Hae
My Project Is Me

Dieettiviikko 3: Yllättäviä tuloksia

On jälleen edetty yksi viikko viimeistä laihdutusmatkaani ja maanantaiseen tapaan kertaan taas kuluneen viikon tapahtumat yhteen. Tänään takana on siis kolme kevyempään olotilaan tähtäävää viikkoa. Vaikka kolme viikkoa on ajatuksena lyhyt, on se pidempi yhtäjaksoinen taival kuin minulla on olut viimeisimpään kolmeen vuoteen.  Ja parastahan tässä on ehkä se, etten ole edes mitenkään erityisesti kokenut keventäväni.  Ei ole kovinkaan kauaa kun ajattelin vielä että laihdutuksen aloittaminen vaatisi ihan mielettömiä ponnisteluja ja ajtus tuntui ihan ylivoimaiselta.  Jotenkin koin että eteen tulee paljon kieltäytymistä ja vaikeita hetkiä mutta en koe kieltäytyneeni mistään, olen vain tehnyt järkeviä valintoja.

 

Ravintolaruokailuja ja Leuanvetoja

Yksi syy, miksi homma on tosiaan tuntunut helpolta on varmasti se että en ole tosiaan kieltäytynyt mistään.  Olen tottunut pitämään eväitä töissä mutta viime viikolla päädyin silti syömään ulkona neljästi.  Osa oli tiedossa jo etukäteen, osa johtui omasta ennakoimattomuudestani. Jokaisella kerralla kuitenkin mietin ateriaa valitessani tavoitteitani ja tein päätöksiä sen perusteella.  Syödessäni buffet-tyyppisissä ravintoloissa, pyrin täyttämään lautasesta ison osan kasviksilla. Annosvalintja tehdessäni, pyrin konstailemattomaan, herkulliseen ja ravintorikkaaseen vaihtoehtoon.

Treenejä viikkoon mahtui kaikkineen neljä ja palautin suosikki-inhokkiliikkeeni eli leuanvedot osaksi ohjelmaa.  Ensimmäinen toisto kuminauhan kanssa oli kevyt, samoin toinen ja kolmaskin mutta muutaman kierroksen jälkeen alkoi kyllä hapottaa ja jälkeenpäin olo oli kuin isommallakin voittajalla. Salin lisäksi viikkoon mahtui muutama repas kävelylenkki, bodypump-tunti sekä lasten kanssa puuhastelua.

 

Loppuelämän linnoitus

Kaikkea elämässä ei voi, eikä tarvitsekaan suunnitella ja loppujen lopuksi tässä ollaan rakentamassa loppuelämän linnoitusta eikä vain hätäsuojaa seuraavan viikon punnitusta varten. Ja juuri siksi, en ole lainkaan pahoillani tapahtuneesta. En minä tosiaan elä tulevaa maanantaipunnitusta silmällä pitäen vaan hyvää ja energistä oloa sekä terveempää kehoa.

Vaikka tein omasta mielestäni hyviä valintoja jännitti aamuinen vaa’alle astuminen silti jonkinverran. Vaikka vaakalukemalla ei merkitystä olisikaan, niin harmittaisihan se taas jos vasta alkanut taipaleeni ottaisi jo nyt takapakkia. Toisaalta, jos näin kävisi niin tietäisin sille ehkää syyn. En siis ihan rehellisesti odottanut etenemistä ja voitte siis uskoa että hämmästykseni oli melkoinen kun vaaka näytti lukemaa 74,7kg. Viime viikkoon pudotusta on siis tullut 1,5kiloa!!? Ehkä ne nyt lähtivät viimein ne nesteetkin kiertoon, mitä ei tähän mennessä ole vielä näinä viikkoina tapahtunut.

Tänne kuuluu siis dieettirintamalla hyvää. Miten muilla kanssakeventelijöillä etenee?

8 kommenttia

 1. Jay kirjoitti:

  Jes hyvä sinä! Mukana ollaan ja painoa tiputellaan. Ihan ei noin hyvin lähde mut oikealla tiellä ollaan..

