Hae
My Project Is Me

Muroja ja Muruja

Moi,

Aina toisinaan meillä syödään muroja/mysliä/pikapuurohiutaleita rahkan seassa ja toisinaan ihan pelkiltään. Itseasiassa yksi pitkänlinjan sallittuja herkkujani on ollut kourallinen kuivia suklaamuroja, joka auttaa kummasti kiusanneeseen herkkuhimoon. Tarkkana täytyy kuitenkin olla sillä muroissahan kuitenkin on sokeria melkoisesti ja usein yllättävän paljon myös suolaakin. Lisäksi muromysleissä on tämän kaikenlisäksi melkolailla myös rasvaa ja muromyslejä, niiden hyvästä mausta huolimatta, en olekaan ostanut vuosiin.

Viimeksi murohyllyllä käydessäni silmiini osui jo kauan sitten blogissakin erään lukijan mainitsema pakkaus: Muru-murot. Murutkin sisältävät sokeria mutta erääseen kanssakilpailijaan verrattuna melkoisesti vähemmän. Siinä missä Muruissa on 1,5g sokeria/100g (siis alle 2%) on tässä kilpailevassa tuotteessa 19g/100g (siis lähes 20%). Murut näkyvät kuvassa etualalla.

IMG_6656 (1024x683) IMG_6660 (683x1024)

Nyt on kyse varmaan tottumisesta mutta vielä tässä vaiheessa ne kieltämättä ovat maultaan melko pahvisia. Makeus tietysti puuttuu mutta tosiaan esimerkiksi rahkan ja marjojen kanssa toimii. marjoista ja mehukeitosta tulee sen verta makeutta että muru itsessään ei enää sitä kaipaa. Sellaisenaan vaatii vielä hieman totuttelua. Ja totutella minä aionkin sillä tarkoituksena tosiaan on tässä samalla taas opetella hieman vähemmän makeaan elämään.

15 kommenttia

 1. Inka kirjoitti:

  Meillä noita ollaan syötetty ensimmäisinä herkku eväinä pienellä kun opetteli pinsettiotetta ja itsekseen syömistä. Toimii. Toki ei jokapäiväisenä ruokana.

 2. Lintunen kirjoitti:

  Täälläkin opetellaan taas vähemmän makeaa elämää. Omat valmistujaisten yhteydessä meni sen verran sekä makeita että suolaisia herkkuja, että nyt mahassa, suussa ja päässä 😀 Tsemppaus”kuuri” (vaikka en kuuri-sanasta tykkääkään) päälle nyt hetkeksi ja vieroituminen aluilleen 🙂

 3. Nimetön kirjoitti:

  Suosittelen kyllä ehdottomasti tuohon herkkunälkään terveellisiä viikunoita tai aurinkokivattuja luomutaateleita. Sopii mainiosti myös tarvittaessa korvaamaan jotain ruokaa jos vain ei millään ehdi syödä. Ovat varsin makeita eli yksi tai kaksi riittää kyllä karkoittamaan makeannälän ja ei oo mulla ainakaan tuonu lisäkiloja. Päinvastoin. Ja lapset tykkää myös. Voi pilkkoa myös jugurtin sekaan, missä kauralesettä yms. Toimii…

  • jennie kirjoitti:

   Kuinka ollakaan, juuri toissapäivänä ostin kuivattuja viikunoita kaupasta ja sanoin miehelle että nyt taas opetellaan taas näiden terveellisempien herkkujen pariin 🙂

 4. Katerina Alezandra kirjoitti:

  Kaveri neuvoi joskus syömään lusikallisen hunajaa niin menee makean himo pois 😀

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi

 5. hmmm kirjoitti:

  Meilläkin noita Muruja on annettu lapsille aika pienenä. Niillä oli kiva treenata sormia ja toimivat viihdykkeenä tietyissä tilanteissa. Omaan makuun eivät suurta herkkua olleet, mutta tunnustan napostelleeni paremman puutteessa.

 6. ritu kirjoitti:

  Juu, Murut on löytäneet tiensä tähänkin talouteen ja pahvi on kyllä ihan oikea sana kuvaamaan niitä 😀 Kun uittaa ne mehukeitossa, niin saa kuitenkin tosi hyvän välipalan. Axan marjamyslissä näytti olevan sokeria alle 10g/100g, joten niitäkin tulee syötyä kerran-pari viikossa.

  • jennie kirjoitti:

   vaatii tosiaan ympärilleen hieman jotain muutakin:) ehkä vielä joskus ovat herkkua sellaisenaankin..

 7. Asta kirjoitti:

  Ja löytyyhän noista Sydänmerkkikin, joten ovat lajissaan niiden terveellisempien joukossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.