Hae
My Project Is Me

Epäilyksen päivä

Moikka,

Toivoin ettei minun olisi koskaan tarvinnut tulla kirjoittamaan aiheesta, josta nyt kirjoitan. Tiedän että osaa teistä tämä seuraava tulee taas ärsyttämään suunnattomasti ja pahoittelen sitä hieman jo etukäteen. En tiedä johtuuko seuraava siitä että koko päivä on jotenkin alkanut nurinkuristesti ja ylös on noustu selkeästi väärällä jalalla vai onko päivä muuttunut vähän harmaammaksi seuraavasta syystä. Kyse on omasta etenemisestäni, tai tarkemmin etenemättömyydestäni. Ajattelin ensin antaa koko asian vain olla ja palata aiheeseen sikäli kuin se vielä ensi viikon puolella on ajankohtainen mutta tässä siis ollaan kuitenkin.

Ette voi mitenkään olla välttyneet tiedolta että olen ottanut osaa Fitfarmin Bikini Challengeen. Ennen ohjelmaan osallistumista olin lukenut lukuisia onnistumistarinoita valmennuksesta ja oma uskoni oli korkealla. Lupasin kiltisti noudattaa kymmenen viikon ajan ohjeita niitä millään lailla kyseenalaistamatta. Eletään neljännen viikon puoliväliä ja minä olen ensimmäistä kertaa epäileväinen sillä en ole kovinkaan tyytyväinen tuloksiini. Voinko minä onneton olla se tapaus, johon tämä ohjelma ei toimi? Voiko minusta tulla ensimmäinen epäonnistuja?

Tiedän ja tiedostan, etteivät lähtökohtani ole missään nimessä huonot. Pudotettavia kiloja tai senttejä ei ole paljoa, mutta lähtötilanteen tulisi jokaisella valmennukseen osallistuvalla olla jokseenkin samat. Pudotettavia kiloja saisikin periaatteessa olla maksimissaan kymmenen ja jonkinasteista kuntosalitaustaa ja treenipohjaa löytyä. Osalla on kiloja karissut vauhdilla ja osalla tippunut roppakaupalla senttejä – itsellä ei kumpaakaan. Olen ollut sataprosenttisen tarkka niin ruokavalion kuin liikunnankin suhteen ja vaikken tätä missään vaiheessa ole vaikeaksi kokenutkaan niin olisin odottanut tässä vaiheessa jo jonkinlaista ulkoista muutosta.

Olenko vain liian kriittinen itseni kanssa? Enkö näe sitä mitä joku muu ehkä näkee? Olenko liian malttamaton sillä onhan vasta 1/3 ohjelmaa takana? Vai onko jo 1/3 takana ja tämän myötä 1/3 tuloksistakin olisi jo pitänyt saavuttaa? Vai ehkä jopa enemmän sillä tämän alunhan pitäisi nimenomaan olla kropalle se shokkihetki? Paljon kysymyksiä muttei yhtään vastauksia. Huomaatteko te kuvissa eroa? Ja vielä erityisemmin huomaatteko kuvissa merkittävää eroa kun otetaan huomioon että toista kuvaa on edeltänyt kolme tiukkaa dieettiviikkoa ja toista kolme herkutteluviikkoa?

kuva(15)

Olen kuitenkin edelleen tyytyväinen että olen ohjelmaan osaa ottanut. Olen saanut tästä aivan uudenlaista virtaa treeneihini ja salille on jostain syystä tavattoman hauska mennä. Ja kyllä, myös kehitystä on tapahtunut suurimmassa osassa liikkeitä eli isompia painoja on päässyt liikuttelemaan. Ehkä pieni hauiksenikin on vähän paremmin esillä kuin ennen ja joku kerta, salin ulkopuolella, totesin että onhan minulla sittenkin etureisissä lihasta. Ja onko mikään loppujen lopuksi muuttunut? Olen treenannut tähänkin saakka melkoisen paljon (vaikkakin ihan eri lailla ja toki vähemmän) eikä se ruokavaliokaan ole ihan mahdottomasti nykyisestä poikennut (vaikka nyt tiukempia ollaankin). Eli onko se sittenkään ihme että mitään radikaalia muutosta ei ole tapahtunut?

