Hae
My Project Is Me

Oman elämänsä vuorikiipeilijä

Moi,

Moneen otteeseen on varmasti tullut manittua että olen matkannut Skotlantiin muutamankin kerran ja eräällä näistä kerroista lähdin (tai lähdimme) valloittamaan Ben Nevisiä. Ben Nevis on Britteinsaarten korkein mäennyppylä, joka kohoaa 1343m korkeuteen. Matka ei kuulosta paljolta mutta kävelyä tulee yhteensä noin 16km sillä ihan vuorikiipielijätyylillä ei ylös onneksi tarvitse kavuta vaan sinne pääsee ihan hyvässä, tai ainakin kohtalaisessa kunnossa olevia polkuja pitkin.  En enää millään muista kauanko meillä meni matkaan aikaa mutta keskimäärin erään esitteen mukaan se ottaa 6-8h.

Mitä ylemmäs päästiin, sitä sumuisemmaksi meno muuttui..

Juuri nyt saan tyytyä vain muistoihin mutta olen alkanut hyödyntämään salin juoksumattoa vastaavanlaisesti. Ihan työpäivän mittaista kapuamista en sentään harjoita vaan oma aikani on 35min ja tähänkin oikeastaan päädyin vain, koska totesin että juoksua harrastamattomana se ei nyt tässä vaiheessa enää sovi minulle. Sykettä halusin kuitenkin nostaa, joten tällä on nyt menty kerta viikkoon.

Tällä hetkellä kaava on seuraavanlainen
05min kävelyä tasamaastolla (kulma 0, nopeus 6km/h)
10min kävelyä ylämäessä (kulma 6, nopeus 6km/h)
2,5min kävelyä tasamaastolla
7,5min kävelyä ylämäessä (kulma 8, nopeus 5,5km/h)
2,5min kävelyä tasamaastolla
05min kävelyä ylämäessä (kulma 10, nopeus 5km/h)
2,5min jäähdyttely

Yhteensä siis 35min ja ainakin minä saan sykettäkin nostettua kiitettävästi. Toinen mukava asia on se, että pakaralihas aktivoituu ylämäkiosuuksissa ja tätä seuraakin itseasiassa pieni pepputreeni salin puolella (aiheesta seurannee lisätietoa joku toinen kerta). Näin siis kerran viikossa, sinä aerobisena päivänäni.

5 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Tää on nyt kolmas kerta kun yritän jotain tähän kirjoittaa! Joka kerta oon onnistunut poistamaan PITKÄN TEKSTIN! elikkäs. Ongelmana on se ja toivon että voit ees pienen toivon antaa mulle 😀 Oon 175cm ja 78kg! Kesäkuun 22 pvä on tiedossa tuttavani häät! Tavoitteeni olisi siihen päivään mennessä saada ainakin 8kiloa tippumaan! Tai edes normaalipainoon…Ennen olen syönyt hirveesti roskaruokaa,limua ja herkkuja. Ne lopetettua on muutos ollut -2kg! (ennen sis 80kg). Syön päivittäin salaatteja ja maitorahkaa. Maitorahkana mulla toimii ainoastaan Pirkka mieto maitorahka. Lisään yleensä siihen banaanin ja lorauksen mehukeittoa. Syön tämän maitorahkakombon joka aamu,ilta ja välipalaksi! Lisäksi syön lounaan/päivällisen salaattina. Päivittäin käyn KÄVELY lenkillä kestää n.1h ja hien saa pintaan! Lihaskuntoa teen 3krt viikossa johon kuuluu 4kg kahvakuula, kyykkyjä,ojentajia ja muuta kotijumppaa 😀 Salille mulla ei ole varaa tällä hetkellä joten kotijumppavinkit olisi enemmän kun tervetulleita! Myös toistot, kuinka monta vatsaa yms pitäis tehdä! Jos ja kun vain pystyisit auttamaan edes pienen toivonpilkahduksen itselleni niin lupaan että kesäkuun lopulla tulen kertomaan saavutuksistani! 😀 Kiitos jos vastaat 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Äsh, ärsyttävää kun noin käy – itsekin söhin läppärillä melkousein jotain mystistä nappulaa joka poistaa kaikki tekstit :DVoi, kesähäät, ihanaa. Häät ovat aina niin mukavia tapahtumia ja jos oma olo vielä tuntuu huippuhyvältä, on päivä ja ilta tavanomaista onnistuneempi. Olet jo nyt tehnyt ison muutoksen, joten kahdeksan kiloa saadaan varmasti karistettua, onhan juhlahetkeen vielä aikaa. Se kuitenkin vaatii työtä sillä viikotahdin pitäisi pysyä suunnilleen kilossa. Kuten kuitenkin totesin, olet tehnyt nyt jo ison muutoksen ja se että kaksi kiloa on pudonnut sen ansiosta, on vasta alkua. Pidemmällä aikavälillä tämä todennäköisesti tarkoittaa useita kiloja vähemmän kuin mitä ennen olisi joko kannettu mukana tai kerrytetty roskaruoalla. Liikut nyt paljon ja syöt kevyemmin pitäen hyvän huolen proteiininsaannistakin (pelkät rahkat laskien hieman reilu g/painokilo). Kannattaa kuunnella omaa kroppaa sen suhteen miten hyvin tällä jaksaa/ei jaksa – lähinnä siis se että jos ruokavalio (kärjistettynä salaattia ja rahkaa) yhdistettynä paljoon liikuntaan saa olon väsyneeksi, höllää hieman. Sama jos järjettömiä ruokahimotuksia alkaa syntyä. Ruokavaliohan on se onnistumisen ykkösavain, liikunta tulee vasta toisena ja tämä on hyvä muistaa. Yhtä ja oikeaa tapaa liikkua ei ole olemassakaan. Sinun tekemisesi ja liikuntakombosi vaikuttavat oikein hyvältä ajatellen että tavoitteena tosiaan on painonpudottaminen. Yhtä ja oikeaa toistomäärääkään on oikeastaan mahdoton sanoa sillä tärkeintähän on kuitenkin se että sinä itse saat tuntumaa tekemisiisi ja teet liikkeet oikein (=tehokkaasti ja turvallisesti)Kaikenkaikkineen sinulla on jo takana niin huikeita muutoksia että jos vain pidät niistä kiinni, onnistut varmasti!

  • Anonymous kirjoitti:

   kiitos tsemppauksesta! Nyt vaan kilot karisemaan :)!

 2. Anonymous kirjoitti:

  ihanaa, minäkin haluan tommoselle vuorikiipeilyreissulle 🙂 mitä sellaiset maksaa? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   En tiedä niitsä oikeista patikointimatkoista, jollaiselle muuten olisi varmasti aika huikea mennä jonnekin vähän etelämmäs, mutta tämä oli tällainen omatoimimatka ilman sen suurempia kustannuksia. Päiväreissuhan tämä oli kun Skotlannin ylämaialla jokunen vuosi sitten hieman kiertelimme. Oma etunihan on toki siinä että mummoni asustelee Edinburghin lähellä niin pysyvä majapaikka löytyy, josta on sitten helppo suunnitella näitä kaikkia menoja ja menemisiä. Avarsi omaa maailmankäsitsystäni siitä että ei loman tarvitse aina olla rantaloma, vaikkakin on mainittava että kahden skottiviikon jälkeen suuntasimme kahdeksi viikoksi Turkin auringon alle nimenomaan löhöämään 😀 Ihan yhtä hienoa se olisi varmasti lähteä vaeltamaan vaikka Lappiin, jota minä en siis ole koskaan tehnyt..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *