, niin lyhyeen aikaan voi ihan oikeasti mahtua paljon. Siihen voi mahtua niin paljon, etten edes oikein osaa kuvitella harppausta vuoteen 2021. Ensinnäkin jo tuo vuosiluku kuulostaa niin futuristiselta, etten voi uskoa että ihanko oikeasti viiden vuoden päästä eletään vuotta 2021. Tällä hetkellä hampaitaan itkevä lohduton nyyttinikin on tuolloin jo viisi-vuotias ja hänen isommat sisaruksensa reippaita koululaisia. Oli miten oli, niin toivon kuitenkin että viiden vuoden päästä en enää laihduta. Ellei toki perhekoko ole siinä välissä taas kasvanut 😉

uutta-pain

Syksyllä 2016 kepein askelin uutta päin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.