kuva 2(89)

kuva 3(67)

Tänään on siis tosiaan ollut ensimmäinen epäileväinen päivä tätä touhua kohtaan ja toivon että tunne menee ohitse. Ärsyttää vain kun tuntuu että kaikki ympärillä kutistuvat ja omat kriittiset pisteet (vatsan seutu sekä selkä) vain ovat ja pysyvät – tai jopa pahenevat. Vertaistukea, viisaita ajatuksia ja kokemuksia edellisistä valmennuksista otetaan vastaan enemmän kuin mielellään. Sanokaa nyt joku että murehdin (taas) ihan turhaan 🙂 Kiitos ja anteeksi.

34 kommenttia

 1. Tupu kirjoitti:

  Ainakin minä näin muutoksen kuvissa 😀 hienoisen, mutta kuitenkin muutoksen, joten turhaa murehdit 🙂 stemppiä loppu ohjelmaan 🙂

 2. Jennie kirjoitti:

  Yritä olla vertailematta! Ei helppoa mutta kuitenkin… Moniko muu on kahden pienen lapsen töissäkäyvä saman ikäinen? Kyllä stressi myöskin vaikuttaa. Mulla ainakin junnaa kroppa vastaan ne ekat kaksi viikkoa kun muutan jotain radikaalisesti. Joillakin taas putoaa ihan hurjasti. Tsemppiä!

  • Lii kirjoitti:

   Uskon, että stressi vaikuttaa ja ehkä sinä kuulut siihen tyyppiin, että tulokset alkavat näkyä vasta ohjelman loppupuolella tai ikäänkuin yht`äkkiä. Tsemppiä nyt vaan ja kärsivällisyyttä!! Itse olen kahden lapsen työssäkäyvä äiti ja ymmärrän kyllä ruuhkavuosien tuomat haasteet. Itse olen alkanut harrastamaan triathlonia ja treeniaikoja saa kyllä välillä sumplia tarkasti arjen toimivuuden kannalta. Onneksi on mies ja tukiverkostoa. On mielenkiintoista seurata tätä BC-projektiasi!

   • jennie kirjoitti:

    Saattaapi olla ja vaikka väitän etten asiasta stressaa niin kyllähän se jossain tuolla taustalla varmasti vaikuttaa. Oi triathlon, siinä on kyllä haastetta varmasti kerrakseen. Huh!

  • jennie kirjoitti:

   Helpommin sanottu kuin tehty :/ Nyt en ota yhden yhtään kuvaa taas seuraavaan kahteen viikkoon ja jatkan eteenpäin ihan kuten tähänkin saakka (vaikka eihän se ole ollutkaan kysymys missään vaiheessa). Ja hei, olen ainakin saanut lihakseni kipeiksi tällä treenillä ja ruokavaliolla eli jotain tapahtuu jossakin 🙂

 3. Anna kirjoitti:

  On huono kun otat tuon kuvan itse, niin muutosta yläkropassa on ihan mahdoton sanoa. Vatsa on mun mielestä kyllä timmimpi! Ja ota ens kuva (jos otat) niin, että sun jalat on samalla leveydellä kuin tuossa ekassa kuvassa. Reisistäkään on paha sanoo mitään kun asento on eri :`)

  • jennie kirjoitti:

   Totta, eikä tämänkään pitänyt olla varsinaisesti vertailukuva vaan sellainen siitä tuli. Viralliset kuvat löytyvät aloituksesta ihan jalustan kanssa otettuna, eli suoraan edestä mutta verrokkikuvaa siihen en aio ottaa kun vasta projektin päätyttyä.

 4. Nimetön kirjoitti:

  Heippa, imetätkö vielä ja onko kuukautisesi jo alkanut? Hormonitoiminnan jumittaminen synnytyksen jälkeen saattaa joillain vaikuttaa painon putoamiseen.

  • jennie kirjoitti:

   Ei, en enää se on päättynyt jo aikaa sitten tytön ihan omasta tahdosta. Ja kyllä, hormonitoimintakin (siis kuukautiset) on palautunut jo ihan normaaliksi.. Noh, maltti on kait valttia ja katsotaan miä tuleman pitää.