  • myprojectisme kirjoitti:

   Oikea tie on paras tie 🙂 Ja isot pahoittelut että vastaan sinullekin näin tavattomalla viiveellä.

 2. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Mulla on aika lailla samanlainen projekti menossa kuin sinulla. En halua ylläpitää dieettiä, vaan löytää taas ne vanhat hyvät elintavat ja saada painon putoamaan pikku hiljaa ja ennen kaikkea sen vanhan normaalin ja energisen olon takaisin 🙂

  • myprojectisme kirjoitti:

   Sanoit tämän paremmin kuin hyvin 🙂 Ja ihan huippua että kirjoitellaan taas samassa paikassa <3

 3. Manette kirjoitti:

  ”– en koe kieltäytyneeni mistään, olen vain tehnyt järkeviä valintoja” – juuri tällainen olo minulla on ollut marraskuusta 2017 lähteneen elämäntaparemonttini ajan, ja uskon, että juuri tämän takia olen vihdoinkin onnistunut tavoitteissani kohti terveelisempiä elämäntapoja. En olisi ikinä uskonut näin käyvän, mutta vaikka sitten lopulta luovuin kaiken maailman kieltolistoista ruokavaliotani koskien, niin todella monet asiat ovat tippuneet ruokavaliostani ihan itsekseen, pakottamatta, koska ne eivät yksinkertaisesti tue uutta, liikkuvaa elämäntapaani. Joten kun kieltäydyn vaikkapa sipseistä, en tunne itseäni mitenkään tylsäksi ja tiukkikseksi ihmiseksi, vaan tunnen mielihyvää siitä, että ilman sipsejä ruuansulatuksessani seuraavan päivän lenkki menee takuulla paremmin. Kilomäärissä mitattuna en ole vielä onnistunut mitenkään dramaattisissa määrin painonpudotuksessani, mutta ei voi tuntea itseään epäonnistuneeksi, kun pystyy näkemään koko prosessin näin positiivisessa mielessä. Siispä erinomaisen hyvä ajatus tässä tekstissä minun mielestäni. 🙂 Niin ja muuten tykkään myös BodyPumpista, se on ehdottomasti mukavin tapa astua liikunnalliselle epämukavuusalueelleni eli lihaskuntotreeniin. Jään seurailemaan tätä blogia, itsekin bloggaan elämäntaparemonttiani seuraillen sekä ekalle puolimaratonille treenaten.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Pahoittelut että en ole aikaisemmin saanut sinulle vastattua ihanan tsemppaavaan viestiisi <3 Se on niin upea tunne kun huomaa itse pääsevänsä tilanteen herraksi ja pystyvänsä omilla valinoillaan oikeasti vaikuttamaan omaan olotilaan ja tuntemuksiin. Kiitos siis kun ajoit oman tarinasi tsemppaamaan myös meitä muita 🙂 Ja WAU! PIsot tsempit puolimaratonille valmistautumiseen!!

 4. CT kirjoitti:

  Mä olen antanut puntarille diagnoosin, että olis paristojen vaihdon aika. Oon ihmetelly miten hasardeja lukemia se näyttää! Joten, aika ihanaa kun ai tarvitse seurata lukemia. 😉 Hyvät valinnat on ollu kohta kuukauden läsnä ja olo on tositosi hyvä. Sun viikkopudotus on ihan sairaan hieno, onnea siitä! Mukana ollaan siis vaikka puntari onkin pois pelistä. 🙂

  • myprojectisme kirjoitti:

   Ihan ensiksi pahoittelut että en ole saanut vastattua sulle aikaisemmin <3 Punatrihan ei suinkaan ole se ainoa mittari eikä kaikkien mielestä missään nimessä kovin fiksukaan vaihtoehto varsinkin jos on vaaraksi muuttua sen orjaksi herruuden sijaan. Tärkeintä on varmastikin juuri se oma hyvä olo, fiksut valinnat ja halu tehdä niitä asoita ihan itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.