Hae
My Project Is Me

Eläköön ihana arki!

Lomakausi lähentelee monella loppuaan, enkä minä ole mikään poikkeus. Vietän kotona vielä tulevan viikon mutta kesän lomamatkat on nyt tehty ja nähty, sillä uudenlainen arki astuu mukaan kuvioihin lasten aloittaessa päiväkotitaipaleensa. Vanhemmille lapsille touhu on toki tuttua mutta onhan se silti, yli vuoden kotonaolon jälkeen, taas uutta ja jännittävää. Eniten silti taitaa jännittää minua ja ensi viikko kuluuneekin aikalailla uusiin arkirutiineihin totutellessa – ihan meillä kaikilla.

Arjessa parasta ovat mainitut arkirutiinit. Herääminen tiettyyn aikaan; Ajoissa nukkumaanmeneminen; Säännöllisyys ja tämän kaiken rutiininomaisuuden tarjoamat mahdollisuudet. Luotan siihen että viisipäiväinen työviikko auttaa myös treenaamaan säännöllisemmin 😉 Vaikka vapaa-aikaa jää loma-aikaa vähemmän niin sitä olemassaolevaa aikaa tulee käytettyä yleensä vähän tehokkaammin: Ei enää pitkäksi venyneitä aamupaloja tai eteläeurooppalaistyylisiä illallisen ja iltapalan yhdistelmiä kahdeksalta illalla – paitsi ehkä viikonloppuisin. Molemmissa on toki puolensa mutta juuri nyt katson hymyssäsuin kohti tulevaa arkea.

Käsi ylös jos sinäkin ajattelet että arki, kaikessa sen tavanomaisuudessaan, ei sittekään ole niin paha asia.

2 kommenttia

 1. Milana kirjoitti:

  Täällä nostan kyllä käden ylös 🙂 Meillä on mennyt lomalla päivärytmi ihan nurinpäin. Välillä oikein on harmittanut kun herää niin tuntuu, että puolet päivästä on jo mennyt ja muutenkin jotenkin kaikki on niin sekaisin.

  Toki helpompi ehkä tällä tavoin höllätä nyt kun lapset on isompia kuin silloin kun ne oli pieniä. SIlloin se vasta tuntuikin, että kaikki on sikin sokin sekaisin 😉

  Mutta kyllä täällä jo myös odotellaan, että arki astuu kuvioihin, koulujen, töiden ja harrastusten parissa.

  Ja se on totta, että vaikka sitten sitä vapaa-aikaa on vähemmän niin se tulee kuitenkin käytettyä tehokkaammin. Jotenkin tuntuu, että saa itsestään paljon enemmän irti.

  • jennie kirjoitti:

   Näinpä, voin samaistua ihan juuri kaikkeen mitä sanot 🙂 Omalla kohdallinkin ”aamusalit” ovat olleet todellisuudessa lähempänä lounasaikaa jo hyvän tovin. Siinä sitten sopii ihmetellä että mihin se päivä oikein katosi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.