 5. Mia kirjoitti:

  Heippa! Minäkin olin BC:ssä keväällä, ja muutosta alkoi tulla vasta puolen välin jälkeen kun hiilareita vähennettiin. Jäitä hattuun siis! 😉

 6. Sara kirjoitti:

  Hei! Valitettavasti kaipaamaasi vertaistukea ei löydy ja viisaista ajatuksista en tiedä, mutta kokemuksia kyllä löytyy.. 🙂 Ja ne kokemukset kertovat selvästi, että näillä Go fat Go ja bikini challenge – ohjelmilla ei normaalipainoinen (eli laiha) ihminen laihdu! Vaikka näissä urheillaan paljon, on päivittäinen kalorien saanti liian korkea.. Pulskalle tai ylipainoiselle ihmiselle toimivat täydellisesti..!

  Itse olen todennut tehokkaaksi laihdutuskeinoksi yksinkertaisesti syödä alle 1000 kcal (koska lepokulutukseni päivässä on 1200kcal) lepopäivinä ja hieman enemmän päivinä, jolloin urheilen.

  Tehokkaimmaksi laihdutuskeinoksi olen huomannut ketoosissa olemisen. Eli max 30 g hiilareita päivässä. Toiset väittävät, ettei ketoosissa olleessaan tarvi tarkkailla kaloreita ollenkaan, mutta ainakaan omalla kohdallani sekään ei pidä paikkaansa.. Eli kalorit 1000 luokkaa ja hiilareita max 30 g, niin kyllä viimeisetkin läskit lähtee (ja lihakset jää ja jopa kasvaa, jos samalla treenaa!)!

  Suosittelen siis kokeilemaan ketoosia bikini challengen jälkeen 🙂

  Mutta toivottavasti näet tuloksia myös tästä bikini challengesta! Tsemppiä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Joo, katsotaan tämä ja todetaan tulokset (tai tuloksettomuudet) ja sitten mietitään asioita taas uudelleen. Ketoosia en itseasiassa koskaan ole kokeillut tai kokenut vaikka ympäriltä monia todistettavia menestystarinoita tämän menetelmän parista löytyykin.

  • mige kirjoitti:

   MITÄÄÄÄÄ alle 1000kcal?? Saat kyllä olla aika helvetin pieni jos meinaat noilla mennä. Ite 166kg 60kiloo ja kiristelen 1800kcal MINIMIT. Ja hei… älä väitä että kun syöt alle 1000kcal ja ketoosilla ni lihakset kasvaa. Just joo

 7. Anneli kirjoitti:

  Mun mielestä olet verrokkikuvassa tiukempi. Luulen että näillä ekoilla viikoilla syödään hiilaria enemmän että aineenvaihdunta lähtee käyntiin ja niitä pudotellaan sitten loppua kohden pois. Samalla kiristyminen alkaa ja ne uudet, isommat lihakset pääsee paremmin näkyviin. BC ei ole perinteinen laihdutusohjelma, enkä ymmärrä miksi edes haluaisit laihtua. Mutta BC ei käsittääkseni ole myöskään lihaksen kasvatus ohjelma vaan kropan muutokseen tähtäävä ohjelma. Ja hei, voithan ottaa suoraan yhteyttä fitfarmiin ja saada sieltä tsemppiä?! Jatkaisin samaanmalliin! 😀

  • jennie kirjoitti:

   Niin, kehonkoostumusta kait tässä on tarkoitus muuttaa eli ehkä jopa kasvattaa vähän liahsmassaa ilmnan suurta bulkkausta ja sitä seuraavaa dieettiä. Ehkä pä keskityn jatkossa tähän ja jos satun siinä sivussa kiritymään niin se on vain plussaa.

 8. Joanna kirjoitti:

  Luulen että energiaa tulee vaan kohdallasi liikaa. Se on ainoa ratkaiseva seikka. Olen huomannut että liikunnasta saatavalla ”kalorihyödyllä” on todella vähän merkitystä, jos ollenkaan. Eli komppaan Saraa tässä asiassa.

