Hae
My Project Is Me

Haaste on otettu vastaan

Moi,

Sain jokin aika sitten Elinalta (Elinainen-blogista) hieman erilaisen blogihaasteen suoritettavakseni ja ihmettelen itsekin että otan tähän osaa vasta nyt. Reilu viikko on jo ehtinyt vierähtämään vaikka kaikessa rehellsyydessä luulin oikeasti suorittavani sen muutaman päivän sisään. Haasteena on siis raottaa treenikaapin sisältöä..

Kotonaoloaikanani, nyt siis äityslomalla, on vaatekaapissani tapahtunut kummia ja treenivaatteet ovat sekoittuneet kotivaatteiden kanssa. Toisinsanoen, minut löytää leikkipuistoista useimmiten sellaisissa vaatteissa, jotka mahdollistavat myös tehokkaan kävelyn mutta nämä vaatteet eivät kuitenkaan aina ole sellaisia, joilla lähtisin juoksulenkille tai salille/kotijumppaamaan. Ja ennenkuin joku ajattelee että ”hyi, ällöä – en minä ainakaan voisi käyttää hikisiä treenikamojani muutenvaan” niin en siis minäkään. Ne ”oikeat” vaatteet ovat olemassa sitten vielä ihan erikseen ja niihin pukeudun kun tiedän etten ole erityisesti liikekannalla. Mitä minulta sitten siis löytyy..

IMG_9467

Kolmet kengät, joista yhdet ovat käytännössä puhkikulutetut lenkkarit (juoksu/kävely) ja toiset lähes samaa tasoa olevat jumppakengät. Molemmat ovat olleet hankintalistalla jo hetken aikaa mutta ennenkuin on ihan pakko, yritän sinnitellä vielä hetken. Kolmannet kengät ovat kävelyyn ihan oivalliset vähän siistimmät vapaa-ajan tennarit, joskin harvoin jalassani nähdyt. Useimmiten kun ne ovat nuo puhkikulutetut lenkkarit jotka jalkaani laitan. Tämän myötä muistutan jälleen itseäni siitä että kun ensikertaa hankin oikeat lenkkarit citytennareiden sijaan, niin kyllä se käveleminenkin, juoksemisesta puhumattakaan, muuttui tehokkaammaksi ja tuntui paremmalta.

IMG_9456

Erilaisia housuja näytti kertyneen 24kpl ja tämän määrän voisi herkästi jakaa hieman pienempiin osioihin niiden käyttötarkoituksen mukaan  sillä kaikki eivät varsinaisia treenivaatteita todellakaan ole. Kymmenet housut ovat erilaisia Cargo-mallisia tai tuulipukuhousuja, jotka ovat minulla useimmiten pällä leikkipuistoissa. Osa on pitkälahkeisia ja osa caprimalleja – sisätreeneihin nämä ovat liian jämäköitä ja kuumia mutta kävelyyn toimivat. Lisäksi on vielä neljät shortsit, joilla en siis salille lähtisi mutta kesällä käytin juostessa ja nyt kotona jumppaillessa. Jäljelle jää kymmenet ”oikeat” treenihousut, joista rehellisesti kolmet ovat sellaiset, joita käytän mielelläni. Tai käyttäisin, jos niihin mahtuisin sillä ne ovat jäämistöä vuodenatakaisesta keväästä. Nämä lempparipöksyni ovat sekä Casallin että H&M:n mallistoa ja niitä trikoomaisempia, nopeasti kuivuvia, versioita. Loput hoiusuni ovat mitälie-puuvillaisia ja saattavat siis olla jalassa myös leikkipuistossa.

IMG_9458

Mitä yläosiin tulee niin erilaisia paitoja/hihattomia on 15kpl. Näistäkin paidoista osa on tällähetkellä odottamassa pienempiä aikoja ja osa taas käytössä aktiivisemmin. Olen vasta viimeaikoina alkanut kiinnittää huomiota myös yläosan ”teknisyyteen”. Siinä missä ennen yläosaksi kelpasi se paita kaapista, jota en enää muuten käytä, olen sittemmin osatanut myös ”oikeita” treenivaatteita. Yhäedelleen kuitenkin puolet näistä on kaapista ylijääneitä entisiä käyttövaatteita. Vaikka ei senpuoliin, henkilökohtaisesti pidän suunnattomasti GinaTricotin pitkästä painijatopista treenipaitana ja loppujenlopuksihan se tarvittava tuki rinnoille syntyy siitä mitä siellä paidan alla on..

