Hae
My Project Is Me

Tallinna tarjoili parastaan

Tervitused Tallinnast! Eli siis terveiset Tallinnasta, mistä eilen lasten kanssa lomamatkalta kotiuduimme. Tallinnan sijaan on tarkoituksenani ollut jo useampaan kertaan ottaa auto matkaan mukaan ja ajaa kaupungin ulkopuolelle – tai tehdä matka edes Pärnuun puhtaasti rantalomalle. Tällä(kin) kertaa matkakohteeksi valikoitui kuitenkin Tallinna, missä ainakin säiden puolesta sai tuntuman todellisesta etelänlomasta.

Pidennetty viikonloppumme oli siinä mielessä erikoinen että emme kertaakaan käyneet Viru-keskuksessa tai Vanhassa kaupungissa. Sensijaan ajatus muutamasta tunnista Piritan rannalla muuttui lähes koko päivän kestäneeksi auringonpalvomiseksi ja medustamiseksi, nopea ostospyrähdys Ülemisten kauppakeskukseen kunnon shoppailumaratoniksi ja pikainen ruokakauppareissukin venähti helposti vähintään tunninmittaiseksi. Olen joskus aikaisemminkin kirjoittanut että parhaiten lasten kanssa pärjää, kun ei kiirehdi ja aikataulut ovat joustavat. Siksi esimerkiksi suunnitelmissa olleet Teletornin ja Tallinnan Skywheelin vierailut jäivät odottamaan vielä seuraavaa kertaa.

Tutuiksi sensijaan tulivat erilaiset kahvilat ja ravintolat, Tallinnan julkinen liikenne sekä kaikki mahdolliset leikkipuistot mitä matkanvarrelle milloinkin sattui. Lisäksi lasten saadessa valita, testasimme myös Super Skyparkin, mikä on jokseenkin Suomen Superparkkia vastaava peuhapaikka. Iltalippu kustansi vain 5€/touhuaja, joten hinnasta ei jäänyt tämä hupi kiinni. Matkamme tukikohtana toimi keskustasta noin 1,5km:n päässä oleva asuntomme, mikä oli varattu Airbnb:n kautta.

Jos minulta kysytään, niin Tallinna on aliarvioitu lomakohde. Ravintolaruokailu on laadukasta ja minun mielestäni edelleen edullista verrattuna Suomen hintatasoon. Kahvila- ja leivoskulttuuri on aivan omaa luokkaansa mitä makuun, hintaan ja valikoimaan tulee (enkä puhu nyt niistä pahvinmakuisista Rimin valmiskakuista).  Palvelu on kauttalinjan ollut ystävällistä, englanninkielen taito todella hyvää ja ihmiset muutoinkin ystävällisiä. Tallinnan keskustassa liikkuminen julkisilla on myös helppoa ja edullista ja olipa tavoitteena sitten shoppailu, rantaloma tai kulttuuri niin jokaiselle löytyy jotakin.

Kurkkaa myös ajatuksia Tallinnan reissusta parin vuoden takaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.