  • jennie kirjoitti:

   Kaloreitahan tässä ei tosiaan ole laskettu (muutakuin me innokkaat osallistujat). Jäämme odottelemaan mitä tuleman pitää.

 9. -E- kirjoitti:

  Kuvia on tosiaan vaikea verrata kun eivät ole samanlaisia.

  Minäkin oisin yhteydessä fitfarmiin. Olet kuitenkin maksava asiakas ja he ovat smmattilaisia, eiköhän sieltä löydy apua tai selitys 🙂 Tsemppiä!

  • jennie kirjoitti:

   Joku, vastaavanlaisessa tilanteessa oleva, oli kysynyt ja saanut vastauksenkin joka lyhennettynä kuului että usko ohjelmaan ja ruokavalioon + muutama perustelu. Noh, minä aion uskoa (ja jos mennään ojasta allikkoon niin sitten tehdään jotain ihan muuta tämän jälkeen)

 10. Minna kirjoitti:

  Itse nään tuossa jo suuren muutoksen, kun mietitään että kyseessä on 3vk eroa joka on kuitenkin aika vähän aikaa.

 11. Elsi kirjoitti:

  Heippa!
  Minä olin keväällä myös bc:ssä ja suurin muutos tapahtui minulle ainakin viimisillä viikoilla. Muistan myös niin elävästi kun viikolla viisi oli pudonnut kai vaan kilo tai kaksi.. Huoh sitä epätoivoa!
  Kuitenkin lopputulos oli -5kg ja lihaksia ei tainnut tulla eikä lähteä yhtään. Rasva % muuttui 27,5 —> 21%.
  Taidetaan olla suurinpiirtein sun kanssa samaa kokoakin 163cm ja bc:n alussa 59kg lopussa 54kg.
  Lihaksiahan ei dieetillä tule ja bc on dieetti, en usko että susta vaan kovin montaa kiloa voi repiä enään irti.

 12. niih kirjoitti:

  Jos jokin ohjelma annetaan suurelle massalle samalla tavalla toteutettavaksi, niin ihan varmaa on, ettei se toimi kaikilla samalla tavalla. Me olemme yksilöitä. Ja jos olet aikaisemmista BC:stä lukenut vain ylistäviä kommentteja ja hyviä tuloksia, niin se tarkoittaa vain sitä, että niistä huonoista tuloksista ei pidetä samalla tavalla meteliä.
  Mutta en kyllä sinuna ryhtyisi mihinkään alle 1000 kalorin kituutukseenkaan. Ei mitään järkeä. Saat vain aineenvaihduntasi tukkoon ja elimistösi sekaisin.

 13. Eikku kirjoitti:

  Kuvat ei minusta ihan vertailukelpoiset ole. Mutta tulee mieleen Lihastohtorin semmassa kuultu viisaus siitä, että lähtökohtaisesti hyvässä kondiksessa oleva ihminen tarttee tosi tiukkaa rutistusta saadakseen ne viimeiset rasvagrammat katoamaan. Luulen, että sulla kasvaa siellä lihasta (kun kerran treeneistä kipeytyy) ja rasvaa oli lähtökohtaisesti urheilevalle sen verran sopiva määrä, niin tämä on liian lyhyt aika tulla mitään näkyvää tulosta. Oliko se 12 viikkoa koko rupeama? Uskon, että siinä ajassa näkyy jo ainakin silmillä nähtävä muutos.

  Eli siis jotenkin tuntuu, ettet itsekään oikein tosiaan hahmota, kuinka tiukassa kunnossa jo olet, ja että siitä ei ihan kolmessa viikossa puserreta näkyviä tuloksia. Toki olit silloin pari vuotta sitten ehkä silmämääräisesti fitimpi kuvien (ja rasva%-lukemien) perusteella, mutta nyt sulla on mun mielestä enemmän lihasmassaakin. Jotain siellä lihastohtorin semmassa oli myös siitä, kuinka ensimmäistä kertaa menestyksekkäästi laihduttanut ja kiinteyttänyt on usein toisella kierroksella ihan ongelmissa, kun aiemmat hyvin toimineet metodit eivät tunnu purevan, mutta en muista enää mikä oli siinä se lopputulema..