IMG_9465 IMG_9466

Ja näitä toppeja onkin kaikenkaikkineen 10kpl. Omat rintanihan eivät tälläkään hetkellä ole kaksisen kokoiset, hoikimmista ajoistani puhumattakaan. Sinänsä siis en ole välttämättä oikea henkilö puhumaan siitä mikä liivi antaa riittävästi tukea ja mikä ei. Omalla kohdallani Shock Absorber on kuitenkin ollut suuri rakkaus jo pitkään niiden antaman hyvän tuen ansiosta. Mallit ovat myös olleet kauniita ja kestävät hyvin kulutusta. Kaapista löytyy myös Socin malleja ja Lonsdalea. Lisäksi on yhdet imetyksen mahdollistava versio ja muutamat ihan perinteiset imetysliivit, joita siis käytän aamukävelyn yhteydessä toppien sijaan (aamu-ulkoiluaikamme kun on kaikkineen niin pitkä että vähintään yksi imetyskerta sinne osuu).

IMG_9464

Pitkähihaisia paitoja löytyy 4, huppareita kaksi ja takkeja yksi. Takki päällä en koskaan käy juoksemassa mutta muutoin nämä vaatteet käyvät sekä hikisempään treeniin että kävelyyn/leikkipuistotteluun.

IMG_9462

Ja tässä vielä nämä kaikki, ennen järjestelyä.

IMG_9449

4 kommenttia

 1. Minttu kirjoitti:

  Kuulehan, 2 lasta maailmaan saattaneena kaipaisin sun neuvoja ja vinkkejä. Kesällä kroppaan kertyi 4 kg ylimääräistä kesäiloa, joita olin meinannut alkaa nyt pudottamaan. 1kg onkin jo tippunut, mutta 3 olisi vielä jäljellä. ”Ongelmana” vain on, että sain juuri tietää olevani raskaana. Onko ”laihdutus” ja raskaana olo ihan ehdoton ”no NO-yhdistelmä”. Vai voinko turvallisin mielin terveellisesti syöden tiputella nuita extroja pois vähitellen? Miltä kuulostaa :)?

  • Saara kirjoitti:

   Minttu, ihan ulkopuolisena lukijana suosittelisin kysymään ”ongelmaasi” neuvoa lääkäriltä tai neuvolasta 🙂 Ja onnea odotukseen!

  • jennie kirjoitti:

   Oi Minttu, mitä suurimmat onnitteluni! Laihtuminen raskausaikana on toki mahdollista, mutta onko se järkevää on eri asia. Sanoit itsekin että kyse on muutamasta itsepintaisesta lomakilosta, eli höllemmästä syömisestä ja levosta. Se mitä voi ja kannattaa tehdä on jatkaa siten kuin olisi tehnyt ilman ilouutisiakin – syödä siis fiksusti ja liikkua. Ensimmäisellä kolmanneksellahan ei erityisiä kieltoja liikkumiselle ole ja voit siis ihan hyvin jatkaa kuten tähänkin saakka, varsinkin jos olet jo tottunut liikkuja. Mikäli taas olit vasta ajatellut rankempia treenejä, voi olla hyvä odotella myöhempiä aikoja ja tehdä nyt sitä, minkä osaa.

   Varsinaista laihduttamistahan ei suositella kenellekään raskausaikana mutta terveellistä syömistä sensijaan ihan kaikille. Terveelliset ruokailutottumuksethan ne ovat laihduttamisenkin kulmakivet ja jo herkuttelun vähentäminen tekee ihmeitä.

   Sinuna en murehtisi muutamasta ylimääräisestä lomakilosta, jotka voivat ihan yhtä hyvin olla raskaudenaikaista turvottelukin 🙂 onnea vielä kerran odotukseen!

   • Minttu kirjoitti:

    Jes. Eiköhän tämä terveellinen ruokavalio tee tehtävänsä ja se ettei syö yli oman kulutuksensa :). Nyt pitää alkaa sitten lukemaan sun vanhoja postauksia liikunnasta ja raskaudesta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.