 14. Elsi kirjoitti:

  Niin ja mulla tuli reilu kilo heti alkuun painoa lisää, runsaan syömisen takia eli oikeasti lähtöpaino oli 58 ja viikon jälkeen oli reilu 59. Mutta kehonkoostimusmittauksen perusteella se 5kg katosi läskiä 10 vkossa.
  Ja tuohon alle 1000kcal dieettiin en ryhtyisi! Jos peruskulutus on 1200kcal ja treeneissä kuluu 500kcal ja jos liikutat evääkään päivän aikana esim. hyötyliikut, kävelet vessaan, nouset ylipäätään sängystä ylös niin päivittäinen kulutus on reilusti yli 2000kcal!!
  Yli 500kcal miinuksilla olo yleensä polttaa muutakin kuin läskiä kropasta sekä vahingoittaa vahvasti aineenvaihdustaa!
  Tsemppiä dieettiin, älä vaivu epätoivoon kyllä niitä tuloksia tulee! Uskot ja noudatat vaan ohjeita, hyvin se menee 🙂

 15. Nimetön kirjoitti:

  Jotenkin minulla on sellainen kutina, että tulosta on tullut ja se näkyy selvemmin, kun aikaa on kulunut ja keho ”sopeutunut”. Liikuntahan tuolla dieetillä on rankkaa, ja rytmisi lienee hektinen lastenkin vuoksi(?). Nämä seikat voivat kerätä nestepöhöä, joka peittää tuloksen. Yhdesssä vaiheessa mä porskutin työn parissa stressaantuneena ja harrastin liikuntaa todella paljon. Jostain kumman syystä tulos näkyi vasta lomalla, kun nukuin pitkiä yöunia ja laiskottelin. Nesteet lähtivät liikkeelle ja paljastui timmi kroppa. Sitten aloitin maltillisemman treenaamisen ja keho rauhoittui. Hillitymmässä treenaamisessa kehitystä lihaksistossa tapahtui jopa rankkaa vaihetta paremmin. Tämä on siis vain minun tarinani, jokaisen kroppa reagoi tilanteisiin eri tavoin. Haluan tsempata sinua uskomaan, ettet todellakaan ole tehnyt ”turhaa” työtä. Kyllä se näkyy ajallaan 🙂 Uskon, että pidät terveitä elämäntapoja yllä dieetin jälkeenkin, ja silloin on vapaus valita lajit ja treenimäärät oman kestämisen mukaisesti. Oot fiksu ja kaunis, älä unhoda sitä!

 16. JnH kirjoitti:

  Joo, älä ihmeessä ryhdy mihinkään 1000kcal kitudieetteihin, saat vain kroppasi aivan sekaisin. Siitä suosta nouseminen ja kalorien palauttaminen normaalille tasolle on todella vaikeaa ja hidasta, eikä luultavasti onnistu ilman useampaa lisäkiloa. Kitudieetit ovat myös loistava keino hankkia ahmimishäiriö.
  Tsemppiä ja kärsivällisyyttä, olet varmasti oikealla tiellä ja näytät jo nyt tiukalta!

 17. outi kirjoitti:

  Kyllä tuossa jo näkyy muutosta, itse sitä on vaan omalle muutokselle helposti sokea ja turhan kriittinen. Voi myös olla että kärsivällisyys tuon challangen kanssa palkitaan 😉 Ryhmävalmennus ja yksilöllinen valmennus ovat silti aina eri….
  Ja pakko sanoa että kyllä normaalipainoinen pystyy kiristymään yli 1000 kalorilla, mikäli aineenvaihdunta pelaa ja monet ilman ketoosiakin. Ketoosikin toki tehokas, mutta ei kaikille sovi sekään…. Nää on niin yksilöllisiä juttuja…
  Tsemiä ja kärsivällisyyttä!

  • jennie kirjoitti:

   Enkä onneksi ole ainoa kellä tuntuu että homma ei toimi kuin junan vessa. Kuten mainitsinkin tuolla niin ketoosia en ole koskaan kokeillut – en karppauksen tai pätkäpaaston tai kitudieettien muodossa. Tahdonvoimastahan tässäkin on nyt kysymys, ihanniinkuin ajatusmalleistakin. Ollaanhan kuitenkin ”vasta” puolessa välissä ja jos treenitehot nousee niin kyllä sitä muutosta jossain tuolla taustalla tapahtuu kuitenkin.

 18. ugh kirjoitti:

  Mua alkaa niin etomaan tuo turha valitus. Ja nämä superämmämäiset kommentit ”1000 kalorilla laihtuu”. Miettikää nyt vaikka noita fitnesskisaajia. Niillä on superlähtökondis ja kisakuntoon joutuu silti dieettaamaan paljon pidempään kuin 3 viikkoa tai 10 viikkoa. Ja se dieetti tapahtuu jopa jollain 2500 kalorin päiväannoksilla. Ja niin vaan kunto kiristyy.

  Tiedätkö sä itsekään mitä tavoittelet? Siinä kisakireyskunnossa ei voi olla ympäri vuoden ja sun lähtötilanteessa tarvis lähinnä hankkia lisää lihasta, ei pudottaa painoa tai dieetata rasvoja pois. Tuosta kunnosta ei mitenkään vedetä 10 viikossa selkeästi näkyviä tuloksia tai sentti/kilotuloksia. Jos sä vaikka puristat tuota mahanahkaasi niin mitä siitä jää sormien väliin? Joku nahkakurttu. Miten sä edes kuvittelet, että siitä nahkakurtusta vedetään parissa viikossa jotain useita senttejä pois?

  Nää sun säälinkerjäyspostaukset vaikuttaa niin sellaisilta teinix ”yyhyy oon läski” kehujen kalasteluilta. Sä oot kuitenkin jo siinä kunnossa, että tuollaiset 10 viikon pikavoittodieetit ei vaan toimi sillä tasolla kun mielesi selvästikin haluaisi. Tavoitteet pitäisi asettaa about vuositasolla. Nyt sun tavoitteet on ihan epärealistisia. Sun pitäisi keskittyä ”massakauteen” eli syödä hyvin ja kasvatella lihaksia, sitäkään ei tarvi millään sikabulkilla vetää, vaan jotain ton biksun 1 ryhmää sun pitäis noudattaa. Jo se sais sut näyttämään tiiviimmältä. Aika harvalla kuitenkaan geenit on sellaiset, että pystyy olemaan superkireänä lihassäikeet näkyvillä ympäri vuoden. Kun aineenvaihdunta toimii, eikä sitä pilata ainaisella diettauksella, voi kroppa kestää 3500 kaloreitakin jopa pienehköllä naisella. Silloin ollaan terveellä tasolla hommassa.

  • jennie kirjoitti:

   Kas tässä se oleellinen kysymys ehkä tulikin? tiedänkö itsekään – tai tietääkö kukaan? Jokainen haluaa timmin ja tiiviin kropan mutta saadaanko se vain jonkuntasoisella bulkkauksella ja sitä seuraavalla dieetillä? Vai voiko sen saada aikaan jotenkin muutoin? On monenlaisia kauniita ja kiinteitä kroppia – toiset isommalla lihasmassalla varustettuja ja toiset pienemmällä.

   Olet ilmeisesti itsekin käynyt BC:n läpi? tai sitten olet ryhmässä parhaillaan mutta tiedät selvästi mistä puhut. Ryhmässämme on muitakin samnaklataisessa tilanteessa olevia ja ruokaryhmissä edustamme jokaista kolmea. Yksiöllisiä eroja toki on eikä kenenkään hormonitoiminnan optimaalisuudesta ole tietoa. Nähtäväksi jää, kenen ratkaisu koituu loppupeleissä ”fiksuimmaksi”.

   Kuten sanoin, toivoin etten olisi joutunut tästä aiheesta kirjoittamaan sillä haluan uskoa ohjelmaan. Haluan uskoa ammttilaisiin ja siihen että he tietävät minua paremmin mitä ollaan tekemässä. Kirjoittamishetkellä homma vain sapetti melkoisesti kun joka puolelta, myös minua timmikroppaisemmilta, kanssamatkaajilt tulee toinen toistaan parempia tuloksia omieni ollessa olemattomat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.